نامه ایران به دبیرکل و شورای امنیت در پی تهدیدات ترامپ / ایروانی: ایران حق مشروع دفاع از خود را به‌نحوی قاطع اعمال خواهد کرد الحوثی: ثمره جهاد و شهادت رهبران مقاومت فلسطین، تحقق وعده الهی در زوال رژیم اسرائیل است واکنش مسکو به تهدیدات تل‌آویو علیه ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا پایان حضور نظامی امارات در یمن پس از تهدیدات عربستان سعودی بیانیه خانواده سخنگوی شهید گردان‌های القسام اظهارات تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران در دیدار با نتانیاهو / ما می‌خواهیم سوریه زنده بماند دیدار سفیر ایران با وزیر دفاع و فرمانده ارتش لبنان انتشار تصاویری از شهید ابوعبیده سخنگوی سابق القسام برای اولین بار + عکس اولین تصویر سخنگوی جدید گردان‌های قسام با یونیفرم و چفیه شهید ابوعبیده + عکس القسام شهادت شماری از فرماندهان ارشد خود را اعلام کرد + عکس سخنگوی القسام به شهادت رسید «هیبت الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق شد پوتین: حمله باید تا زمان آزادسازی زاپوریژیا در آینده نزدیک ادامه یابد رایزنی وزرای خارجه ایران و عربستان درباره تحولات یمن

الهام علی اف:ما به ۳۰ سال اشغال پایان دادیم

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در این زمینه گفت: «از اولین ساعات جنگ تا آخرین روز جنگ، برادرم (اردوغان) با ما بود، مردم برادرترکیه با ما بودند.جنگ دوم قره باغ تاریخ مشترک و باشکوه ماست، ما به ۳۰ سال اشغال پایان دادیم.»
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 15
کد خبر: ۱۳۳۷۰۴

به گزارش راهبرد معاصر رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در مراسم افتتاحیه فرودگاهی در ترکیه گفت که جنگ دوم قره باغ تاریخ معمول و باشکوه این کشور است.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در این زمینه گفت: «از اولین ساعات جنگ تا آخرین روز جنگ، برادرم (اردوغان) با ما بود، مردم برادرترکیه با ما بودند.جنگ دوم قره باغ تاریخ مشترک و باشکوه ماست، ما به ۳۰ سال اشغال پایان دادیم.»

وی در ادامه افزود: «سخنان "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه که گفت آذربایجان تنها نیست، ترکیه با آذربایجان است برای ما پیام بسیا جدی بود. تا آخرین لحظه جنگ تا برافراشته شدن پرچم آذربایجان در شوشا، ترکیه از ما حمایت کرد،پشتیبان ما بود. مردم آذربایجان هرگز این برادری را فراموش نمی‌کنند.»

جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس با امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. با این حال، این دو کشور کماکان در نقاط مرزی باهم مشکل دارند و طرفین همدیگر را به نقض آتش بس متهم می‌کنند.

در رویدادی مرتبط با قره باغ، وزیر امور خارجه آذربایجان روز شنبه اعلام کرد که باکو آماده عادی سازی روابط با ارمنستان از جمله امضای توافقنامه صلح و آغاز روند تحدید حدود مرزها است.

«جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه آذربایجان در بیانیه‌ای که از سوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان منتشر شد، گفت: «اقداماتی برای آغاز روند مذاکرات در مورد توافقنامه صلح از جمله تعیین روسا و شکل کمیسیون های ملی تعیین حدود مرزهای بین دو کشور انجام شده است.»

وی گفت که مناقشه قره باغ مربوط به گذشته است و وظیفه اصلی باکو این است که سرزمین‌هایی را که در جنگ ۲۰۲۰ به تصرف خود درآورده‌اند باز‌سازی کند و با احیای روابط اقتصادی و ارتباطی، صلح و ثبات منطقه‌ای بلندمدت را تضمین کند.

یکی از دیپلمات‌‌های ارشد ارمنستان نیز واکنش مثبتی به صلح با باکو نشان داد. «ادموند ماروکیان» از دیپلمات‌های ارشد ارمنستان در مصاحبه تلویزیونی گفت، ارمنستان آماده است تا مذاکرات بر سر توافقنامه صلح و عادی سازی روابط را آغاز کند و بر اساس منشور سازمان ملل، روابط بین دولتی برقرار کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار