تحولات بنیادین در کنکور/ تلاش برای کاستن از دغدغه دانش‌آموزان-راهبرد معاصر
ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران
«راهبرد معاصر» بررسی می‌کند؛

تحولات بنیادین در کنکور/ تلاش برای کاستن از دغدغه دانش‌آموزان

این روزها کنکور نقش مهمی در سرنوشت و آینده تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان دارد و باید با تلاش و اقدامات کارشناسی مشکلات و چالش‌های این آزمون سرنوشت‌ساز را حل کرد تا نگرانی دانش آموزان مرتفع شود. بنابراین لازم است با دقت و زمان بیشتری در زمینه تحولات کنکور اقدام کرد تا مبادا حقی از آینده‌سازان این مرز و بوم ضایع شود.
ملیحه زرین پور؛ روزنامه‌نگار
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۱۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 07
کد خبر: ۱۴۱۱۷۶

تحولات بنیادین کنکور/ تلاش برای کاستن از دغدغه دانش‌آموزان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ این روزها در گیر و دار کنکور سراسری و تب داغ آزمونی که کارشناسان از آن به دوی ماراتن دانش آموزان برای کسب کرسی های دانشگاه ها تعبیر می کنند؛ خبری مبنی بر تحولات کنکور از سال آینده گانه زنی ها و نگرانی هایی به همراه داشته است؛ نگرانی هایی که نشئت گرفته از مباحثی همچون حذف آزمون عمومی تا تأثیر معدل در کنکور است و می تواند در زندگی آینده دانش آموزان تأثیر داشته باشد.


بسیاری بر این باورند حذف آزمون عمومی از موفقیت آنها در کنکور می کاهد و تأثیر معدل هایی که با تقلب یا عوامل دیگر تغییر می کند، می تواند سرنوشت و آینده آنها را تغییر دهد؛ اما به راستی تحولات کنکور برای سالهای آینده چگونه خواهد بود؟

موردی که دانش آموزان را نگران می کند، تأثیر معدل و امتحانات نهایی پایه دوازدهم به صورت ۶۰ درصد قطعی در کنکور سراسری بود؛ اما در سال ۱۴۰۱ این تاثیر ۴۰ درصد خواهد بود


باید عنوان کرد مطابق مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی پس از پایان متوسطه» که در جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، قرار است از سال ۱۴۰۲ کنکور دو بار در سال برگزار، آزمون عمومی حذف شود و معدل و سوابق تحصیلی نقش مؤثری در پذیرش دانش آموزان ایفا کند.

 

 

دو بار کنکور در سال

هر چند مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی می گویند بیش از دو سال به صورت مستمر روی این موضوع کار شده است و چند سالی هم می‌شود ستاد نقشه جامع علمی کشور بر آن کار تمرکز کرده اند، اما برگزاری یک بار آزمون در هر سال هزینه های بسیاری دربر دارد، حال باتوجه به کم شدن شرکت کنندگان در آزمون سراسری باید دید دو بار کنکور در سال عملیاتی می شود؟


مورد دیگری که دانش آموزان را نگران می کند، تأثیر معدل و امتحانات نهایی پایه دوازدهم به صورت ۶۰ درصد قطعی در کنکور سراسری بود؛ اما در سال ۱۴۰۱ این تاثیر ۴۰ درصد خواهد بود، موضوعی که به گفته خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در جلسه این کمیسیون با آیت الله رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان مطرح و تصویب شد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور سال۱۴۰۲ درباره تأثیر سوابق تحصیلی اعمال نشود.

 

معدل بی تأثیر یا مؤثر

به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در کنکور ۱۴۰۱ سوابق تحصیلی یعنی معدل آزمون نهایی سراسری که در ۱۰ رشته برای دانش آموزان سال دوازدهم برگزار می شود، تنها تأثیر مثبت در نتیجه کنکور داوطلبان دارد و لحاظ کردن تأثیر قطعی در سال جاری اجرا نمی شود. تأثیر مثبت به  این معنی است اگر داوطلبی رتبه پایینی در کنکور کسب کرد، اما معدل سال دوازدهم دبیرستان او مثلاً ۲۰ باشد رتبه نهایی او در کنکور نیز بالا می رود. میزان این افزایش بستگی به نسبت معدل این داوطلب با سایر رقبا دارد، اما به هر حال تأثیر افزایشی است.


همچنین تأثیر مثبت اینگونه است که اگر همین داوطلب در کنکور رتبه بالایی کسب کرد، ولی معدل تحصیلی پایین تری داشت، معدل در کاهش رتبه کنکور او اثری ندارد.

 

ارزیابی های کنکوری

کنکور سراسری از میان دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی سه سال آخر مدرسه در هر کدام از گروه های آموزشی برگزار می شود که سازمان سنجش سؤالات آن را از کتابهای درسی وزارت آموزش و پرورش انتخاب می‌کند. در سنجش داوطلبان کنکوری، فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به مؤسسات آموزش عالی مورد نیاز است که به صورت نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی تحقق می‌یابد.


میانگین وزنی نمرات ترازشده دروس تخصصی در گروه‌های آموزشی علوم ریاضی، علوم انسانی، علوم تجربی، زبان و هنر نمره‌کل آزمون اختصاصی داوطلبان کنکوری را تشکیل می‌دهد که اجرای آن از سال ۱۴۰۲ به بعد است.


طبق اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در هر کدام از گروه ها هر سه سال قابل بازنگری است و دست کم دو سال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود و زیرگروه ها برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن در هر گروه آزمایشی حذف می شود.

 

حذف دروس عمومی و دو مرحله ای شدن کنکور

ابراهیم سوزنچی، معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با وجود گمانه زنی ها و اعتراض به تغییرو تحولات کنکور گفت: کنکور از سال ۱۴۰۲ فقط شامل دروس تخصصی است و دروس عمومی حذف خواهد شد. با این کار سؤالات تخصصی می‌تواند عمیق ترطرح شود، زیرا با حذف سؤالات دروس عمومی مدت زمان پاسخگویی به سؤالات تخصصی افزایش می‌باید.

طبق اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در هر کدام از گروه ها هر سه سال قابل بازنگری است و دست کم دو سال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود


وی بر این باور است با اجرای طرح مذکور بخش زیادی از مافیای کنکور حذف می‌شود و سؤالات کنکور و آموزش و پرورش به سمت استاندارد شدن حرکت خواهد کرد.

 

از انتقاد تا عمل

با وجود این، احمدحسین فلاحی عضو کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان انتقادات فراوانی درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند و ایراداتی به آن وارد کردند؛ زیرا به نظر می آید در این مصوبه عدالت آموزشی رعایت نشده است و تغییرات شامل حال افرادی خواهد شد که جزو قشر برخوردار باشند و به افراد متوسط و پایین جامعه، اجحاف می‌شود؛ بنابراین به نظر می آید این مصوبه پیش از اجرا باید کامل تر شود.


این روزها کنکور نقش مهمی در سرنوشت و آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان دارد و باید با تلاش و اقدامات کارشناسی مشکلات و چالش های این آزمون سرنوشت ساز را حل کرد تا نگرانی دانش آموزان مرتفع شود. بنابراین لازم است با دقت و زمان بیشتری در زمینه تحولات کنکور اقدام کرد تا مبادا حقی از آینده سازان این مرز و بوم ضایع شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار