مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود ترامپ خطوط هوایی مکزیک را تهدید کرد معاریو: یمن بندر ایلات را بست صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم وزیر خارجه افغانستان خطاب به ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست اولیانوف: اروپا هیچ حقی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد زمان و مکان برگزاری مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی اعلام شد رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم بسیج مردمی عراق در مرز عربستان به حالت آماده‌باش کامل امنیتی درآمد رسانه‌های عبری: توافق غزه آماده است/ ممکن است ظرف چند روز توافق حاصل شود ثبت گزارش رسمی و مستند ایران درباره تجاوز نظامی اسرائیل در شورای امنیت سرکرده داعش و یکی از دستیارانش در مرز عراق و سوریه کشته شدند

گروسی:همکاری با ایران فعلا ثمربخش نبوده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مسائل پادمانی آژانس گفت: «در تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد».
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 12
کد خبر: ۱۵۰۴۲۸

به گزارش راهبرد معاصر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشستی خبری را درباره موضوعات روز از جمله نیروگاه اتمی زاپوریژیا در اوکراین و برنامه اتمی ایران آغاز کرد.

گروسی گفت، در این نیروگاه برای قطع برق راه‌های جایگزین وجود دارد. برای مثال یک نیروگاه حرارتی بزرگ در مجاورت این مجموعه وجود دارد و بعد از آنکه سوییچ مربوط به آن هدف راکت قرار گرفت و متعاقبا شهر «انرهودار» در خاموشی کامل فرو رفت.

مدیرکل آژانس گفت، مشکل به طور موقتی رفع شده اما «وضعیت پایدار نیست» و رآکتور شماره ۶ خاموش شده است. هر کدام از رآکتورهای زاپوریژیا یک مولد برق اضطراری گازوئیلی دارد و دو مولد نیز به‌صورت ذخیره وجود دارد.

در ادامه این نشست خبری، او در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برنامه هسته‌ای ایران و مسائل پادمانی آژانس گفت: «در تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد».

گروسی افزود: «اگر برجام اجرایی شود می‌تواند رسیدن به جمع‌بندی وسیع‌تر ما در این زمینه کمک کند که مستقل از برجام یا هر توافق دیگری بین ایران و کشور دیگری هستند و این مسائل صرفاً به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مربوط است».

مدیرکل آژانس گفت: «اما همه چیز با هم مرتبط است. نمی‌خواهم بگویم موانع اما شاهد چالش‌هایی برای این مسیر هستیم که دانش بیشتری از فعالیت‌های ایران داشته باشیم. بدون دوربین‌های ما فیلم بگیرند یا دیگر سیستم‌های پایشی که قبلاً در اختیار داشتیم روند گردآوری اطلاعات ما به مشکل خورده است».

او در ادامه افزود: «بنابراین کار بسیار دشواری پیش رو داریم و ایران باید در دادن دسترسی به ما برای دریافت اطلاعات بسیار شفاف عمل کند تا بتوانیم تصویری دقیق سرهم کنیم که فعالیت‌های قبلی را هم نشان دهد».

گروسی گفت: «اکنون هیچ تصویری از واقعیت موجود نداریم و تکالیف زیادی باید انجام دهیم تا به جمع‌بندی جامعی درباره برنامه هسته‌ای ایران برسیم»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار