به گزارش راهبرد معاصر به نوشته وبگاه «الفرات نیوز»، وی تصریح کرد که یک درخواست مکتوب که به امضای ۱۷۰ نماینده پارلمان رسیده، به او ارائه شده تا روز چهارشنبه آتی (۱۲ اکتبر)، نشست انتخاب رئیسجمهور جدید عراق برگزار شود.
المندلاوی نیز وعده داد که هیأت رئیسه پارلمان این درخواست را بررسی و نتیجه را اعلام خواهد کرد. مجموع کرسیهای پارلمان عراق ۳۲۹ عدد است.
این در حالی است که امروز، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان، «محمد شیاع السودانی» نامزد نخستوزیری و «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی در رأس یک هیأت بلندپایه به منطقه کردستان عراق سفر کردهاند تا با مقامات کُرد درباره ضرورت انتخاب نامزد ریاستجمهوری و معرفی به پارلمان رایزنی کنند.
بر اساس این گزارش، قرار است این هیأت با «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق و «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان دیدار و درباره نهایی کردن زمان برگزاری نشست پارلمان به منظور انتخاب رئیسجمهور رایزنی کنند.
«ریبین سلام» عضو حزب دمکرات کردستان عراق امروز گفت: هیأت مذکور برای ایجاد همگرایی و نزدیکی میان دو حزب حاکم در کردستان عراق، تلاش خواهد کرد و به رهبران این دو حزب مهلت میدهد تا نامزد خود را برای ریاست جمهوری تعیین کنند تا سایر مراحل تشکیل دولت جدید عراق طی شود.
این در حالی است که تا به این لحظه دو حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی نتوانستهاند بر روی گزینه ریاستجمهوری توافق کنند.
چند روز پیش، «عباس العامری» عضو ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعیان عراق گفت که پس از نشست اخیر احزاب سیاسی،چارچوب هماهنگی شیعیان به کُردها ۱۰ روز مهلت داد تا درباره یک نامزد برای پست ریاست جمهوری به توافق برسند.
وی افزود که دو حزب اصلی کُردها یا باید بر سر یک نامزد توافق کنند یا هر یک به طور جداگانه نامزدهای خود را به پارلمان معرفی کنند تا درباره آنها رایگیری شود. در هر دو حالت پس از تعیین رئیس جمهور، نامزد چارچوب هماهنگی مسؤولیت تشکیل کابینه آتی را بر عهده خواهد گرفت.
«جواد الغزالی» نماینده ائتلاف دوله القانون چندی پیش گفته بود: «فرایند سیاسی در مسیر درستی پیش میرود و انتظار میرود که کُردها بر سر نامزد ریاستجمهوری به توافق برسند تا پرونده تشکیل کابینه جدید حل شود..طی چند روز آینده و قبل از موعد تظاهرات جدید، بر سر برگزاری نشست جدید پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور و تکمیل پروسه سیاسی کشور توافق میشود».
وی افزود: «مشکلی که به مانند یک مانع در مقابل تشکیل دولت جدید قرار دارد، عدم توافق کُردها بر سر نامزد ریاستجمهوری است. انتظار میرود که توافق میان کُردها درباره رئیس کاخ ریاستجمهوری السلام، تا پیش از برگزاری نشست چند روز آینده پارلمان، علنی نشود».
شرایط سیاسی عراق از اکتبر سال گذشته میلادی و پس از برگزاری انتخابات پارلمانی متشنج شده و با گذشته یک سال هنوز نخستوزیر و رئیسجمهور جدید انتخاب نشده است. نشست پارلمان عراق، ۲۸ سپتامبر گذشته، پس از گذشت دو ماه وقفه به دلیل اعتراضات حامیان جریان صدر، برگزار شد و محمد الحلبوسی در جایگاه خود ابقاء شد و نائب رئیس او انتخاب شد. هرچند که این امر در فضایی پراز تنش و شلیک دستکم چهار راکت کاتیوشا به سوی ساختمان پارلمان محقق شد. اما با تدابیر امنیتی شدید، سرانجام معترضان، میدان التحریر بغداد را تخلیه کردند و به خانههای خود بازگشتند.
«محمود الحیانی» از رهبران عضو چارچوب هماهنگی از ائتلاف الفتح، یک روز پس از برگزاری موفق نشست پارلمان اعلام کرد که بحران سیاسی کشور رو به پایان است و یک هیأت سهجانبه از سوی حزب دموکرات کردستان، ائتلاف السیاده و چارچوب هماهنگی به زودی به الحنانه میرود.
وی افزود: چارچوب هماهنگی همچنان به حضور جریان صدر در تشکیل دولت جدید یا دستکم سیر قانونی انتخاب نخستوزیر با موافقت سید مقتدی الصدر، رهبر جریان صدر پایبند است.
الحیانی افزود: بحران خفهکننده ای که روند سیاسی کشور نزدیک به یک سال شاهد آن بود رو به پایان است. زیرا رهبر جریان صدر با تشکیل دولتی که به شهروندان خدمات ارائه میکند و با توافق همه نیروهای سیاسی تشکیل شود، مخالفت نخواهد کرد./فارس