سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

فاجعه‌ای که آلودگی هوا برای آینده کودکان می‌سازد

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهند که آلودگی هوا ساختار مغز کودکان را تغییر داده و باعث بروز برخی از اختلالات روانپزشکی از جمله اسکیزوفرنی، اختلالات اوتیسم و ​​اختلالات وسواس فکری ـ اجباری خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 16
کد خبر: ۱۵۴۶۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج یک تحقیق جدید که توسط دانشمندان اسپانیایی انجام شده نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در دوران بارداری و در اوایل دوران کودکی می‌تواند به طور قابل توجهی اندازه و ساختار مغز کودک را تغییر دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که آلودگی هوا در ۸/۵ سال اول زندگی بیشترین تأثیر را بر ارتباطات مغزی در کودکان دارد و با توجه به این که بیشترین تغییرات در کودکان قبل از سن ۵ سالگی اتفاق می‌افتد، آلودگی هوا می‌تواند اثرات سویی بر این تغییرات داشته باشد.

دانشمندان مؤسسه بارسلونا اضافه می‌کنند که مغز نوزاد در برابر آلودگی هوا نه‌تنها در دوران بارداری، بلکه در دوران کودکی نیز آسیب‌پذیر است.

آن کلر بینتر، محقق ارشد این مطالعه گفت: برخلاف مطالعات قبلی که در آن داده‌های سه ماهه بارداری یا سال‌های کودکی تجزیه و تحلیل می‌شد، ما قرار گرفتن کودکان در معرض آلودگی هوا را از زمان بارداری تا ۸/۵ سالگی به صورت ماهانه تجزیه و تحلیل کردیم. در این مطالعه، داده‌های ۳۵۱۵ کودک بررسی شد و ما میزان مواجهه هر کودک با سطوح روزانه دی‌اکسید نیتروژن و ذرات معلق در خانه را در طول بارداری مادرشان و تا زمانی که به سن ۸/۵ سالگی برسند، برآورد کردیم.

نتایج این مطالعه نشان داد سطوح بالاتر آلودگی هوا با تغییرات در ریزساختارهای ماده سفید در مغز کودکان مرتبط است و قرار گرفتن در معرض ذرات آلاینده، ناحیه‌ای از مغز به نام پوتامن(یکی از بخش‌های قاعده‌ای مغز) که در عملکرد حرکتی، یادگیری و سایر عملکردهای ضروری دخیل است، تأثیر می‌گذارد.

این مطالعه می‌افزاید، هر چه کودک بیشتر در معرض ذرات ریز به خصوص در دو سال اول زندگی قرار گیرد، اندازه پوتامن(یکی از بخش‌های قاعده‌ای مغز) در سنین قبل از نوجوانی بزرگتر خواهد شد. یک پوتامن بزرگ‌تر باعث بروز برخی از اختلالات روانپزشکی از جمله اسکیزوفرنی، اختلالات اوتیسم و ​​اختلالات وسواس فکری ـ اجباری خواهد شد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر