سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

موفقیت ایران در تولید «رادیودارو» با استفاده از فناوری هسته‌ای

پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران موفق به "تولید رادیوداروی درمانی ۱۸۸Re--TOC به منظور درمان هدفمند تومورهای نورواندوکرین" (سرطانی) شده است؛ این موفقیت، گام بلندی در راستای ورود فناوری هسته‌ای به حوزه‌های مختلف کاربردی در کشورمان است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 20
کد خبر: ۱۶۴۵۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران موفق به "تولید رادیوداروی درمانی 188Re--TOC به منظور درمان هدفمند تومورهای نورواندوکرین" شده است.

 

"تومورهای نورواندوکرین" سرطان‌هایی هستند که در سلول‌های تخصصی بنام سلول‌های عصبی غدد آغاز می‌شوند.


سلول‌های نورواندوکرین دارای ویژگی‌هایی شبیه به‌ یاخته‌های عصبی و سلول‌های تولیدکننده هورمون هستند؛ تومورهای "نورواندوکرین" نادر هستند و می‌توانند هر جایی از بدن ایجاد شوند؛ بیشتر تومورهای عصبی غدد درون‌ریز در ریه‌ها، آپاندیس، روده کوچک، رکتوم و پانکراس ایجاد می‌شوند.

 

رادیوتراپی به کمک "رادیوداروها" برای شناسایی بافت‌های سرطانی
رادیوتراپی به کمک رادیوداروها یک روش درمان هدفمند است که امکان انتقال رادیوداروها به بافت توموری و در نتیجه درمان تومور و متاستازهای حاصل از آن را فراهم می‌کند. اکترئوتاید و مشتقات آن جزء دسته ترکیباتی است که به‌صورت هدفمند بر روی رسپتورهای سوماتواستاتینی قرار می‌گیرند. این رسپتورها در تومورهای نورواندوکرین "افزایش بیان" پیدا می‌کنند.

 

بنابراین نشاندارسازی این ترکیبات با رادیوایزوتوپ‌های درمانی می‌تواند منجر به انتقال هدفمند این رادیوایزوتوپ‌ها به بافت توموری شود.

 

"رنیوم ـ 188" یکی از در دسترس‌ترین رادیونوکلئیدهای ترانوستیک بدست آمده از ژنراتور است. این رادیونوکلئید ترانوستیک هم دارای تابش گاما با انرژی 155 kev است و هم یک تابش‌دهنده بتا با انرژی ماکسیمم 2.11 Me V است.

 

این ترکیب به عنوان یک کیت دارویی در صنایع دارویی کاربرد دارد و بازار هدف برای این ترکیبِ نشاندار شده درمان بیماران دارای تومورهای نورواندوکرین در مراکز پزشکی هسته‌ای است.

 

تشریح گام بعدی و چشم‌انداز آینده بهره‌برداری از دستاورد فناوری
با توجه به اینکه تومورهای نورواندوکرین در مراحل اولیه علائمی را بروز نمی‌دهند و بیماری در مراحل انتهایی با بروز علائمی همراه است، تشخیص به‌موقع و درمان این نوع از تومورها در مراحل اولیه، بسیار حائز اهمیت است.

 

لذا در صورت بهره‌برداری از این رادیودارو امکان تشخیص و درمان تومورهای نورواندوکرین و متاستازهای حاصل از آن در مراحل اولیه بیماری برای بیماران فراهم خواهد شد؛ بنابراین گام بعدی در راستای این پروژه ارزیابی بالینی رادیوداروی تولید شده در بیماران جهت درمان خواهد بود./ تسنیم

ارسال نظر