ترکیه؛ رکورددار مرگ کارگران معدن در جهان-راهبرد معاصر
فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم سالروز شهادت سید رضی موسوی لیگ برتر فوتبال؛ برتری ارزشمند ذوب‌آهن / شکست مس‌رفسنجان به دست دوستان شمس آذر و گل‌گهر با تساوی به رختکن رفتند انفجار خانه در یزد با سه کشته و ۶ مجروح / سه مصدوم، کودک هستند تصادف مرگبار در جاده آمل به محمودآباد / ۱ کشته و ۹ مصدوم اختلافات شخصی در چرداول یک نفر را به کام مرگ فرستاد پزشکیان: اگر برای نخبگان مانعی ایجاد نکنیم، آنها می‌توانند همه چیز را تغییر دهند عوارض مسکن های ساده برای التیام درد رهبر انصارالله یمن: جنگ مردم سوریه با اسرائیل حتمی است اعلام جزئیات و زمان آغاز فروش خودرو‌های پرطرفدار سایپا ناکامی قاچاقچیان در انتقال مواد افیونی هشدار شدیداللحن شورای همکاری خلیج فارس؛ اسرائیل فوراً از سوریه عقب‌نشینی کند دادستانی: چهار عضو باند گروگانگیری در شرق کرمان بازداشت شدند یورونیوز مدعی شد: هواپیمای آذربایجان با پدافند روسیه سرنگون شد علت دود غلیظ در آسمان آبادان اعلام شد/ آتش‌سوزی در پالایشگاه

ترکیه؛ رکورددار مرگ کارگران معدن در جهان

آمارهای جهانی نشان می‌دهد که ترکیه در صدر لیست کشورهایی است که بیشترین کارگران را در حوادث معدن از دست داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 17
کد خبر: ۱۵۴۹۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، انفجار معدن زغال سنگ در ترکیه و مرگ بیش از 41 کارگر، این کشور را در عزا و ماتم فرو برد.

مرگ مظلومانه قربانیان معدن، عکس و تیتر صفحه نخست همه روزنامه های چاپ آنکارا و استانبول را به خود اختصاص داده و در این میان، انتقاد علیه دولت اردوغان نیز بالا گرفته است. چرا که به گفته تحلیل گران منتقد دولت، نظارت فنی و اجرایی دقیقی بر روی عملیات استخراج در معادن وجود ندارد و فعالیت کارگران معدنچی در ساعات تاریک غروب، یکی از مهمترین خطاهای مدیران معدن مزبور بوده که عملیات امداد و نجات را با موانع بسیاری روبرو کرد.

به دنبال بازتاب گسترده مرگ مظلومانه معدنچیان، دولت ترکیه، قربانیان این حادثه را به عنوان شهید معرفی کرده است.

۵ دادستان در حال تحقیق برای یافتن مقصر احتمالی
بحث بر سر ابعاد فاجعه و مقصرین احتمالی ادامه دارد و 5 دادستان دادگاه جمهوری ترکیه، در حال تحقیق قضایی بر روی پرونده انفجار معدن هستند.

بکر بوزداغ وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد:«اکنون، 5 دادستان ما به بررسی همه ابعاد این رویداد ادامه می دهند. هدف این است که تمام حقیقت آشکار شود. هر نوع سهل انگاری، تقصیر یا خطای احتمالی مورد توجه قرار می ­گیرد و مقصرین احتمالی، به سزای اعمال خود خواهند رسید. قانون و دستگاه قضا، هر آن چه لازم است انجام خواهد داد، هیچ کس نباید نگران باشد.»

حادثه، سهل انگاری یا قتل عام؟
برخی از روزنامه های ترکیه ابایی ندارند که مرگ کارگران معدن را یک قتل عام آشکار بدانند. آنان معتقدند که ده ها مورد مشابه روی داده اما کارفرما و دولت، برای حفظ ایمنی و جان کارگران، حاضر به پرداخت هزینه نیستند.

برخی دیگر از روزنامه ها، دولت و نهادهای نظارتی را به اهمال و سهل انگاری متهم می کنند و در مقابل، روزنامه های تحت امر حزب عدالت و توسعه، با برجسته کردن حضور اردوغان در محل حادثه، اعلام کرده اند که دولت به شکل تمام قد، در کنار خانواده های قربانیان ایستاده است.

کارگران معدنچی در عمق 300 متری زمین مشغول فعالیت بودند و گفته می شود که صاحب و مدیر بهره برداری معدن برای جلوگیری از اشتعال و انفجار گازهای زیرزمینی تدابیر علمی لازم را اتخاذ نکرده است.

روزنامه جمهوریت، در یک گزارش انتقادی، رویکرد دولت اردوغان نسبت به فعالیت معادن را به چالش کشید.

در گزارش این روزنامه، از عدم نظارت بر وضعیت معادن انتقاد و به این اشاره شده که دولت، توجه ویژه ای به پیمانکاران دارد و منافع آنان را بر منافع کارگران معدنچی ترجیح می دهد. در گزارش روزنامه جمهوریت، همچنین به این موضوع اشاره شده که در چند سال گذشته، چندین مورد حادثه معدن در ترکیه روی داده اما نه دولت و نه بخش خصوصی، هیچگاه از این حوادث هولناک، درس عبرت نگرفته اند و هنوز هم صدها معدنچی در محیط ناامن و در معرض خطر هستند.

بر اساس گزارش 2019-2021 سازمان بین‌المللی کار در مورد تعداد کارگرانی که در حوادث معدن جان خود را از دست داده‌اند، ترکیه با 189 کشته در صدر جدول قرار دارد. بزرگترین فاجعه جهانی معدن در سال 2014 در ترکیه روی داد که در جریان آن 301 تن جان خود را از دست دادند.

فایق اوزتراک، سخنگوی حزب جمهوری خلق، با ذکر یک کنایه سخنان اردوغان را به چالش کشیده و گفت: «ما در تمام جهان، با بالاترین میزان قربانی، رکورددار مرگ کارگران معدن هستیم اما او می گوید: ما نمی خواهیم از این به بعد، هیچ گونه قصور و خطا یا خطرات غیر ضروری در معادن ببینیم. از این به بعد؟ در این چند سال، چندین فاجعه روی داد. چرا تدابیر لازم را اتخاذ نکردید؟ اگر چه هنوز هم تحقیقات ادامه دارد، اما قبلاً هم در گزارش حسابرسی دیوان محاسبات برای سال 2019، مشخص شده بود که خطر تخلیه ناگهانی گاز و انفجار در عمق معدن زغال سنگ آماسرا وجود دارد. یعنی 3 سال قبل از حادثه، مشخص شده بود که هر آن امکان چنین انفجار دهشتناکی وجود دارد»./ تسنیم

ارسال نظر