ماده ۲۳۵ آیین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود عزل ۳ مدیر پس از استفاده از بالگرد هلال احمر در خرم‌آباد مخالفت ایران با مذاکرات مستقیم با آمریکا به خاطر بدعهدی آنها در برجام است قالیباف قانون معاهده بین ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان را ابلاغ کرد تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی برای درگذشت حجت‌الاسلام نیری تأکید سران قوا بر بسیج ظرفیت‌ها برای تحقق شعار سال سرلشکر سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم، اما شروع کننده جنگ نخواهیم بود نشست مشترک سران قوا برگزار شد توان دفاعی جزایر جنوب کشور ارزیابی شد رئیس دفتر رهبر انقلاب در قم: ایران نیاز به نیروی نیابتی ندارد؛ شان آن کشور‌ها هم اجل از این است که نیروی نیابتی باشند خطیب نماز جمعه تهران: نگاه دولت و مجلس معطوف به اصلاح ساختار بودجه باشد / مشکلات فراروی تولید باید مرتفع شود قالیباف: کشور دچار ناترازی در مدیریت است برخورد قاطع پلیس با تحصن غیرقانونی مقابل مجلس / پایان ۴۰ روز تجمع بدون مجوز پزشکیان ۱۲ قانون مصوب مجلس را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد

طرح شفافیت قوای سه‌گانه به چه مرحله از تصویب رسیده است؟

طرح شفافیت قوای سه‌گانه امروز بار دیگر در دستور صحن مجلس قرار گرفت. بر این اساس نمایندگان درباره اصلاح ایرادات واردشده به این طرح توسط شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم‌گیری می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 08
کد خبر: ۱۵۸۲۴۳

به گزارش راهبرد معاصر: پس از اعلام نتایج انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و تعیین وکلای ملت برای این دوره از مجلس، اولین مطالبه که در قالب یک طرح توسط وکلای ملت در مجلس یازدهم مطرح شد طرح شفافیت آراء نمایندگان بود. محمدباقر قالیباف نیز به عنوان اولین امضا کننده و طراح این طرح شناخته شد.

 

پس از آغاز به کار رسمی مجلس طرح شفافیت آراء نمایندگان طی مراحل اداری در کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس مورد رسیدگی قرار گرفت و به تصویب اعضای این کمیسیون رسید. طرح مذکور پس از تصویب در کمیسیون در صحن با مخالفت‌هایی همراه شد و بر این اساس شاهد رفت و برگشت‌های مکرر طرح شفافیت آراء نمایندگان بین صحن مجلس و کمیسیون آیین نامه بودیم.

 

در طرح شفافیت آراء نمایندگان آمده بود که همه رای گیری‌ها در صحن مجلس جز در مواردی که مربوط به مسائل امنیتی و مسائل محرمانه کشور و نظام است باید شفاف باشد و باید مشخص شود که نمایندگان چگونه در تصمیمات کشور مشارکت کرده و رای مثبت و منفی‌ آنها معلوم شود.

 

علاوه بر این در طرح مذکور موضوع شفافیت جلسات کمیسیون‌ها مطرح شده بود؛ به این شکل که جلسات کمیسیون‌ها باید به صورت صوتی از سایت مجلس پخش شود تا مردم بتوانند به صورت مستقیم و برخط مشروح مذاکرات جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی را استماع کنند. همچنین در این طرح مباحثی هم در مورد دریافت هدیه توسط نمایندگان مطالبی مطرح و مقرراتی وضع شده بود.

 

در نهایت این طرح با وجود همه بررسی‌ها و زمانی که برای آن صرف شد به جهت اشکالات متعددی که برخی نمایندگان به آن وارد می‌دانستند به سرانجام نرسید.با این وجود تلاش‌ها در مجلس برای شفافیت آرا به اتمام نرسید و بار دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تحت عنوان شفافیت در قوای سه‌گانه مطرح کردند که این طرح برای بررسی در دستورکار مجلس قرار گرفت.

 

طرح شفافیت در قوای سه‌گانه برای بررسی به کمیسیون شوراها به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شد و در این کمیسیون مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

 

در این طرح شفافیت هم جلسات مجلس لحاظ شده بود و هم جلسات هیئت دولت و به طور کل شفافیت جز در مواردی که ملاحظات امنیتی و اطلاعاتی داشت در مورد دستگاه‌های مختلف در طرح جدید شفافیت مطرح شده بود.

 

طرح شفافیت در قوای سه‌گانه پس از تصویب در کمیسیون شوراها و صحن مجلس برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شد که شورای نگهبان ایراداتی را به آن وارد دانست. همزمان با شورای نگهبان که وظیفه بررسی مغایرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی را بر عهده دارد مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بررسی این مصوبه را از جهت مغایرت با سیاست‌های کلی نظام را در دستور کار قرار داد. در یک مورد مجلس مصوب کرده بود که جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی مصوبات مورد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان باید شفاف باشد که مجمع تشخیص مصلحت نظام به این مصوبه مجلس ایراد گرفته بود.

 

طرح دوباره به مجلس بازگشت. ایرادات شورای نگهبان در کمیسیون شوراها مورد بررسی و اصلاح قرار گرفت.

 

از طرفی کمیسیون شوراها در جریان بررسی ایرادات وارد شده به طرح شفافیت قوای سه‌گانه بر مصوبه خود مبنی بر شفافیت در مورد جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام اصرار ورزید.

 

نتایج جلسات کمیسیون امروز در دستور کار صحن مجلس قرار گرفت تا نهایتا امروز بعداز ظهر یا فردا به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در صحن مجلس تصمیم گیری شود./ فارس

ارسال نظر