به گزارش «راهبرد معاصر»؛ کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه از سفر قریب الوقوع هیئت بزرگ تجاری روسیه متشکل از شرکتهای مختلف تولیدی و تجاری و اتاقهای بازرگانی و صنعت جمهوریها و استانهای روسیه برای دیدار با همتایان ایرانی خود به کشورمان خبر داد و گفت، این هیئت که متشکل از بیش از ۱۰۰ نفر از فعالان اقتصادی روسیه است، به سرپرستی سرگئی کاتیرین، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت روسیه به ایران سفر خواهند کرد.
طبق برنامه ریزیهای به عمل آمده، هیئت تجاری روسیه در سفر به ایران علاوه بر دیدار با رئیس اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و کشاورزی ایران و تعدادی از مقام های دولتی کشورمان در حوزههای مرتبط اقتصادی و تجاری، در همایش نشستهای دوجانبه با اتحادیههای مختلف صنعتی و تجاری ایران شرکت خواهند کرد.
هیات اتاق بازرگانی روسیه در سفر به ایران علاوه بر تهران، از استان های اصفهان و گیلان نیز بازدید خواهند کرد تا علاوه بر دیدار با فعالان اقتصادی استانهای گیلان و اصفهان، با ظرفیت های تجاری مناطق یادشده و به ویژه کریدور شمال-جنوب آشنا شوند.
در سفر پیش رویِ جمع زیادی از تجار، رؤسا و اعضای اتاق بازرگانی روسیه به ایران بر مبنای رشته های فعالیت در بخش های مختلف با بخش خصوصی ایران دیدار و رایزنی خواهند کرد، به طوری که شاهد امضای قراردادهایی خواهیم بود
کامبیز میرکریمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در گفت وگو با «راهبرد معاصر» درباره سفر جمع کثیری از اعضای اتاق بازرگانی روسیه و فعالان تجاری و بازرگانی این کشور برای هم افزایی در زمینه توسعه صادرات، واردات و تجارت دو کشور گفت: یکی از محورهای مهم در تجارت بین المللی انعقاد قراردادها و همکاری های دو یا چندجانبه ای است که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی کشورها در آن نقش عمده ای داشته باشند و در اقتصاد و تجارت بتوانند سهم قابل توجهی به خود اختصاص دهند. خوشبختانه در سفر رؤسای اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی روسیه به ایران این موضوع ملاحظه شد که شاهد امضای توافق نامه های تجاری دوجانبه باشیم.
وی افزود: ملاقات های رو در رو با بازرگانان و تجار روسی برای توسعه فعالیت های تجاری و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است، زیرا در 1.5 سال گذشته چنین رفت و آمدهایی تدارک دیده شده به طوری که گاهی اوقات هیئت های تجاری ایرانی یا روسی به دو کشور اعزام می شدند و درباره توسعه روابط تجاری با یکدیگر رایزنی می کردند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه عنوان کرد: در سفر پیش رویِ جمع زیادی از تجار، رؤسا و اعضای اتاق بازرگانی روسیه به ایران بر مبنای رشته های فعالیت در بخش های مختلف با بخش خصوصی ایران دیدار و رایزنی خواهند کرد، به طوری که شاهد امضای قراردادهایی خواهیم بود.
میرکریمی تفاوت این دوره از حضور بازرگانان و اعضای اتاق بازرگانی روسیه در ایران را با دوره های گذشته تشریح کرد و گفت: با توجه به اینکه تاکنون هیئت های تجاری اعزام شده روسیه به ایران بیش از 10 تا 15 نفر نبوده اند، می توان گفت حضور بیش از 100 نفر از اعضای تجاری و فعالان اقتصادی، رؤسا و اعضای اتاق بازرگانی روسیه در ایران به همراه رؤسای بازرگانی ایالتی و مدیران مراکز نمایشگاهی دستاورد بزرگ تجاری برای دو کشور خواهد بود. به جز اینکه در پایتخت میزبان فعالان اقتصادی و تجاری روسیه خواهیم بود، رشت و اصفهان نیز میزبان تجار روسی برای انعقاد قراردادها و تفاهم نامه های بین استانی خواهند بود.
با تفاهم نامه های امضا شده میان بانک های مرکزی ایران و روسیه و افزایش فاصله ارز نیمایی با بازار آزاد، بانک مرکزی ایران برای کاهش تفاوت قیمتی دلار باید حامی صادرکنندگان کالا به روسیه باشد
وی درباره تلاش دولت برای توسعه و تقویت زیرساخت های مورد نیاز تجارت خارجی با روسیه گفت: بعد از تأخیر فراوان و بی توجهی دولت های گذشته نسبت به توسعه زیرساخت های لجستیکی و حمل و نقل شاهدیم دولت سیزدهم برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل ریلی، دریایی و جاده ای بسیار کوشش می کند تا در زمینه تأمین زیرساخت ها برای تجارت آزاد با مشکل مواجه نشویم. افزایش تعداد کشتی برای رونق تجارت خارجی ایران با روسیه بسیار مهم است، به همین دلیل شاهد تلاش های بسیار خوب دولت و همکاری با بخش خصوصی در این زمینه هستیم.
میرکریمی درباره رفع مشکلات مرزی، جاده ای و گمرکی عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات صادرات ایران به روسیه تشکیل صف های طولانی در مرز میان جمهوری آذربایجان و روسیه بود که با پیگیری های انجام شده خوشبختانه ساعات کاری گمرکی افزایش داده شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در زمینه اهمیت توسعه همکاری های بانکی میان بانک های مرکزی ایران و روسیه گفت: با تفاهم نامه های امضا شده میان بانک های مرکزی ایران و روسیه و افزایش فاصله ارز نیمایی با بازار آزاد، بانک مرکزی ایران برای کاهش تفاوت قیمتی دلار باید حامی صادرکنندگان کالا به روسیه باشد. همچنین با رایزنی های دوجانبه، استفاده از پول های ملی و اتخاذ تدابیری به حمایت از صادرکنندگانی که قانونی کالای خود را صادر می کنند و مجبور به عرضه ارز در سامانه نیما هستند، حمایت کند.
میرکریمی تصریح کرد: حل مشکلات بانکی که با همت مدیریت بانک مرکزی ایران مقدور می شود و توسعه زیرساخت های لجستیکی به ایجاد فرصت های بی نظیر برای جهش صادراتی ایران منجر می شود؛ به طوری که پیش بینی می شود صادرات ایران در سال جاری رکورد همیشگی خود را بشکند و با عبور از مرز 600 تا 700 میلیون دلار به 1 میلیارد دلار افزایش یابد.