پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز

خبر صادرات بنزین ارزان صحت دارد؟

خبر صادرات بنزین ارزان صحت دارد؟ وزارت نفت اعلام کرد اخبار منتشر شده مبنی بر صادرات ارزان نفت صحت ندارد و این اخبار مربوط به صادرات بنزین غیراستاندارد پالایشگاه‌های کوچک‌مقیاس است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۸ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 02
کد خبر: ۱۴۵۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ دغدغه اصلی وزارت نفت تامین بنزین مورد نیاز کشور است. تنها محموله صادراتی از سوی وزارت نفت نیز به قیمت ۷۰سنت مربوط به فروردین‌ امسال و در رینگ صادراتی بورس انرژی بوده است.

وزارت نفت گزارش داد، متولی صادرات بنزین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران است و وزارت نفت خارج از رینگ صادراتی شرکت بورس انرژی هیچ‌ محموله‌ای صادر نمی‌کند.

امسال تنها یک محموله در ۲۴ فروردین‌ و به مقدار ۲۹۵هزار بشکه با اکتان ۸۷درصد صادر شده است که پس از رقابت در رینگ صادراتی بورس انرژی ایران به بالاترین قیمت یعنی ۷۰سنت فروخته شد.

 

اخبار منتشر شده درباره صادرات ارزان بنزین که در برخی رسانه‌ها منتشر شده است قاعدتا مربوط به بنزین غیراستانداردی است که در پالایشگاه‌های کوچک‌مقیاس (Mini Refineries) خصوصی تولید شده‌اند.

این پالایشگاه‌ها میعانات گازی را به قیمت ۹۵درصد فوب منطقه خریداری و سوخت تولید می‌کنند و به‌دلیل اینکه این پالایشگاه‌های کوچک‌مقیاس تاسیسات لازم برای تولید باکیفیت را در اختیار ندارند، عموما سوخت تولیدی آنها غیراستاندارد و غیرقابل استفاده در داخل کشور است،

بنابراین خریدار این نوع سوخت عموما کشورهایی هستند که موضوع استاندارد سوخت برایشان اهمیتی ندارد، یا برای بلندینگ و صادرات دوباره از آن استفاده می‌کنند. بالطبع این سوخت کم‌کیفیت به قیمت ارزان‌تر از فوب منطقه صادر می‌شود.

این نوع سوخت به‌دلیل آنکه غیراستاندارد است به وزارت نفت تحویل داده نمی‌شود و در داخل نیز توزیع نمی‌شود، در مبادی رسمی نیز غیرقابل توزیع است.

در عین حال باید به این نکته نیز دقت کرد که قیمت‌هایی که در بعضی از سایت‌ها همچون Global Petrol Prices درج شده، قیمت‌های عمده‌فروشی نبوده، بلکه قیمت خرده‌فروشی است. به همین دلیل نمی‌تواند منبع مناسب و صحیحی برای قیمت‌گذاری بنزین صادراتی باشد.

باید تاکید کرد که مجموعه دولت و وزارت نفت، امسال بنزین ۲۷سنتی صادر نکرده و از آنجا که مصرف بنزین در کشور افزایش داشته است در شرایط کنونی تنها دغدغه تامین سوخت مورد نیاز کشور را دارد و تمرکزی بر صادرات بنزین ندارد./ ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار