پرداخت تسهیلات ۹ درصدی برای ایجاد اشتغال-راهبرد معاصر

پرداخت تسهیلات ۹ درصدی برای ایجاد اشتغال

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سیاست دولت توسعه قرض‌الحسنه است، گفت: در قالب تبصره ۱۸ تسهیلات تکلیفی با نرخ ۹ و ۱۰ درصد برای ایجاد اشتغال پرداخت می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 24
کد خبر: ۱۴۳۸۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در مراسم افتتاح مرکز ارتباط با مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: حمایت ما از بانک قرض‌الحسنه یک حمایت نمادین برای گسترش قرض‌الحسنه در دولت است و برنامه جدی دولت، کمک به رفع نیازهای مردم به وسیله تسهیلات قرض‌الحسنه است. در این راستا، سرمایه بانک مهر قرض‌الحسنه ایران امسال دو برابر شد و تلاش بر این است تا پایان سال برای دومین‌بار سرمایه این بانک افزایش یابد.

وزیر امور اقتصادی ودارایی همچنین گفت: براساس شاخص‌های متعارف بانکداری و جهانی، بانک قرض‌الحسنه مهر بهترین نرخ کفایت سرمایه را دارد و پائین‌ترین نرخ تسهیلات در این بانک اعمال می‌شود و تسهیلات معوق بانکی کمترین میزان در بانک قرض‌الحسنه است.

وی گفت: در یک سال گذشته دولت 80 درصد به منابع بانک قرض‌الحسنه اضافه کرده است و 2800 نفر وام جدید دریافت کرده‌اند.

وزیر اقتصاد همچنین گفت: در مذاکراتی که در بانک مرکزی انجام می‌شود قرار است برای برنامه قرض‌الحسنه اعتبارات خوبی درنظر گرفته شود.

وی همچنین در مورد وام فرزندآوری گفت: بانک ها به جهت کنترل نقدینگی با محدودیت همراه هستند و از طرفی از نظر منابع دچار تنگنا هستند به ویژه در پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه کمبود منابع وجود دارد که این امر موجب نارضایتی مردم شده است.

وزیر اقتصاد در مورد سود بین بانکی گفت: نرخ سود بین بانکی از 20 درصد به 21 درصد افزایش یافته و این مسئله را در جلسه آینده شورای پول و اعتبار بررسی می‌کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه تأکید رئیس‌جمهور افزایش تسهیلات قرض‌الحسنه است، گفت: بر این اساس دولت تلاش می‌کند منابع بیشتری برای قرض‌الحسنه به شبکه بانکی تزریق کند و افزایش سرمایه بانک قرض‌الحسنه در این راستا انجام می‌شود.

خاندوزی این را هم گفت: حتی شرکت‌های دولتی و دستگاه‌های دولتی باید گردش مالی خود را در حساب‌های قرض‌الحسنه بیاورند تا مورد استفاده مردم قرار گیرد.

وزیر اقتصاد همچنین در مورد تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه گفت: از پنج سال قبل همه تسهیلات بودجه‌ای که برای تولید و اشتغال اختصاص می‌یابد، به تبصره 18 قانون بودجه منتقل شده که قرار است منابع این تبصره در تلفیق با منابع شبکه بانکی به صورت اهرمی اضافه شود؛ یعنی هر میزان بودجه که دولت درنظر می‌گیردبه همان میزان با منابع شبکه بانکی تلفیق شود و با دو برابر افزایش تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت شود.

وی گفت: دستورالعمل اجرایی تبصره 18 تهیه نهایی و ابلاغ شده است و دستگاه‌های اجرایی طرح‌های اشتغال در بخش صنعت، معدن، نیرو و سایر بخش‌ها متقاضیان را به شبکه بانکی معرفی می‌کنند.

خاندوزی ادامه داد: نرخ سود تسهیلات تبصره 18 به نرخ ترجیحی است به گونه‌ای که اگر سود متعارف بانکی 18 درصد باشد، سود این تسهیلات 9 درصد یعنی نصف می‌شود، البته در برخی موارد 12 درصد و برای اشتغال دانش‌بنیان 10 درصد کل منابع درنظر گرفته می‌شود.

وی همچنین اظهار داشت: 50 درصد تسهیلات تکلیفی تبصره 18 برای تولید صادرات‌محور و تولید در مناطق محروم و استان‌های محروم اختصاص می‌یابد.

در این مراسم همچنین سیدسعید شمسی‌نژاد مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: پرداخت تسهیلات ازدواج در این بانک ظرف یک سال گذشته با 150 درصد رشد همراه شده است و به عنوان چهارمین بانک کشور در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه شناخته می‌شود. 

به گفته وی، در یک سال گذشته تعداد و ام‌های این بانک 2.7 میلیون فقره به ارزش 73 هزار میلیارد تومان رسیده است که در چهار ماه سال جاری 830 هزار فقره وام به ارزش 27 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

شمسی‌نژاد همچنین گفت: برای وام ازدواج در یک سال گذشته 48 هزار فقره وام ازدواج پرداخت شده و در یک سال منتهی به تیرماه امسال 52.1 هزار فقره وام ازدواج در چهار ماهه امسال 11 هزار و 750 فقره وام به ارزش 15 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار