به گزارش راهبرد معاصر؛ در کشتی معمولا پدرها جای پسرها حرف نمیزنند، هرچند که قهرمانان زیادی در تاریخ این رشته در کشورمان جدا از نقش قهرمانی، در قالب پدر -پسری مطرح بودهاند، اما این بار بعد از بلگراد، در تردید موفق بودن یا نبودن تیم در مسابقات جهانی، درحالیکه همه در انتظار بازگشت رئیس فدراسیون به تهران و تعیین تکلیف وضعیت تیم ملی کشتی فرنگی بودند، اتفاق دیگری رخ داد که همه توجهات را به خود جلب کرد.
پدر حسن یزدانی که به شدت از شکست فرزندش در بلگراد ناراحت بود، مسائلی را مطرح کرد که قطعا جای بررسی دارد، یک اینکه چرا پدر جای پسر به عنوان کردن مسائل داخل اردو پرداخته و دو اینکه آیا واقعا نیم ساعت قبل از کشتی، علیرضا دبیر برای حسن یزدانی با مربی 110 کیلویی تمرین گذاشته و ضربان قلبش را بالا برده، سه اینکه آیا حسن یزدانی در کشتیهای قبلی عادت به انجام چنین کاری نداشته و اساسا تصمیم اشتباهی بوده است؟
پدر حسن یزدانی تاکید کرده که پسرش دنبال رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی و شورای شهر و ... نیست و به دنبال رکورد زدن هم نبوده است.
اینطور که پیداست تاکید علیرضا دبیر در بلگراد روی زیرگیری هم، درحالیکه حسن یزدانی استاد اجرای زیرکتف در کشتی دنیاست و این فن را به شیوه خودش استادانه اجرا میکند؛ چندان به مذاق پدر قهرمان جهان و المپیک خوش نیامده است.
دبیر در صربستان تاکید کرد که کشتی ایران به زیرگیری است و تنها با اجرای این شیوه میتوان کشتیگیران آمریکایی و روس را برد.
پدر حسن یزدانی گفته که حسن یزدانی همه جای کشتی را بلد است و او را اینها (این مربیان و فدراسیون) نساختند و کار مربی سازنده بوده است.
مربی سازنده قهرمان المپیک هم همت مسلمی است، مربی که هرچند مقطعی در اعزامها و اردوهای ملی حضور داشتند اما قبلا از اینکه در کنار شاگردش در اردوی تیم ملی نیست، ناراحتیاش را ابراز کرده است.
پدر حسن یزدانی همچنین مدعی شده که فدراسیون میخواهد سبک مبارزه پسرش را بعد از 27 سال عوض کند و باید اجازه میدادند که کشتی خودش را بگیرد.
چهار بار شکست حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور آمریکایی، همه را کلافه کرده، یزدانی درحالی در بلگراد هم به تیلور باخت که سال گذشته او را سرانجام شکست داد و خیلیها میگفتند حالا دیگر راه بردن را یاد گرفته است.
شکستهای حسن یزدانی مقابل تیلور از سال 2017 و در زمان فدراسیون و کادرفنی سابق شروع شد و در ادامه با تغییر کادرفنی و فدراسیون، باز هم یزدانی شکست خورد و تنها یک بار در مسابقات جهانی با مربیان دیگری، پیروزی مقابل تیلور را تجربه کرد اما شیرینی این پیروزی، تداوم زیادی نداشت و یزدانی با همان فدراسیون و همان کادرفنی، در بلگراد شکست سنگینی را در یک کشتی یکطرفه مقابل تیلور پذیرفت.
طبیعتا این اتفاق ناراحتی شدید خودش و خانواده را به همراه داشته، خصوصا اینکه در این سالها پدر حسن یزدانی تقریبا همه جا در کنارش بوده و البته در بلگراد هم شخصی که از او به عنوان مدیر برنامه این قهرمان یاد میشود، در کنار حسن یزدانی حضور داشته است.
دارنده 8 مدال جهانی و المپیک قبل از بلگراد سه بار دیگر هم در کرمانشاه، بوداپست و توکیو به تیلور باخته بود. دفعه اول که در جامجهانی کرمانشاه مقابل حریف آمریکایی غافلگیر شد، درحالیکه 8-4 از او عقب افتاده بود، ضربه فنی شد. دفعه دوم در دور اول مسابقات جهانی 2018 بوداپست 11-6 شکست خورد و در المپیک توکیو هم درحالیکه کشتی را برده بود، 4-3 در ثانیههای پایانی باخت.
در جهانی اسلو درحالیکه توانسته بود تمامی راههای امتیاز گرفتن تیلور را ببندد، 6-2 پیروز شد اما در بلگراد که همه انتظار کشتی بهتری را از او داشتند، بدون آنکه بتواند هیچ کاری انجام دهد و با حسن یزدانی همیشگی کاملا تفاوت داشت، 7-یک شکست خورد.
همانقدر که شکست سنگین اخیر حسن یزدانی نیاز به ارزیابی بیشتر و توضیحات کادرفنی در مورد آنالیز حریف و شیوه کشتی گرفتن یزدانی دارد، حالا موضوع مهمتری هم اضافه شده و آن هم ادعاهای پدر حسن یزدانی است که به نظر میرسد فدراسیون کشتی باید در این خصوص شفافسازی داشته باشد.اینکه در تمرینات چه گذشته، چرا حسن یزدانی به این شکل باخته و پدر حسن یزدانی چرا این انتقادات را مطرح کرده است.
علیرضا دبیر در این سالها نشان داده که اگر ابهامی وجود داشته، توضیحاتی را ارائه میکند.
در روزهایی که به نظر میرسید باید تمرکز فدراسیون روی موضوع استعفای محمد بنا و انتخاب جانشین او باشد، حالا موضوع حسن یزدانی و ادعاهای پدرش هم به میان آمده است.
همه منتظر واکنش فدراسیون کشتی و سرمربی تیم ملی به اظهارات پدر حسن یزدانی هستند./ تسنیم