جزییات مذاکره سران نظامی چین و عربستان سعودی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

جزییات مذاکره سران نظامی چین و عربستان سعودی

طبق بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع عربستان سعودی، «خالد البیاری» دستیار وزیر دفاع عربستان سعودی و «وی فنگه» وزیر دفاع چنین درباره روابط نظامی دو کشور رایزنی کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۴ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 11
کد خبر: ۱۳۷۸۵۲

به گزارش راهبرد معاصر سران نظامی عربستان سعودی و چین، امروز (شنبه)، در سنگاپور با یکدیگر دیدار کردند.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، این دیدار در حاشیه یکصد و نود و یکمین دوره گفت‌و‌گوهای امنیتی «شانگریلا» به میزبانی سنگاپور صورت گرفته است.

وزارت دفاع عربستان سعودی و خبرگزاری رسمی این کشور جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نکردند.

 

گفت‌و‌گوهای نظامی چین در راستای رشد روزافزون روابط میان دو کشور در چند حوزه از جمله در زمینه نظامی صورت گرفته است.

در ماه ژانویه گذشته، «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان سعودی با فنگه درباره تقویت همکاری‌های نظامی ریاض و پگن رایزنی کرد.

شبکه «سی‌ان‌ان»، اوایل ساری جاری میلادی، خبر داد که ریاض در تلاش برای دریافت موشک‌های بالستیک است که این خبر در گزارش سازمان اطلاعات ملی آمریکا نیز مورد تأیید قرار گرفت.

عربستان سعودی در سال‌های گذشته همواره تلاش کرده است تا کمبود تجهیزات نظامی آمریکایی خود را با خرید از چین جبران کند.

در ماه دسامبر گذشته، سی‌ان‌ان خبر داده بود به تصاویری ماهواره‌ای دست پیدا کرده که نشان می‌داد عربستان سعودی عملا در حال ساخت موشک‌های بالستیک در موضعی است که پیشتر با کمک چین این تأسیسات را ساخته بود.

برخی از کارشناسان در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان تصریح کرده بودند که این اولین دلیل روشن مبنی بر تلاش عربستان سعودی برای ساخت موشک‌های بالستیک است.

در ماه می گذشته، وبگاه «اینترست» گزارش داده بود که «ویلیام برنز» مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در قالب رایزنی‌ها محرمانه با «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی سعی کرده است ریاض را از خرید موشک‌های چینی منصرف کند.

عربستان سعودی بزرگترین شریک تجاری چین در آفریقا و خاورمیانه به شمار می‌آید که میزان مبادلات تجاری آن‌ها طی سال ۲۰۲۱ به بیش از ۷۳ میلیارد دلار رسید. از طرف دیگر، چین بزرگترین واردکننده نفت عربستان سعودی است./فارس

ارسال نظر