به گزارش راهبرد معاصر «سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در واکنش به تحولات اخیر عراق و ورود هواداران جریان صدر به ساختمان مجلس گفت: شرایط حساسی که صحنه داخلی عراق تجربه میکند بر همگان لازم میسازد که به عقل و منطق و گفتوگو اولویت دهند و به نفع عراق و ملتش از مواضع خود کوتاه بیایند.
وی ادامه داد: بر این اساس، صادقانه و با نیت پاک از برادرانمان در جریان صدر و چارچوب هماهنگی میخواهیم که گفتوگویی مستقیم و بدون محدویت را آغاز کنند و در سقف میهن و منافع ملی و صیانت از خون ملت عراق با یکدیگر به تفاهمی برسند که رنجها و دغدغهها و منافع ملت عراق در آن در نظر گرفته شود، گفتوگویی که در آن هر طرف به دیگری اطمینان دهد که در پی حذف کسی نیست.
رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین اظهار داشت: بار دیگر تأکید همیشگیمان را تکرار میکنیم که مذاکره تنها راه و کوتاهترین مسیر برای رسیدن به راه حل مناسب جهت نجات میهن و در امان ماندن از لغزشهایی است که ممکن است کشور را به نقطهای نامعلوم بکشاند.
حکیم از همه طرفها خواست که در اظهارات و نیز در هدایت طرفداران خود به خویشتنداری و بیشترین میزان خردمندی پایبند باشند تا میهن از دست نرود و خسارتی جبرانناپذیر رخ ندهد.
نخستوزیر عراق در واکنش به اقدام طرفداران صدر در حمله به پارلمان گفت: اگر آتش فتنه برافروخته شود، همه را میسوزاند؛ در این صورت، همه بازنده خواهیم بود و هیچ کس از این وضعیت سود نمیبرد.
وی شرایط جاری در عراق را حساس توصیف کرد و افزود: در وضعیت بسیار حساسی هستیم و تنها راه برونرفت، گفتوگو و تفاهم است.
نخست وزیر عراق تاکید کرد : از تمام طرفها دعوت میکنم تا با خویشتنداری بیشتری، نسبت به وضعیت ناگوار موجود مسئولیتپذیری بیشتری نشان دهند.
وی افزود: ملت عراق به آیندهای امیدوار است که متناسب با حجم فداکاریهای خودشان باشد و سختیهایی که تحمل کردند. باید از ادبیاتی که دیگری را به خیانت یا طرد دعوت میکند اجتناب کنیم.
نخست وزیر عراق تاکید کرد ، بالاترین خط قرمز ما باید ریختن خون ملت عراق باشد. باید به شدت از افزایش تنش خودداری کرد. از ملت میخواهم حرمت نیروهای امنیتی را در نظر بگیرند و از تعدی به آنها خودداری کنند. در مقابل نیروهای امنیتی نیز نسبت به اعمال خشونت، بردباری بیشتری نشان دهند.
وی افزود: معضل ما، سیاسی است و راهکار آن نیز قطعا سیاسی است. باید همه ما به مسئولیت خود عمل کنیم و باید از خواستههای خود کوتاه بیاییم. انعطافپذیری و کوتاه آمدن از منافعی که دنبال میکردیم در این مرحله ضروری است.
الکاظمی تاکید کرد، اگر آتش فتنه برافروخته شود، همه را میسوزاند. در این صورت، همه بازنده خواهیم بود و هیچ کس از این وضعیت سود نمیبرد.
وی گفت: ما مسئولیت را بر عهده می گیریم و آماده هستیم بدون تردید برای عراق هرکاری انجام دهیم.
هادی العامری، رئیس جریان فتح و از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان نیز در پی حوادث امروز عراق گفت: آنچه امروز روی میدهد، تهدید جدی دموکراسی است. از تمام هموطنان و شرکای ما در وطن در چارچوب هماهنگی شیعیان و جریان صدر و همه کسانی که دغدغه عراق و عراقی را دارند دعوت میکنم تا با آرامش، تأنی و خویشتنداری، گفتگو و تفاهم را در دستور کار قرار دهند تا از مرحله اختلافات عبور کنیم و بدانیم که اختلافات قابل حل است.
وی راه برون رفت از بن بست جاری در عراق را تفاهم و گفتوگو دانست و افزود: ملت با نگرانی تحولات اخیر را دنبال میکنند. میترسند فتنهای باشد که باعث ریختن خون شود. دشمنان عراق میخواهند فتنه در کشور ایجاد شود. رویکردهای مسالمتآمیز، طرح مطالبات سیاسی بر اساس تفاهم، کوتاه آمدن، احترام به قانون و... راهکار برونرفت از بحران است.
ایاد علاوی خواستار گفتوگوی ملی برای خروج از بن بست سیاسی در عراق شد
ایاد علاوی، نخستوزیر موقت عراق و رئیس جریان الوطنیه در واکنش به رویدادهای امروز، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
از آنجا که من اولین نفری بودم که روند سیاسی را پایهگذاری کردم از رهبران سیاسی می خواهم که با خویشتنداری و برای آرام کردن اوضاع دور یک میز بنشینند و گفتگوی ملی فوری داشته باشند تا وحدت، ثبات و سلامت مردم حفظ شود./تسنیم