ان‌بی‌سی: ترامپ از ایران به ستوه آمد ادعای روبیو: پیشرفت‌هایی در مذاکرات با ایران حاصل شده است قطر: متن توافق احتمالی میان ایران و آمریکا تدوین شده است مذاکرات ایران و عمان درباره تنکه هرمز وارد مرحله جدیدی شده است حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه نجران عربستان تحلیلگر مشهور ترکیه: ایرانیان به ترامپ درس تاریخ می‌دهند شیخ نعیم قاسم: مذاکره با رژیم صهیونیستی چیزی جز ذلت ندارد رئیس جمهور اوکراین: جنگ با روسیه باید قبل از آغاز زمستان پایان یابد سازمان‌ ملل: اسرائیل بیش از 150 نفر را در ماه جولای در غزه قتل‌عام کرد حزب‌الله: ترامپ مجبور شد اعتراف کند ایران بازیگری مهم در عرصه جهان است حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم

سفر بازرسان آژانس اتمی به اوکراین برای بررسی «بمب کثیف»

سفر بازرسان آژانس اتمی به اوکراین برای بررسی «بمب کثیف» مدیرکل آژانس اتمی اعلام کرد که بازرسان این سازمان برای بررسی ادعای روسیه درباره احتمال توسل اوکراین به بمب رادیواکتیو، از دو تأسیسات این کشور سرکشی خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 25
کد خبر: ۱۵۶۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ هشدار‌های روسیه درباره تصمیم مقامات اوکراینی به استفاده از نوعی بمب رادیواکتیو علیه این کشور، با واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همراه شد.

 

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس اتمی شامگاه دوشنبه اعلام کرد که بازرسان این سازمان برای بررسی ادعای روسیه درباره احتمال توسل اوکراین به بمب رادیواکتیو، از دو تأسیسات این کشور سرکشی خواهند کرد.


به نوشته وبگاه «ریانووستی»، در بیانیه آژانس آمده است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اظهارات فدراسیون روسیه در روز یکشنبه درباره فعالیت‌های ادعایی در دو تأسیسات اتمی در اوکراین آگاه است. گروسی تأیید کرده که هر دو تأسیسات تحت نظارت‌های پادمانی آژانس عمل می‌کنند».

 

آژانس اتمی با ادعای اینکه دو تأسیسات مورد نظر روسیه در اوکراین تحت بازرسی کارشناسان این سازمان قرار داشتند، افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی بازدید از این تأسیسات در روز‌های آینده است».

 

گروسی همچنین مدعی شد که بازرسان آژانس اتمی یک ماه پیش از یکی از این تأسیسات اوکراینی بازدید کردند و هیچ فعالیت اعلام نشده یا مواد اتمی پیدا نکردند.

 

سخنگوی آژانس اتمی نیز به ریانووستی گفته بود که آژانس با توجه به اتهامات مربوط به «بمب کثیف» در اوکراین، دعوت نامه‌ای از کی‌یف برای بازدید از تأسیسات این کشور دریافت کرده است.

 

پیش از این، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تهدید مقامات اوکراینی به استفاده از بمب رادیواکتیو علیه نیرو‌های روس را واقعی و تهدید جدی توصیف کرد.

 

بمب کثیف، نوعی بمب یا موشک آلوده به مواد رادیواکتیو است که با استفاده از انفجار غیراتمی، محیط را به تشعشعات اتمی آلوده می‌کند.

 

شب یکشنبه بود که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در تماس همتایان خود از آمریکا، فرانسه و ترکیه در مورد استفاده احتمالی کی‌یف از این نوع بمب رادیواکتیو علیه نیرو‌های روس و خاک این کشور قویاً ابراز نگرانی کرده بود./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار