منابع پاکستانی: ۸۰ تروریست در حملات به افغانستان کشته شدند عراقچی: توافقی بهتر از برجام امکان‌پذیر است آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا با یک شرط جمعه برگزار می‌شود العربی الجدید: برخی گروه‌های عراقی برای حمایت نظامی از ایران در صورت جنگ آماده شده‌اند عراقچی از مذاکرات با آمریکا در روز پنجشنبه در ژنو خبر داد عراق: در حال پیگیری بازگرداندن زندانیان داعش به کشور‌های خودشان هستیم/ تروریست‌هایی که به عراق منتقل شده‌اند، به بیش از ۶۷ کشور مختلف تعلق دارند عضو دولت قانون: نوری المالکی تنها نامزد چارچوب هماهنگی برای نخست‌وزیری عراق است نتانیاهو: روی ایجاد یک محور جدید ضد شیعه کار می‌کنیم حادثه امنیتی در محل اقامت ترامپ گروسی: آژانس فوق‌العاده بی‌طرف بوده/ بر سر حمله به تأسیسات ایران با کسی تبانی نکردیم اردن: از خاک ما علیه ایران استفاده نخواهد شد عدم دعوت ایران از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا برای شرکت در مراسم «سلام سفرا» واکنش فرانسه و آلمان به افزایش ۱۵درصدی تعرفه‌ها توسط ترامپ داعش، دولت الجولانی را تهدید کرد

رد پیشنهاد روسیه برای «رای گیری مخفی» در سازمان ملل

مجمع عمومی سازمان ملل با رای گیری مخفی در زمینه قطعنامه مربوط به محکومیت الحاق چهار منطقه اوکراین به خاک روسیه مخالفت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 11
کد خبر: ۱۵۴۰۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، مجمع عمومی سازمان ملل دوشنبه شب پیشنهاد روسیه برای رای گیری مخفی در ارتباط با قطعنامه پیشنهادی مربوط به محکوم کردن الحاق 4 منطقه اوکراین به خاک روسیه را رد کرد.

به دنبال شکست کشورهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل در زمینه محکوم کردن الحاق 4 منطقه دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون به خاک روسیه که با وتوی روسیه مواجه شد، پیش نویس قطعنامه‌ای در همین زمینه قرار است در مجمع عمومی این سازمان به رای گذاشته شود.

براساس گزارش رویترز، در رای گیری که در جلسه شب گذشته مجمع عمومی با 193 عضو برگزار شد، 107 کشور به رای گیری علنی در ارتباط با قطعنامه غیرقانونی بودن الحاق 4 منطقه اوکراین به خاک روسیه رای دادند.

دیپلماتهای سازمان ملل می‌گویند که رای گیری درباره این قطعنامه چهارشنبه یا پنج شنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.

براساس این گزارش، تنها 13 کشور با پیشنهاد روسیه که خواستار رای گیری مخفی درباره این قطعنامه بود موافقت کردند. 39 کشور از جمله خود روسیه و چین در این رای گیری شرکت نکردند!

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تلاش کشورهای غربی برای محکوم کردن روسیه را زیر سوال برد. مقامات روس معتقدند که رای گیری علنی با توجه به لابیگری و فشارهای غرب موقعیت دشواری را برای کشورها ایجاد خواهد کرد.

به دنبال رای نیاوردن پیشنهاد روسیه، نمایندگان روس روند برگزاری این رای گیری را به چالش کشیدند و خواستار بازنگری درباره آن شدند که پیشنهاد بازنگری نیز رای نیاورد.

نماینده روسیه موضع رئیس مجمع عمومی را در روند رای گیری موثر دانست و از آن انتقاد کرد.

دولت روسیه اخیرا همه‌پرسی‌هایی در چهار منطقه روسیه شامل دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا برگزار کرد. در منطقه دونتسک ۹۹.۲۳% از پیوستن به روسیه حمایت کردند. نرخ مشارکت در این همه‌پرسی ۹۷.۵۱% گزارش شد. در لوهانسک هم ۹۸.۴۲% به نفع پیوستن به روسیه رأی دادند. در خرسون، میزان حمایت ۸۷.۵% و در زاپروژیا، ۹۰.۱% بود.

پس از این رای گیری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با امضای اسناد مربوط رسما الحاق این کشورها به روسیه را اعلام کرد.

این چهار منطقه در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند. اوکراین و کشورهای غربی همه‌پرسی‌ها را ساختگی خوانده و مدعی هستند نتایج این همه‌پرسی‌ها از قبل تعیین شده بود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار