عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

تجمع‌کنندگان امروز عراق:آشوبگران وابسته به جریان صدر پارلمان را تخلیه کنند

کمیته سازماندهی تظاهرات حمایت از حکومت و نهادهای آن در بیانیه ای اعلام کرد:مردم عراق حمایت خود را از کشور و نهادهای قانونگذار اعلام کرده و خواستار این هستند که طرف مقابل دست از تعدی بردارد و فورا پارلمان را تخلیه کنند تا پارلمان، وظایف خود را در زمینه قانونگذاری انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۳ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 01
کد خبر: ۱۴۵۱۸۶

به گزارش راهبرد معاصر صدها هزار نفر از مخالفان قانون‌گریزی و فتنه‌انگیزی عصر امروز (دوشنبه) به دعوت کمیته «حمایت از مشروعیت و حفاظت از نهادهای حکومتی» وابسته به چارچوب هماهنگی شیعیان (الاطار التنسیقی) در نزدیکی ورودی‌های منطقه سبز تجمع کردند.

کمیته سازماندهی تظاهرات حمایت از حکومت و نهادهای آن با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد، مردم عراق امروز در نزدیکی منطقه سبز بغداد تجمع کردند تا به همه جهان اعلام کنند که از کشور خود حمایت می‌کنند.

پایگاه خبری بغداد الیوم ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، مردم عراق برای این کشور، هزاران شهید و دهها هزار زخمی داده‌اند تا از آن در برابر تروریسم، تکفیر، اشغالگری و دیکتاتوری دفاع کنند.

در این بیانیه آمده است، مردم عراق به همه جهان اعلام کردند که برای دفاع از کشور، نهادهای قانونگذار، نظام سیاسی مبتنی بر قانون اساسی، انتخابات و تبادل مسالمت آمیز قدرت تظاهرات کرده‌اند و نخواهند پذیرفت که طرف سیاسی قدرت را در دست گیرد و با شعارهایی مانند اصلاح و مبارزه با فساد حکومت کند.

بر اساس این بیانیه، مردم عراق حمایت خود را از کشور و نهادهای قانونگذار اعلام کرده و خواستار این هستند که طرف مقابل دست از تعدی بردارد و فورا پارلمان را تخلیه کنند تا پارلمان، وظایف خود را در زمینه قانونگذاری انجام دهد.

این کمیته تأکید کرد، مردم عراق همچنین با تظاهرات، حمایت خود را از قوه قضائیه به عنوان سوپاپ اطمینان و تنها پناهگاه رسمی باقی مانده برای خود اعلام کردند؛ چرا که اقتدار سایر قوا از بین رفته است.

به گفته این کمیته، تظاهرات کنندگان امروز از طرفهایی که مربوط به تشکیل کابینه هستند، خواستند که سریعا آن را تشکیل دهند و به دعوتهای تخریب و به تعطیلی کشاندن، توجهی نکنند و دولت خدمتگزار مردم را بر سر کار بیاورند.

در بیانیه تأکید شد، نیروهای امنیتی هم باید بی‌طرف باشند و در پی اختلافات سیاسی حرکت نکنند، به قانون اساسی پایبند باشند و اجازه ندهند نیروهای هرج‌ومرج طلب نهادهای قانونگذار تعدی کنند.

این کمیبته با بیان اینکه از قانون اساسی و نهادهای حکومتی حمایت می‌کنند از تظاهرات کنندگان خواستند که آمادگی خود را برای هر اتفاقی حفظ کنند.

کمیته مذکور همچنین تأکید کرد که تصمیم دولت پیشبرد امور در عدم مقابله با هرج‌ومرج و تعدی به نهادهای رسمی، به این معنی است که دولت مذکور در از بین بردن اقتدار کشور، شریک است.

تجمع امروز پس از آن برگزار می‌شود که آشوب‌طلبان حامی مقتدی صدر در چهارشنبه هفته گذشته و بار دوم در شنبه هفته جاری در اعتراض به معرفی «محمد شیاع السودانی» برای در اختیار گرفتن پست نخست‌وزیری، به منطقه سبز یورش برده و وارد پارلمان شدند. آن‌ها همچنان در داخل صحن پارلمان در تحصن به سر می‌برند.

در این راستا روزنامه الاخبار چاپ لبنان روز گذشته به نقل از منابع عراقی نوشت که در جریان اولین ورود آشوبگران حامی مقتدی صدر به پارلمان عراق در چهارشنبه هفته گذشته، پیامی از دفتر آیت‌الله سیستانی به مقتدی صدر رسید و مرجع عالیقدر شیعیان از او خواسته بود تا اوضاع را آرام کند.

با توجه به شرایط فعلی در عراق، دورنمای سیاسی این کشور بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد.

در این خصوص «نسیم عبدالله» از فعالان سیاسی عراقی در رابطه با تنش ایجاد شده در پی یورش آشوبگران حامی مقتدی صدر به پارلمان، گفت که شرایط به سمت کناره‌گیری مصطفی الکاظمی از قدرت و حضور موقت فرد دیگری در دولت برای اداره کشور و ایجاد اصلاحات در قانون اساسی و برگزاری انتخابات زودهنگام پیش می‌رود.

به گفته این فعال سیاسی عراقی، جریان صدر نیز هرچند در رسانه‌ها اعلام نمی‌کند، اما طرح دارد و آن هم این است که قانون اساسی به خصوص ماده ۷۰ اصلاح شود و دولتی با اختیارات و دوره محدود برای برگزاری انتخابات زودهنگام روی کار آید./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده