به گزارش راهبرد معاصر بر اساس این گزارش، این اتهامات پس از شکست جمهوری آذربایجان در دیدار برنامه ریزی شده بین گریگوریان و یکی از دستیاران ریاست جمهوری جمهوری آذربایجان مطرح شد. عدم اطلاع از جلسات بعدی کمیسیونهای تعیین حدود مرزها نیز به بروز این ادعاها کمک کرده است.
گریگوریان گفت: «نه، نمیگویم که مذاکرات به بن بست رسیده است. اولین جلسه کمیسیونهای تعیین حدود در مرز برگزار شد. جلسات بعدی باید در مسکو و بروکسل برگزار شود و امیدواریم به زودی توافق حاصل شود و جلسات برگزار شود.
وی ادامه داد: «آنچه از قبل برنامه ریزی شده بود انجام خواهد شد. شما میدانید که جلسه معاونان نخست وزیر در "سن پترزبورگ" برای رفع انسداد ارتباطات برگزار شد. مذاکرات همچنان ادامه دارد. امیدوارم بتوانم در آینده نزدیک با دستیار ریاست جمهوری آذربایجان دیدار کنم. دستور کار آن جلسه در حال بررسی است.»
در رویداد مرتبط دیگر، وزارت دفاع ارمنستان روز سهشنبه گزارشهای باکو مبنی بر اینکه نیروهای ارمنستان آتشبس شبانه در بخش شرقی مرز را نقض کردهاند، تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری «پان آرمنین» وزارن دفاع ارمنستان اعلام کرد که نیروهای آذربایجان با استفاده از سلا ح کالیبر بزرگ مواضع ارمنستان را در بخش شرقی مرز را هدف قرار دادند.
جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و رئیسجمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقشآفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیریها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.
این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری دارند و طرفین همدیگر را به نقض آتش بس و تیراندازی به مواضع هم متهم میکنند.
چندی قبل، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به سخنان اخیر نخست وزیر ارمنستان در زمینه جنگ طلبی باکو گفت، جمهوری آذربایجان حامی و آغازگر عادی سازی روابط دو کشور است./فارس