فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند

تهدید بایدن علیه روسیه: تحریم‌های شدید و فوری خواهیم کرد

رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرد چنانچه روسیه بخش‌های جدیدی از اوکراین را ضمیمه خاک خود کند با تحریم‌های «شدید و فوری» مواجه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۷۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته چنانچه روسیه مناطق جدیدی از اوکراین را به کشورش ملحق کند با «هزینه‌های شدید و فوری» مواجه خواهد شد.

 

رئیس‌جمهور آمریکا برنامه روسیه برای برگزاری همه‌پرسی در اوکراین را «جعلی» خوانده و گفته این اقدام، بهانه‌ای غلط جهت انضمام بخش‌هایی از اوکراین به فدراسیون روسیه با زور است.

 

به گفته مقامات محلی، رای‌گیری همه‌پرسی الحاق به روسیه در مناطق تحت کنترل مسکو در اوکراین صبح جمعه (۲۳ سپتامبر) آغاز شد. به نوشته رویترز، مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا که همه‌پرسی در آن‌ها در حال برگزاری است، در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

 

همه‌پرسی‌ها با انتقاد گسترده غرب مواجه شده و کشورهای غربی حامی کی‌یف مدعی هستند راه را برای تشدید تنش از سوی روسیه هموار می‌کند. این همه‌پرسی‌ها به دنبال دستور ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر بسیج بخشی از نیروها که هدف از آن افزودن ۳۰۰ هزار نیروی روس به نبرد در اوکراین است، برگزار می‌شود.

 

سران مناطق لوهانسک و دونتسک پیش‌تر اعلام کردند همه‌پرسی از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (اول تا پنجم مهر) برگزار می‌شود. «لئونید پاسکنیک» رهبر جمهوری لوهانسک چندی پیش قانونی را امضا کرد که به موجب آن مقرر شد برای پیوستن این منطقه به روسیه همه‌پرسی برگزار شود. بعد از او، «دنیس پوشیلین» رهبر دونتسک هم اعلام کرد که همه‌پرسی مشابهی در این منطقه برگزار خواهد شد.

 

پوشیلین در نامه‌ای به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه از وی خواست چنانچه مردم در همه‌پرسی به نفع پیوستن به فدراسیون روسیه رأی دادند مطابق با نتایج این همه‌پرسی، دونتسک را به عنوان بخشی از روسیه بپذیرد.

 

روسیه در ماه فوریه (اسفندماه گذشته) این دو منطقه را به عنوان مناطق مستقل به رسمیت شناخت، اما شمار زیادی از کشورها هنوز آن‌ها را بخشی از اوکراین می‌دانند. کی‌یف به صورت غیر رسمی کنترل بر این دو منطقه را در سال ۲۰۱۴ از دست داد. در آن زمان، ساکنان این دو منطقه، نتیجه کودتای تحت حمایت غرب موسوم به «کودتای میدان» را به رسمیت نشناختند.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد. روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده و گفته که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر