جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

صدور بیانیه آمریکا، فرانسه و انگلیس درباره برنامه هسته‌ای ایران

صدور بیانیه آمریکا، فرانسه و انگلیس درباره برنامه هسته‌ای ایران نمایندگان ایالات متحده، فرانسه و انگلیس در کنفرانس بازبینی پیمان منع گسترش سلاح اتمی (ان پی تی) درباره برنامه هسته‌ای ایران بیانیه صادر کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 02
کد خبر: ۱۴۵۲۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ ایالات متحده، فرانسه و انگلیس برای دهمین کنفرانس بازبینی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی)، در خصوص برنامه هسته‌ای ایران بیانیه صادر کردند.

 

طبق این گزارش، دو عضو برجام و ایالات متحده که به صورت یکجانبه این توافق هسته‌ای را ترک کرده است،‌ بار دیگر ادعاهای تکراری علیه برنامه هسته‌ای را تکرار کردند و گفتند که موضع آن‌ها این است که جمهوری اسلامی ایران نباید به توانمندی ساخت سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

 

این ادعای تکراری در حالی مدام تکرار می‌شود که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستند و برنامه‌ هسته‌ای کاملاً صلح‌آمیز دارند.

 

در این بیانیه که روز گذشته (دوشنبه) منتشر شده، آمده است که پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خطر جنگ مخرب اتمی را کاهش داده است و کاهش بیشتر این خطر باید اولویت تمام کشورهای عضو ان پی تی و این کنفرانس بازبینی ان پی تی باشد.

 

نمایندگان آمریکا، فرانسه و انگلیس با تأکید بر این که ایران هرگز نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند، ادامه دادند: «ما به رسیدگی به بحران اشاعه منطقه‌ای در هرجایی که رخ دهد، متعهد هستیم».

 

سه کشور غربی بار دیگر توپ تعویق در ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمی را به زمین ایران انداختند و ابراز تأسف کردند که علی‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک فشرده، ایران هنوز از فرصت احیای اجرای کامل برجام استفاده نکرده استو از ایران درخواست کردند تا، «به اجرای کامل برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بازگرد و فوراً با آژانس در رفع سؤالات مرتبط با مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده احتمالی طبق توافقات پادمانی مورد نیاز ان پی تی همکاری کند».

 

در این بیانیه در این خصوص آمده است: ««سلاح‌های هسته‌ای تا زمانی که وجود دارند، باید در خدمت اهداف دفاعی، جلوگیری از تجاوز و جلوگیری از جنگ باشند. ما کسانی را که از تسلیحات هسته‌ای برای اجبار نظامی، ارعاب و باج خواهی استفاده می‌کنند یا تهدید به استفاده از آن‌ها می‌کنند، محکوم می‌کنیم. چنین اقداماتی عمیقاً خطرناک و مغایر با اهداف NPT و منشور سازمان ملل است».

 

در بخش پایانی این بیانیه بدون اشاره به رژیم صهیونیستی که حاضر به پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نشده است، آمده است همه طرف‌های NPT، کشورهای دارای سلاح هسته‌ای یا کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای، وظیفه دارند رفتار مسئولانه و خویشتن‌داری را برای پیشبرد هر سه رکن این معاهده نشان دهند و ترویج کنند: خلع سلاح، عدم اشاعه و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، علم، و فناوری.

 

این بیانیه‌ در حالی صادر شده است که علیرغم همکاری‌های گسترده ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدیر کل آژانس شبانگاه دوشنبه به وقت تهران در نشست اعضای «ان‌پی‌تی» (عدم اشاعه سلاح هسته‌ای) از نیاز به دسترسی بیشتر به تاسیسات هسته‌ای ایران سخن گفت.

 

«رافائل گروسی» در زمینه برنامه هسته‌ای ایران گفت: «ما به دسترسی‌هایی نیاز داریم که با عمق و وسعت برنامه هسته‌ای آنها متناسب باشد. تنها در آن صورت است که آژانس می‌تواند ضمانت‌های ضروری و معتبری ارائه دهد مبنی بر اینکه فعالیت‌ها در جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف صلح‌آمیز است.»

 

گروسی در حالی این این سخنان را بیان کرد که ایران تاکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار