شکست کمپین فشار حداکثری آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران-راهبرد معاصر

شکست کمپین فشار حداکثری آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران

پایگاه تخصصی اویل پرایس با اشاره به این که کمپین فشار حداکثری علیه ایران نتیجه عکس داده است نوشت: آمریکا شرکتهای معامله کننده با ایران را تهدید کرده ولی تا حالا نتوانسته صادرات نفت ایران را صفر کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 03
کد خبر: ۱۵۲۴۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از اویل پرایس، تنش های ایران و آمریکا یک بار دیگر بالا گرفته است. ایران توانسته صادرات نفت خود را در سطحی پایین مدیریت کند.

 

طبق گفته ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران محدودیت های غنی سازی اورانیوم را که بخشی از قرارداد برجام بود نقض کرده است. چند هفته پیش ایران قصد خود را برای افزایش ذخایر اورانیوم اعلام کرد و گفت دیگر دلیلی برای ماندن در این قرارداد وجود ندارد. آمریکا مدتها قبل از این قرارداد بیرون رفته بود .اگر قرار باشد ایران همچنان تحت تحریم‌های فلج کننده آمریکا باشد، ادامه قرارداد برجام نفعی برای آن ندارد.

 

در نتیجه هدف دولت آمریکا از کمپین حداکثر فشار که محدود کردن آرزوهای اتمی ایران بود، احتمالا نتیجه عکس می دهد.

 

روز دوشنبه کاخ سفید طی بیانیه‌ای این تصمیم ایران را «اشتباه» خواند و ادعا کرد شکی نیست ایران حتی قبل از وجود این قرارداد ،مفاد آن را نقض کرده است.

 

جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ،این اظهارات ترامپ را در توییتر مسخره کرد.

 

دونالد ترامپ ماه گذشته گفت تمایل دارد بدون هیچ پیش شرطی با ایران دیدار و مذاکره کند. وی همچنین از حمله نظامی به ایران منصرف شد. ترامپ روز دوشنبه پس از نقض محدودیت های غنی سازی اورانیوم توسط ایران گفت این کشور با آتش بازی می کند.

 

واضح است که چین و برخی مقامات اروپا مخالف این تصمیم ایران برای نقض محدودیت های قرار داد برجام هستند. امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اظهار داشت کاملاً پایبند به قرارداد برجام است و از ایران می خواهد به این قرارداد بازگردد و هر گونه اقدامی را که تعهد او را زیر سوال می برد متوقف کند. هفته گذشته مکرون به رئیس جمهور ایران هشدار داده بود که نقض مفاد قرارداد برجام غیرعاقلانه است . انگلستان هم نگرانی های مشابهی را ابراز کرد.

 

اروپا سعی کرده امتیازاتی به ایران بدهد و این کشور را متعهد به قرارداد برجام نگه دارد. اروپا یک مکانیسم مالی خاص ایجاد کرد تا شرکت‌های اروپایی بتوانند به تجارت با تهران ادامه دهند. ولی ظریف گفت این تلاش ها کافی نیستند چون مخصوصاً به ایران اجازه صادرات نفت را نمی دهند.

 

روز دوشنبه ظریف اعلام کرد:« قدم بعدی ما غنی‌سازی اورانیوم بالاتر از 3.67 درصد است که طبق قرارداد اجازه آن را داریم .اروپایی ها نتوانستند به قول‌های خود برای حفاظت از منافع ایران طبق قرارداد عمل کنند». وی همچنین اشاره کرد:« این تصمیمات ایران قابل بررسی هستند. اگر تلاش های اروپا نتیجه بخش باشند از آنها منصرف می شویم».

 

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران با اشاره به ساخت مکانیسم خاص مالی توسط اتحادیه اروپا گفت:«واضح است که اینستکس بدون یک قرارداد نفتی کار نمی‌کند».

 

ولی کمپین حداکثر فشار آمریکا کار را برای هر دو طرف سخت‌تر می‌کند. در واقع منطقی وجود دارد که هواخواهان جنگ در واشنگتن بدون شک روی آن حساب میکنند. با افزایش فشار، ایران گزینه‌ای جز نقض قرارداد اتمی و ادامه اقدامات مخالفت آمیز ندارد.

 

الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه گفت که ایران مقصر نیست.« ما حامی ایران هستیم و اعتقاد داریم تحریم های صادرات نفت ایران غیرقانونی هستند و سازمان ملل آنها را تایید نکرده است».

 

ولی علیرغم بالا گرفتن درگیری ها ، ایران توانسته از صفر شدن صادرات نفتش جلوگیری کند. آمریکا شرکتهای معامله کننده با ایران را تهدید کرده ولی تا حالا نتوانسته صادرات نفت ایران را صفر کند.

 

طبق گزارش ماه ژوئن بازار نفت آژانس بین المللی انرژی، تولید نفت ایران در ماه می 2.4 میلیون بشکه در روز بود که 210 هزار بشکه نسبت به ماه قبل از آن کاهش داشت. صادرات نفت ایران به شدت کاهش یافته و به حدود 810 هزار بشکه در روز رسیده است که 480 هزار بشکه نسبت به ماه آوریل کمتر است. ردیابی مقصد نهایی صادرات نفت ایران به شدت سخت شده است چون شرکت نفت ملی ایران سیستم های ردیابی ماهواره ای را بر روی کشتی هایش خاموش می کند . انتظار می‌رود بیشتر بشکه های نفت ایران در آسیا فروخته شوند ولی هنوز مشخص نیست کجای آسیا. بخشی از این نفت هم احتمالا به تانکرهای ذخیره می رسند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر