به گزارش راهبرد معاصر؛
علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه درباره پرداخت یارانهها گفت: واریز یارانه از ساعات شب گذشته آغاز شده است و بهتدریج این واریز ادامه دارد و رسیدگی به اعتراضها به اتمام رسیده است.
وی افزود: برای کسانی که مستحق دریافت یارانه بودند در همین مرحله مبلغ اعلامی واریز میشود؛ به دهکهای یک تا 9 از ابتدای واریز یارانه جدید یعنی حتی یارانه ماه اخیر نیز تخصیص داده خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره برخی شایعات در زمینه دخالت دولت برای انتخاب یا تغییر سرمربی تیم ملی فوتبال، تصریح کرد: دولت دخالتی در انتخاب یا تغییر سرمربی تیم ملی فوتبال ندارد. پیروزی تیمملی در جام جهانی متعلق به همه مردم است. فدراسیون فوتبال به عنوان متولی، درخواستهایی برای حمایت از تیم ملی فوتبال ر به خصوص در پشتیبانی برای اردوهای تدارکاتی و برخی مسائل مالی و اجرایی داشته است. صرفا در سطح حمایت از تصمیمهای فنی و کارشناسی فدراسیون و تیم بوده است که دولت هم اعلام آمادگی کرد و جلساتی به این منظور بین فدراسیون و وزارت ورزش برگزار شد.
بهادری جهرمی ادامه داد: وزیر ورزش در اردوی تیم ملی حاضر شدند و در جلسهای با حضور معاون اول گزارش این دیدارها را هم ارائه کردند. دولت برای حمایت از تصمیمات فنی فدراسیون اعلام آمادگی کرده و تاکید داشته است که در هیچ یک از تصمیمات فنی فدراسیون و تیم ملی دخالت نمیکند اما آماده حمایت از این تصمیمات است. طبیعتاً تصمیمهای فنی بر عهده فدراسیون فوتبال است.
سخنگوی دولت در خصوص دیدار برخی بازیکنان تیم ملی با معاون اول رئیسجمهوری اظهار داشت: خیر، هیچ دیداری با معاون اول صورت نگرفته است. اما ملاقاتهایی با برخی مقامات دولت صورت گرفته و خود بنده با رییس فدراسیون و سرپرست فعلی دیدارهایی داشتهام. وزارت ورزش صرفا با فدراسیون و تیم موجود مذاکراتی داشته و نکات را شنیده و نتایج این دیدارها را در جلسهای با حضور معاون اول که در آن صرفا رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر ورزش و معاون قهرمانی وزیر و شخص بنده و نماینده وزارت خارجه و رییس دفتر رییس جمهوری حضور داشتهاند، گزارشهای لازم ارائه شده است.
بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت در مسائل فنی و تخصصی فوتبال دخالت نکرده و نمیکند اما همیشه پشتیبان تصمیمات فنی فدراسیون است. دولت با جدیت مدافع عملکرد تیم ملی است.
وی با اشاره به شیوع مجدد کرونا، گفت: خواهش من از هممیهنان این است که برای حفظ سلامت عمومی استانداردهای بهداشتی را جدیتر بگیریم و برای تزریق دز بعدی واکسن هم اقدام کنیم. تدابیر لازم برای پیشگیری از تأثیر آفرینی بیشتر این شیوع مجدد هم توسط ستاد ملی مقابله با کرونا در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه هفته گذشته شاهد ابلاغ قانون حجاب و عفاف مصوب سال 84 از سوی رئیسجمهور و به دنبال آن افزایش برخی هجمهها به دولت بودیم و سیاست دولت در این زمینه برای جلوگیری از افراط و تفریط مجریان و سوءاستفاده عدهای جهت تخریب دولت، گفت: همانطور که میدانید این قانون مصوب سال 84 و دولت هشتم است که در همان دولت هم ابلاغ شده است و ابلاغ جدیدی وجود نداشته است. همه ما، هم دولت و هم مردم مکلف به اجرای قانون هستیم و پیشرفت و حل مشکلات و ساماندهی نظم امور در گرو پایبندی ما به قوانین و تحقق نظم شهری است و تضمین حقوق شهروندی هم در گرو پایبندی به قانون است.
بهادری جهرمی اضافه کرد: دولت معتقد است در ارائه خدمات عمومی و تامین حقوق شهروندی هرگز نباید دستهبندی میان مردم صورت گیرد، ما با هرگونه دستهبندی کردن و طبقهبندی کردن مردم برای ارائه خدمات مخالف هستیم و حتما باید در چارچوب قانون همه مردم از خدمات عمومی و شهروندی و از حقوق اساسی خود بهرهمند شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در ماههای اخیر سازمان تامین اجتماعی موفق شد گامهای مثبت و رو به جلو بردارد و خلاف روال ماهای منتهی به سال گذشته که بخش زیادی از پرداختیهای این سازمان از محل استقراض بانکی انجام میشود و موجب تورم و خلق پول میشد از آذر ماه سازمان تامین اجتماعی بدون استقراض و با تامین از سایر منابع پرداخت های خود را انجام دهد. دولت در یک حرکت جهادی 88 هزار میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی را تسویه کرد و امسال هم در بودجه، تسویه 90 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده و در کمیسیون اقتصادی دولت این برنامه در دستور کار قرار دارد.
بهادریجهرمی همچنین گفت: امیدواریم با همت جهادی در مجموعه دولت به ویژه وزارت نیرو برای حل بحران آبی شاهد اخبار خوش در این حوزه باشیم که یکی از این برنامهها طرح آبرسانی غدیر است و دولت سعی کرد مدت 30 ماهه اجرای این طرح را به یک سوم زمان کاهش دهد تا این طرح کمک حال مردم در خوزستان برای حل مشکلات آبی این استان باشد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره با توجه به دستور رئیسجمهور بر افزایش یک قلم کالا، شاهد افزایش قیمت دیگر کالاها هستیم، تصریح کرد: سیاست دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانهها از پرداخت به دلالان که با آفتهای فراوانی مواجه بود، به سمت خود مردم رفت که به عادلانه سازی یارانه ها منتهی میشد که در نتیجه آن موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی شد.
سخنگوی دولت افزود: لذا برخی کالاها هم به تاثیر از این کالاهای اساسی دچار افزایش قیمت میشوند و دولت مکلف به اجرای آن بود که در کوتاه مدت آثار گرانی برای مردم خواهد داشت اما در بلند مدت آثار خوبی دارد. تورم جاری موجود در کشور که سالهاست با تورم 30 تا 40 درصدی در سال برای هر کالا مواجه هستیم و تا موفق نشویم این ریشهها را از بین ببریم این افزایش قیمت را خواهیم داشت. همزمان برخی مصوبات، خود موجب افزایش قیمت در کالاها میشود. اصناف با توجه به افزایش قیمت و تورم درخواست افزایش قیمت در صنف خود دارند و اتحادیه ها ملزم شدند قیمتها را مستند و مستدل در سامانه 124 بارگذاری کنند و با ارائه هر قیمت خلاف، برخورد و مکلف میشوند تا قیمتها را به قبل برگردانند.
بهادریجهرمی عنوان کرد: محکومیتهای متعددی از یک شرکت فروش اینترنتی معروف در فروش روغن موتور، پوشک و شکر به برگشت قیمت و 140 میلیارد جزای نقدی را شاهد بودیم. همچنین دولت برای اصلاح آثار تورمی برخی قوانین، لوایحی تقدیم مجلس کرد که از مجلس درخواست همکاری دارد. متاسفانه از صحبتهای رئیسجمهور سوبرداشت شد که تورم جدید در راه است در حالیکه با این لوایح انتظار می رود شاهد آثار تورمی مقررات و قوانین نباشیم.
وی همچنین در این نشست خبری در واکنش به تحریم ایران از سوی دولت آمریکا پس از نشست دوحه و تاکید همزمان آمریکا با بازگشت ایران به مذاکرات تصریح کرد: اعتیاد دولتهای ایالات متحده به تحریمها مسری شده و از دولتی به دولت بعد منتقل میشود. این تحریمها تاثیری بر اراده جمهوری اسلامی ایران ندارد؛ ایران اجازه نمیدهد این دست اندازها بر پیشرفت کشور تاثیر بگذارد البته در عین حال با جدیت مسیر رفع تحریمها را در پیش خواهد گرفت.
سخنگوی دولت همچنین درباره برخی اخبار مبنی بر تخلف شرکت نهادههای دامی گفت: براساس گزارشها هیچ اختلاسی در این شرکت انجام نشده است، عنوان مجرمانه را نمیتوان به یک نهاد نسبت داد. برخی تخلفات از نظام اداری در این شرکت اتفاق افتاد که با ورود به موقع وزارت اطلاعات از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شد. مقابله با فساد از اولویتهای دولت است و برای همین اقدامات پیشگیرانه و نظارتی انجام میدهد.
بهادریجهرمی همچنین درباره ساماندهی کولبران گفت: آییننامه ساماندهی کولبران یا آییننامه تهلنجی، نهایی و به زودی ابلاغ میشود و در حال ویرایش نهایی است. در هر دو حوزه، قواعدی برای حمایت از ملوانان و کولبران پیش بینی شده و هم اینکه این کار به قاچاق منتهی نشود.
وی ادامه داد: اقداماتی در این راستا همزمان مانند مذاکرات متعدد برای فعالسازی بازارچههای مرزی و پیگیری برای مجاب کردن کشورهای مقابل برای بازگشایی این بازارچهها محقق شده است تا کالاهای قانونی در روش و مسیر قانونی و حفظ کرامت و امنیت کولبران و ملوانان جا به جا شود.
بهادریجهرمی درباره آییننامه واردات خودرو عنوان کرد: این آئین نامه خیلی پیش از این به دولت ارائه شده بود و در برخی مواد شائبه و برداشتی وجود داشت مبنی بر اینکه ممکن است منجر به انحصار شود و به همین دلیل زمان برد و چندین جلسه ادامه یافت. تأکید دولت جلوگیری از انحصار و تقویت کمی و کیفی تولید خودرو است، تا همزمان منابع ارزی هم وجود داشته باشد. این موضوع چند جلسه است که در دولت در دست بررسی است و معمولاً اولویت با مصوباتی است که قید زمانی دارند، در نتیجه برخی موارد در صف قرار میگیرد.
سخنگوی دولت همچنین درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان، گفت: عادلانه کردن پرداخت حقوق بازنشستگان و شاغل بخشهای عمومی و کارگران جزو وعدههای دولت بوده است و عادلانه کردن حقوق برای آن است که افرادی که حقوق کمتری دریافت میکنند، افزایش حقوق داشته باشد. اجرای سیاست پلکانی معکوس در این زمینه کمک میکرد که متأسفانه مجلس با آن موافقت نکرد. وقتی در کشور تورم وجود دارد فشار تورم برای دهکهای پایین بیشتر از دهکهای بالای جامعه است و به همین دلیل انتظار میرود افزایش حقوق دهکهای پایین بیش از دهکهای بالا باشد و غیر آن عادلانه نخواهد بود. تصمیم دولت پیش از این در مورد بازنشستگان گرفته شد و پس از مکاتبه بازنشستگان، رئیسجمهور دستور دادند سازمان تأمین اجتماعی با تدابیر خود پرداختها را انجام دهند.
بهادریجهرمی درباره کالابرگ الکترونیکی، خاطر نشان کرد: قانونگذار در قانون بودجه تکلیف این موضوع را مشخص کرده اما تا زمانی که زیرساخت لازم برای تأمین کالابرگ الکترونیک فراهم نشود همین مسیر پرداخت نقدی یارانه ادامه پیدا خواهد کرد./ تسنیم