هدف قرار دادن پهپاد «گلوبال هاوک» بسیار دشوار است-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

هدف قرار دادن پهپاد «گلوبال هاوک» بسیار دشوار است

یک کارشناس آلمانی در امور پهپادها، با اشاره به مختصات پهپادی که هدف پدافند جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته، این رخداد را مهم ارزیابی کرده و گفت هدف قرار گرفتن این پهپاد خسارت بزرگی به آمریکاست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 20
کد خبر: ۱۴۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  یک تحلیلگر برجسته در امور پهپادی می‌گوید هدف قرار دادن یک پهپاد پیشرفته آمریکایی توسط جمهوری اسلامی ایران تحولی مهم و خسارتی بزرگ برای ایالات متحده است.

 

بامداد امروز (پنج‌شنبه) یک فروند پهپاد مدل «گلوبال هاوک» پس از ورود به آسمان ایران هدف سامانه پدافندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته و ساقط شده است. 

 

«اولریخ فرانک» عضو اندیشکده «شورای اروپایی روابط خارجی» که به صورت ویژه بر پهپادها و پرنده‌های بدون سرنشین متمرکز است، در این مورد نوشته است: «چرا این ساقط کردن یک پهپاد تریتون/گلوبال هاوک ایالات متحده توسط ایران از دید یک متخصص پهپادی "رخدادی بزرگ" است؟ اولا، گلوبال هاوک بزرگترین پهپاد جهان است. داریم درباره یک "اطلاعات‌خور" پرنده صحبت می‌کنیم، که پر است از تجهیزات با فناوری بالا.»

 

وی افزود: «این سیستم فوق‌العاده گرانی است. هرچند از دست دادن یک پهپاد گرانقیمت مثل از دست دادن یک یا چند خلبان سیستم‌های سرنشین‌دار نیست، اما این یک پهپاد بی‌مصرف و ارزان نبوده که ایالات متحده بتواند به از دست دادن آن بی‌اعتنا باشد.»

 

فرانک در مورد دومین دلیل اهمیت این رخداد، گفت: «ثانیا، این پهپاد مشخصا طوری طراحی شده تا غیرقابل نفوذ باشد، چراکه در ارتفاعی فوق‌العاده بالا پرواز می‌کند. به همین دلیل، از دست دادن یک تریتون/گلوبال هاوک خسارت زیادی به ایالات متحده می‌زند. و (به عنوان یک متخصص پهپاد می‌گویم، نه کارشناس ژئوپلتیک) بسته به اینکه دقیقا چه اتفاقی افتاده، این حادثه ممکن است به صادرات این سیستم هم لطمه بزند.»

 

او درباره مختصات پهپاد ساقط شده هم نوشته است: «گلوبال هاوک نه تنها عظیم‌الجثه است، بلکه در ارتفاعی بسیار بالا پرواز می‌کند و به همین دلیل اصولا ساقط کردن آن باید بسیار دشوار باشد... زمانی که می‌گویم در ارتفاع بالا پرواز می‌کند، منظورم ارتفاع "واقعا بالا" است. گلوبال هاوک/تریتون برای پرواز بر فراز خطوط هوانوردی تجاری طراحی شده است، یعنی داریم از ارتفاع پرواز تا ۱۹ کیلومتر صحبت می‌کنیم (البته قطعا همیشه در چنین ارتفاعی پرواز نمی‌کند).»

 

پهپاد «تریتون MQ-۴C» ساخته کمپانی نظامی «نورثروپ گرومن» در ایالت ویرجینای آمریکا، مدل پیشرفت سری هواپیماهای بدون سرنشین موسوم به «گلوبال هاوک» است که به‌صورت ویژه مقاصد اطلاعاتی، شناسایی و جاسوسی برفراز اقیانوس و مناطق ساحلی طراحی شده است.

 

این پهپاد آمریکایی مجهز به حسگرهای ۳۶۰ درجه، سیستم‌های ضد یخ‌زدگی (به دلیل پرواز در ارتفاع بالا) و محافظت در برابر صاعقه است. نیروی دریایی آمریکا اولین نیروی مسلحی بود که عملیاتی کردن این هواپیمای بدون سرنشین را آغاز کرد.

 

پهپاد تریتون MQ-۴C توانایی عملیات ۲۴ ساعته (در هر بار بلند شدن) و پرواز در ارتفاعی بالاتر از ۱۶ کیلومتر با برد عملیاتی بیش از ۱۵ هزار کیلومتر را دارد. تولید هر فروند از این پهپادها برای کمپانی نورثروپ گرومن حدود ۱۸۰ میلیون دلار هزینه به‌دنبال دارد.

 

یک مقام ارشد نظامی آمریکایی هدف قرار گرفتن این پهپاد توسط یک سامانه پدافندی جمهوری اسلامی ایران را تایید کرده و صرفا مدعی شده است که این پهپاد خارج از آسمان ایران در حال پرواز بوده است. این در حالی است که بر اساس بیانیه سپاه پاسداران، این پهپاد پس از پرواز از جنوب خلیج فارس، «بر خلاف قوانین هوانوردی کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش نموده و در نهایت پنهان‌کاری، از تنگه هرمز به سمت چابهار ادامه مسیر می‌دهد» و نهایتا درون فضای سرزمینی ایران هدف قرار گرفته و ساقط شده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده