اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

پایان نشست گروه ۲۰ با ژست‌های تقابل‌جویانه آمریکا و روسیه

پایان نشست گروه ۲۰ با ژست‌های تقابل‌جویانه آمریکا و روسیه نشست گروه ۲۰ در حالی روز جمعه به کار خود پایان داد که به محملی برای نمایش ژست‌های تقابل‌جویانه میان آمریکا و روسیه تبدیل شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۱۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 09
کد خبر: ۱۴۱۶۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، نشست وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۲۰ در بالی با ژست‌های تقابل‌جویانه روسیه و کشورهای غربی به ویژه آمریکا پایان یافت.

 

روزنامه نیویورک‌پست نوشته وزیران خارجه کشورهای گروه ۲۰ که به شهر «بالی» در اندونزی آمده بودند پس از پایان این اجلاس، بر خلاف رسم هر ساله با یکدیگر عکس یادگاری نگرفتند.

 

دلیل امتناع از گرفتن این عکس یادگیری این بود که بعضی از اعضای گروه ۲۰ گفته بودند نمی‌خواهند با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در یک قاب عکس قرار بگیرند. خبرگزاری کیودو ژاپن گزارش داده که «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا عامل اصلی بایکوت این مراسم عکس بوده است.

 

علاوه بر این، بلینکن و کشورهای غربی تصمیم گرفتند از حضور در جلسه پذیرایی که روز پنجشنبه برگزار شد هم به دلیل حضور سرگئی لاوروف در آنجا خودداری کنند. وزیر خارجه اندونزی گفت تصمیم این وزرا را درک می‌کند و به آن احترام می‌گذارد.

 

سرگئی لاوروف در پاسخ به این سوال که چرا عکس یادگاری گرفته نشد گفت: «من کسی را برای اینکه با من عکس بگیرد دعوت نکردم.»

 

از طرف دیگر رسانه‌های بین‌المللی روز جمعه گزارش دادند «سرگئی لاوروف» هم حین سخنرانی وزیر خارجه آلمان جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد.

 

اجلاس گروه ۲۰ اولین مواجهه سرگئی لاوروف با مقام‌های کشورهای غربی از زمان آغاز جنگ در اوکراین در ماه فوریه (اسفند) بود. لاوروف از روسیه‌هراسی کشورهای غربی به شدت انتقاد کرد.

 

وزیر خارجه روسیه در یک سخنرانی کوتاه در بالی گفت: «اگر غرب نمی‌خواهد گفت‌وگو انجام شود و آرزو می‌کند که اوکراین در میدان جنگ بر روسیه غلبه کند در این صورت احتمالاً چیزی برای گفت‌وگو با غرب وجود نخواهد داشت.»

 

دیپلمات کهنه‌کار روسیه‌ای که در جلسه بین نمایندگان عربستان سعودی و مکزیک نشسته بود از غرب بابت ارسال سلاح به اوکراین نیز انتقاد کرد. لاوروف هنگام سخنرانی «آنالنا بائربوک»، وزیر خارجه آلمان جلسه را ترک کرد.

 

لاوروف بعد از خروج از جلسه درباره اظهارات روس‌هراسانه کشورهای غربی گفت: «متجاوز، مهاجم، اشغالگر. امروز از این حرف‌ها زیاد شنیدیم. برخی از سخنرانی‌های امروز برای نمایش انجام شدند.»

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

 

دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

 

به رغم حمایت‌های غربی‌ها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار