دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

مقام ازبک: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم است

معاون اول رئیس مجلس سنای ازبکستان با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه گفت: عضویت تهران در سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 14
کد خبر: ۱۵۰۶۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، «صادق صفایف» معاون اول رئیس مجلس سنای ازبکستان گفت: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم است.

 

وی اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای یک سازمان توسعه منطقه‌ای است. عضویت بزرگ ترین کشورهای منطقه در این سازمان در زمینه اجرای برنامه در نظر گرفته نقش مثبتی ایفا می‌کند.

 

معاون اول رئیس مجلس سنای ازبکستان ادامه داد: ایران یک کشور مهم و بزرگی است. این کشور در چهارراهی قرار دارد که آسیای مرکزی را به خاورمیانه، آسیای جنوبی، قفقاز و اروپا متصل می‌کند. این نشان می‌دهد که موقعیت جغرافیایی آن چقدر مهم است.

 

صفایف تاکید کرد: از همه مهمتر دسترسی به بنادر دریایی از طریق ایران برای ما بسیار مهم است. بنادر «چابهار» می‌توانند در اتصال آسیای مرکزی با بازار جهانی نقش مهمی داشته باشند. البته، همکاری با ایران برای سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد که هدف سازمان همکاری شانگهای ساختن پل‌های جدید است نه دیوارهای جدید.

 

این مقام ارشد ازبکستان عنوان کرد: قدرت اصلی سازمان همکاری شانگهای این است که آن از یک بلوک یا ساختار بسته فاصله دارد. این سازمان همواره برای همکاری‌های مختلف باز است و نشست «سمرقند» نیز ثابت می‌کند که این سازمان قالبی برای ایجاد درک متقابل، اعتماد و همکاری است.

 

معاون اول رئیس مجلس سنای ازبکستان در پایان اظهار داشت: نشست سازمان همکاری شانگهای یک مراسمی خواهد بود که به جای تشدید برخی تضادها یا ایجاد دیوارهای جدید و تعیین مرزهای جدید، پل‌های جدید ایجاد و مردم را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

 

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

 

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.

 

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند. در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت وگو به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است./فارس

ارسال نظر