جزییات ماه گرفتگی فردا، آخرین خسوف کامل سال 2022-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

جزییات ماه گرفتگی فردا، آخرین خسوف کامل سال 2022

برای دومین بار در سال 2022، ستاره شناسان این فرصت را خواهند داشت تا ماه گرفتگی کامل را در هشتم نوامبر (17 آبان) مشاهده کنند. حداقل بخشی از این پدیده در سراسر شرق آسیا، استرالیا، اقیانوس آرام و آمریکای شمالی قابل مشاهده خواهد بود. ماه گرفتگی کامل قبلی در ماه می سال جاری اتفاق افتاد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۱ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 07
کد خبر: ۱۵۸۱۳۴

به گزارش راهبرد معاصر به گفته آلفونس استرلینگ، اخترفیزیکدان از مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل، آلاباما، ماه گرفتگی کامل تقریباً هر 1.5 سال یک بار رخ می دهد. ماه گرفتگی کامل امسال فرصت‌هایی برای تماشای خسوف فراهم کرده و ستاره شناسان باید از ماه‌گرفتگی نوامبر استفاده کنند، زیرا ماه‌گرفتگی کامل بعدی تا سال ۲۰۲۵ رخ نخواهد داد.

ماه گرفتگی کامل زمانی اتفاق می افتد که زمین یک سایه کامل، به نام umbra را روی ماه می اندازد. سایه زمین به دو بخش تقسیم می‌شود: یکی umbra، درونی ترین قسمت سایه که در آن نور مستقیم خورشید به طور کامل مسدود می شود و نیم سایه، بیرونی ترین قسمت سایه که نور تا حدی مسدود شده است.

یکی دیگر از ویژگی های ماه گرفتگی کامل، رنگ قرمز ماه در طول این فرآیند است. رنگ قرمز به دلیل شکست، فیلتر کردن و پراکندگی نور توسط جو زمین رخ می دهد. این پراکندگی به پراکندگی ریلی که به افتخار لرد ریلی فیزیکدان بریتانیایی قرن نوزدهم نامگذاری شده، معروف است.

پراکندگی ریلی دلیل طلوع و غروب خورشید قرمز نیز است. نور خورشید به گازهای جو زمین برخورد می کند و به دلیل طول موج کوتاه تر، نور آبی فیلتر می شود، اما نور قرمز به دلیل طول موج طولانی تر به راحتی پراکنده نمی شود. بخشی از آن نور قرمز هنگام عبور از جو زمین شکسته یا خم می شود و در نهایت با نور قرمز شبح مانندی به ماه می تابد. درجه قرمزی ماه می تواند تحت تأثیر شرایط جوی ناشی از فوران های آتشفشانی، آتش سوزی و طوفان های غبار باشد.

زمین از منظر ماه در طول ماه گرفتگی چگونه به نظر می رسد؟

به گفته میتزی آدامز، اخترفیزیکدان در مارشال، فضانوردان روی ماه در طول ماه گرفتگی کامل، حلقه قرمز رنگی را در اطراف زمین می بینند. از آنجایی که ناسا از طریق برنامه آرتمیس برای حضور دائمی انسان در ماه تلاش می کند، جالب است بدانیم که زمینی ها چگونه رویدادهای نجومی را دور از سیاره خود تجربه خواهند کرد.

برخلاف خورشید گرفتگی (که در طول روز اتفاق می افتد) برای مشاهده ماه گرفتگی نیازی به چشم مسلح نیست. در حالی که ماه گرفتگی را می توان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد، یک جفت دوربین دوچشمی یا تلسکوپ می تواند دید را بهبود بخشد./فارس

ارسال نظر