ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

ترامپ: خروج از افغانستان، تحقیر آمیزترین رویداد تاریخ آمریکا بود

رئیس جمهور پیشین آمریکا، با تحقیرآمیز توصیف کردن عقب‌نشینی نظامی این کشور از افغانستان، گفت ۸۵ میلیارد دلار از بهترین سلاح‌های جهان را در آنجا رها کردند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 16
کد خبر: ۱۴۷۱۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا گفت کشورش به‌دلیل تصمیم عجولانه و بی‌برنامه «جو بایدن» همتای کنونی خود برای خروج از افغانستان، به‌شکل بی‌سابقه‌ای تحقیر شد.

 

ترامپ طی بیانیه‌ای در سالگرد عقب‌نشینی نظامی آمریکا از افغانستان، اظهار داشت که پس از اینکه بایدن دستور خروج از افغانستان را صادر کرد، ارتش آمریکا نیز ۸۵ میلیارد دلار از بهترین تسلیحات جهان را در این کشور رها نمود.

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی در این بیانیه توضیح داد: «فاجعه‌ای که دقیقا یک سال پیش در افغانستان رخ داد؛ شرم‌آورترین و تحقیرآمیزترین رویداد در تاریخ ایالات متحده بود. البته اصل خارج شدن [از افغانستان] را نمی‌گویم، چون در هر حال من کسی بودم که تعداد سربازانمان را در آنجا به دو هزار نفر کاهش داده و تدارکات برای عقب‌نشینی را فراهم کردم؛ بلکه نحوه خروج را می‌گویم».

 

ترامپ ضمن اشاره به کشته‌شدن ۱۳ نظامی آمریکایی حین روند خروج از افغانستان، افزود: «علاوه بر این، ما بسیاری از آمریکایی‌ها را در آنجا رها کردیم و بهترین سلاح‌های جهان را به ارزش بیش از ۸۵ میلیارد دلار به دشمن دادیم. چقدر غم‌انگیز!».

 

روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان از زمانی آغاز شد که در فوریه سال ۲۰۲۰ توافقی میان آمریکا و طالبان حاصل شد. ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت.

 

خروج جنجالی آمریکا از افغانستان در سال گذشته از همان ابتدا انتقادهایی از تلاش‌های آمریکا برای تحمیل ارزش‌ها و سبک زندگی غربی به دیگر کشورها را به همراه داشت. روز گذشته نیز سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه آمریکا در ماجرای خروج از افغانستان آبرویش را به باد داد، گفت که این کشور ظاهراً درس‌هایش در افغانستان را یاد نگرفته است./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده