ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد القسام پیام جدید یک اسیر اسرائیلی را منتشر کرد استقبال ایران از اعلام آتش‌بس بین هند و پاکستان روایت عربستان از دیدار بن‌فرحان و عراقچی رئیس‌جمهور عراق: روابط خوبی با ایران و آمریکا داریم

پشت‌پرده کمک‌های میلیارد دلاری ریاض به اسلام آباد چیست؟

به دنبال کسری بودجه 18 میلیارد دلاری پاکستان، ریاض متعهد شده 12 میلیارد دلار کمک مالی به اسلام آباد داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 15
کد خبر: ۱۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال سفر عمران‌خان، نخست وزیر پاکستان به عربستان (18 سپتامبر) توافق شده بود ریاض 12 میلیارد کمک مالی به اسلام‌آباد جهت جبران کسری بودجه داشته باشد.


ماه گذشته (29 آبان)، بانک مرکزی پاکستان دریافت 1 میلیارد دلار از این توافق را تائید کرد. امروز(24 آذر) هم این مقامات اسلام آباد وصول یک میلیارد دیگر از توافق انجام شده با ریاض را تائید کردند.


عربستان‌سعودی پیش از این نیز با وام های خود به اقتصاد پاکستان کمک کرده است به عنوان مثال، سال 2014 ریاض وام یک میلیارد و 500 میلیون دلاری برای تقویت ارزش برابری روپیه پاکستان به این کشور داد.


به نظر می رسد کمک های اقتصادی صورت گرفته به اسلام آباد از سوی ریاض به دلیل نقش پاکستان در برقراری امنیت مرزهای عربستان و همچنین استفاده حداکثری مقامات سعودی از جایگاه این کشور در معادلات منطقه ای نحوه باشد. از سوی دیگر حضور آزادنه برخی گروه های تروریستی در پاکستان مثل انصار الفرقان که عمدتا توسط عربستان برای اقدامات تروریستی حمایت می شوند، دلیل دیگریست که مقامات ریاض را متقاعد به حمایت مالی از عربستان کرده است.


کسری بوجه 18 میلیارد دلاری که می توان از آن به عنوان یک بحران اقتصادی نام برد، مقامات اسلام آباد را چند سالی است به فکر استقراض از صندوق بین المللی پول، چین و عربستان انداخته است.


ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار