غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پشت‌پرده کمک‌های میلیارد دلاری ریاض به اسلام آباد چیست؟

به دنبال کسری بودجه 18 میلیارد دلاری پاکستان، ریاض متعهد شده 12 میلیارد دلار کمک مالی به اسلام آباد داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 15
کد خبر: ۱۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال سفر عمران‌خان، نخست وزیر پاکستان به عربستان (18 سپتامبر) توافق شده بود ریاض 12 میلیارد کمک مالی به اسلام‌آباد جهت جبران کسری بودجه داشته باشد.


ماه گذشته (29 آبان)، بانک مرکزی پاکستان دریافت 1 میلیارد دلار از این توافق را تائید کرد. امروز(24 آذر) هم این مقامات اسلام آباد وصول یک میلیارد دیگر از توافق انجام شده با ریاض را تائید کردند.


عربستان‌سعودی پیش از این نیز با وام های خود به اقتصاد پاکستان کمک کرده است به عنوان مثال، سال 2014 ریاض وام یک میلیارد و 500 میلیون دلاری برای تقویت ارزش برابری روپیه پاکستان به این کشور داد.


به نظر می رسد کمک های اقتصادی صورت گرفته به اسلام آباد از سوی ریاض به دلیل نقش پاکستان در برقراری امنیت مرزهای عربستان و همچنین استفاده حداکثری مقامات سعودی از جایگاه این کشور در معادلات منطقه ای نحوه باشد. از سوی دیگر حضور آزادنه برخی گروه های تروریستی در پاکستان مثل انصار الفرقان که عمدتا توسط عربستان برای اقدامات تروریستی حمایت می شوند، دلیل دیگریست که مقامات ریاض را متقاعد به حمایت مالی از عربستان کرده است.


کسری بوجه 18 میلیارد دلاری که می توان از آن به عنوان یک بحران اقتصادی نام برد، مقامات اسلام آباد را چند سالی است به فکر استقراض از صندوق بین المللی پول، چین و عربستان انداخته است.


ارسال نظر