هشدار رژیم صهیونیستی به ترکیه درباره سوریه روبیو: روس‌ها وقت کشی می‌کنند و چینی‌ها بازار را غرق کالا کرده‌اند اظهارات سخنگوی قسام درباره آخرین وضعیت اسرای اسرائیلی  کرملین: ایران شریک و متحد ماست رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را امضا کرد رسانه عبری: یکی از مسئولین عالی رتبه انصار الله در صنعا ترور شد رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است / هشدار به حکومت‌های عربی شهادت دومین نوه عضو برجسته حماس بر اثر بمباران مدرسه دار الارقم غزه + عکس لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از ساز و کار‌های حقوق بشری علیه ایران القسام شهادت یکی از رهبران حماس در حمله اسرائیل به جنوب لبنان را تأیید کرد ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا می‌آید حمله هوایی رژیم اسرائیل به صیدا؛ ۳ شهید و هدف‌گیری یکی از فرماندهان حماس شهادت یکی از رهبران حماس در حمله رژیم اسرائیل به صیدا در جنوب لبنان حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

خشنودی چین از پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای

منابع رسانه‌ای از دیدار روسای جمهوری ایران و چین در حاشیه برگزاری نشست «سازمان همکاری شانگهای» در شهر «سرقند» در ازبکستان خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 16
کد خبر: ۱۵۰۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر به نوشته روزنامه «پیپل دیلی» «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین صبح جمعه در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران گفت: «چین عضویت کامل آتی ایران در سازمان همکاری شانگها یرا تبریک می‌گوید و مایل است هماهنگی و همکاری را در چارچوب سازمان همکاری شانگهای تقویت کند.»

شی جین پینگ همچنین تاکید کرد که پکن از ایران در حفظ از حاکمیت ملی خود حمایت می‌کند و مایل است با ایران در حفظ اصل عدم مداخله در امور داخلی و حفظ منافع مشترک کشورهای در حال توسعه همکاری کند.

عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای در نشست سران در دوشنبه پایتخت تاجیکستان مورد پذیرش اعضای این سازمان قرار گرفت. آیت‌الله رئیسی امروز در رأس هیأتی برای شرکت در نشست سران سازمان در شهر سمرقند ازبکستان و همچنین انجام سفری دوجانبه به ازبکستان به این شهر سفر کرد.

سازمان همکاری شانگهای، سازمانی بین ‌دولتی است که در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد. مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و پس از آن نیز بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند. هند و پاکستان از تابستان ۲۰۱۶ عضو دائم این سازمان شدند و در حال حاضر ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان را تشکیل می‌دهند.

این سازمان دارای ۸ عضو دائم شامل هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است. کشور های افغانستان، بلاروس و مغولستان نیز به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا هم جزو شرکای گفت‌‌وگوی سازمان فوق هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار