دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ارشادی خواستار توقف مداخلات دولت‌های خارجی در امور داخلی ایران شد

سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل گفت: دولت‌های خارجی و سفارتخانه‌های آنها در تهران در امور داخلی ایران دخالت نکنند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 19
کد خبر: ۱۵۵۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، زهرا ارشادی سفیر و‌ معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد که در کمیته ششم (کمیته حقوقی) مجمع عمومی سازمان ملل سخن می‌گفت،گزارشی از تعرضات و اعمال خشونت علیه دیپلمات‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان ارائه داد.

زهرا ارشادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای ایجاد محیطی امن و آرام همراه با امکانات کامل برای انجام وظایف دیپلمات‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی خارجی در خاک خود به کار گرفته است. اما متأسفانه در پی حوادث اخیر در ایران، تعدادی از اماکن دیپلماتیک و کنسولی و دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران در برخی از کشورهای اروپایی از جمله دانمارک ،نروژ، بلژیک، انگلیس، آلمان، بلغارستان، هلند، ایتالیا و سوئد مورد تعرض و خشونت قرار گرفتند.

سفیر و معاون نمایندگی ایران افزود: اعمال خشونت علیه دیپلمات‌ها و مراکز دیپلماتیک و کنسولی ایران در اروپا در حوادث اخیر، دارای ابعاد گسترده و بی سابقه ای بود که حاکی از سازماندهی شده بودن آن داشت و بخشی از یک کارزار بزرگتر علیه ایران را تشکیل می‌داد.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگونه خشونت اعمال شده علیه نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی و دیپلمات‌های خود، به ویژه تأخیر قابل توجه در مداخله یا عدم انجام هرگونه اقدامی از سوی پلیس را محکوم می‌کند.

وی افزود: ما همچنین اعتراض شدید خود را نسبت به ورود بدون مجوز و با توسل به زور به ساختمان دیپلماتیک و کنسولی ایران در تیرانا در تاریخ ۱۷ شهریور ماه سالجاری ( ۸ سپتامبر ۲۰۲۲) توسط نیروهای پلیس آلبانی پس از قطع یکجانبه روابط دوجانبه از سوی دولت این کشور را اعلام می‌داریم.

زهرا ارشادی توجهات را به نگرانی ایران از تلاش‌های غیرقانونی برخی کشورها برای سوء استفاده از مصونیت‌ها و امتیازات دیپلماتیک در داخل خاک کشورمان برای انجام عملیات‌های پنهان و خلاف وظایف خود که در نهایت وظایف نمایندگان دیپلماتیک را تضعیف می‌کند، جلب کرد.

وی اضافه کرد: دولت ایران اعتراض شدید خود را به تعدادی از نمایندگی‌های خارجی مقیم ایران به دلیل همین رفتار نادرست در قلمرو خود اعلام کرده است.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان خاطرنشان کرد: از کشورهای متبوع این نمایندگی‌ها می‌خواهیم به تعهدات خود وفق کنوانسیون های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۳ وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنسولی عمل کنند و در این راستا، ما بر تعهد کشورهای فرستنده طبق ماده ۴۱ کنوانسیون ۱۹۶۱ وین مبنی بر اجتناب از سوء استفاده از اماکن دیپلماتیک و کنسولی خود و نیز موقعیت دیپلماتیک تاکید می‌کنیم.

ارشادی افزود: از اعضای نمایندگی‌های خارجی و کشورهای متبوع آنها انتظار می‌رود به قوانین و مقررات ایران به عنوان کشور پذیرنده احترام گذاشته و از جمله از مداخله در امور داخلی ایران خودداری کنند.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان همچنین از کشورهای پذیرنده و همچنین کشورهای میزبان مقر و دفاتر سازمان ملل متحد خواست که به اصل عدم تبعیض و عدم مداخله ملاحظات سیاسی دوجانبه در انجام تعهدات قانونی خود نسبت به نمایندگی‌های خارجی در قلمرو خود پایبند باشند.

سفیر و‌ معاون نمایندگی کشورمان در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نقش مهم هیأت‌ها و نمایندگان دیپلماتیک در تقویت همکاری‌های بین‌المللی و همزیستی مسالمت‌آمیز را مورد توجه قرار داده است. برای این منظور، ما اذعان داریم که انجام کارآمد وظایف نمایندگی‌های دیپلماتیک به‌ عنوان نماینده دولت‌ها باید از طریق پایبندی به اصول و قواعد حقوق بین‌الملل حاکم بر روابط دیپلماتیک و کنسولی تضمین شود. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که این یک پیش نیاز اساسی برای انجام عادی روابط بین کشورها و برای تحقق اهداف و اصول منشور ملل متحد است./ فارس

ارسال نظر