پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود

برنامه ترکیه در شمال سوریه چیست؟

با آغاز سال 2015 و عملیات سپر فرات، دولت ترکیه گام به گام بر دامنه نفوذ خود در شمال سوریه می افزاید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 03
کد خبر: ۱۴۰
به گزارش راهبر معاصر؛ رجب طیب اردوغان، در جمع هوادارنش در رابطه با تماس تلفنی خود با ترامپ گفت: به ما می گویند فورا عملیات را تمام کنید و از عفرین بیرون بروید! حضور شما در افغانستان 20 سال طول کشیده است؛ در عراق 18 سال است که هستید چطور می شود که وقتی نوبت ماست باید زود تمام کنیم؟

این سخنان رئیس جمهور ترکیه نشان می دهد که این دولت، قصد تحویل دادن مناطق اشغالی در شمال سوریه را ندارد. اردوغان در یک سخنرانی دیگر تاکید کرده که می خواهد مناطق اشغالی را "به صاحبان اصلی آن ها" که احتمالا اعضای ارتش آزاد هستند بازگرداند چراکه به تازگی زبان به ستایش از این گروه گشوده است. در صورت تحویل این مناطق به ارتش آزاد، بدون شک ترکیه از آن در مقابل عملیات های ارتش سوریه دفاع خواهد کرد مگر آن که در مقابل امتیازی بگیرد. در این حالت می توان گفت که شمال سوریه، به استقلالی دوفاکنو می رسد و تحت الحمایة آنکارا در خواهد آمد.

همچنین، نباید از یاد برد که مجلس ترکیه مدتهاست که به صورت نمادین برای ادلب سالی یک لیر مقرر می کند و این نشان می دهد که ترکیه بر خلاف ادعاهایش، "به شمال سوریه چشم طمع" دارد. در صورتی که سناریو اول (تحت الحمایگی شمال سوریه) با موفقیت به پایان برسد هیچ بعید نیست سناریو دوم، (الحاق شمال سوریه به ترکیه) عملی شود. اشاره غیر مستقیم اردوغان به احتمال حضور دراز مدت در شمال سوریه خود می تواند تائیدی بر این مدعا باشد.
ارسال نظر
آخرین اخبار