به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که تنها یک روز تا برگزاری انتخابات میان دورهای در آمریکا باقی مانده، جو بایدن در آخرین گردهمایی انتخاباتی خود هشدار داد که پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دورهای روز سه شنبه باعث تضعیف دموکراسی در کشور می شود.
رئیس جمهور آمریکا در این گردهمایی در کالج لارنس در شمال نیویورک اظهار کرد بسیاری از نامزدهای جمهوری خواه با تکرار ادعاهای نادرست ترامپ درباره انتخابات 2020 هنجارهای دموکراسی آمریکا را تهدید می کنند. دموکراسی در برگه های رای است. شما نمی توانید وقتی پیروز شدید کشور را فقط دوست داشته باشید.
به رغم آنکه بایدن درباره افول دموکراسی در آمریکا هشدار می دهد، بسیاری از دوستان و هم حزبی های دموکرات وی بر اتخاذ روش های عملیاتی بیشتر همچون کاهش هزینه های دارو و دفاع از امنیت اجتماعی مردم تاکید می کنند.
این در حالی است که دونالد ترامپ نیز در آخرین گردهمایی خود در شهر میامی بار دیگر بر حضور دوباره خود در کاخ سفید تاکید و تصریح کرد حتما بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد اما این بار هوشیار خواهد بود.
ترامپ بار دیگر از بسیاری از شکایت های رسیدگی نشده خود درباره بروز تقلب در انتخابات 2020 سخن گفت و افزود: ممکن است در آیندهای بسیار نزدیک از آمادگی خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری خبر دهد.
مشاوران ترامپ اظهار کردهاند که انتشار اطلاعیه رسمی برای شرکت ترامپ در انتخابات 2024، ممکن است در ماه جاری میلادی صورت بگیرد.
این در حالی است که جو بایدن در سخنانی در پنسیلوانیا هشدار داد شکست احتمالی دموکراتها در انتخابات میان دورهای، دههها عواقب برای مردم این کشور دارد.
از سوی دیگر، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نیز با سفر به همین ایالت، در جمع جمهوری خواهان، پیروزی سراسری حزبش در این ایالت را پیش بینی کرد و رای دهندگان آمریکایی را به رای دادن به دکتر «مهمت آز» به عنوان نماینده جمهوری خواهان پنسیلوانیا تشویق کرد.
ترامپ همچنین دریک گردهمایی انتخاباتی در شهر پیتسبورگ گفت: اگر می خواهید روند تخریب کشور را متوقف کنید و بعد از این سه شنبه رویای آمریکاییها را محقق کنید، باید به شکلی گسترده به جمهوری خواهان رای دهید.
انتخابات میاندورهای آمریکا قرار است روز 8 نوامبر (17 آبان) برگزار شود؛ انتخاباتی که نظرسنجیها احتمال پیروزی جمهوریخواهان در آن را به دلیل نارضایتیهای رأیدهندگان از وضعیت اقتصادی محتمل میدانند.
البته در مجلس نمایندگان آمریکا چشماندازها برای پیروزی جمهوریخواهان روشنتر از مجلس سنا است. در سنا، 100 کرسی موجود در حال حاضر به صورت 50-50 میان جمهوریخواهان و دموکراتها تقسیم شده، اما با توجه به آنکه رأی تساویشکن از آن معاون رئیسجمهور است که در حال حاضر دموکرات است اکثریت این مجلس تاکنون به نوعی در دست دموکراتها است.
در انتخابات میاندورهای که معمولاً به عنوان همهپرسی برای عملکرد رئیسجمهور مستقر و حزب او قلمداد میشود تمامی 435 کرسی مجلس نمایندگان و 35 کرسی از 100 کرسی سنا به رأی گذاشته میشوند. در قانون اساسی آمریکا دوران حضور هر قانونگذار مجلس نمایندگان دو سال و قانونگذاران سنا 6 سال تعیین شده است. در سنا، دوره نمایندگی یک سوم سناتورها هر دو سال به پایان میرسد و بنابراین، سرنوشت یک سوم کرسیها باید در انتخابات میاندورهای مشخص شود./ تسنیم