رهبر انقلاب در خصوص جوانان چه توصیه‌ای کردند؟ + عکس دریادار ایرانی: حضور ناوگان فرامنطقه‌ای در غرب‌آسیا غیرموجه است/ مردم ایران با قدرت بیشتری با آنها مقابله خواهند کرد ثبت‌نام بیش از ۱۵۳ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی ماه اندیمشک دستگیر شدند پزشکیان: با آغوش باز از هر کس که راهکار عملی برای حل مشکلات دارد استقبال می‌کنیم آخرین اخبار ساماندهی نیرو‌های شرکتی پزشکیان: نمی‌پذیریم که صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را کنار بگذاریم پزشکیان: مذاکرات با هماهنگی کامل و مجوز رهبر انقلاب در حال انجام است/ هدف حل واقعی مسائل است، نه گفت‌و‌گو برای گفت‌و‌گو / دولت پیگیر وضعیت بازداشت‌شدگان است بیانیه نمایندگان مجلس: برای جانفشانی و تدابیر امورات کشور آماده‌ایم پزشکیان در سفری غیر رسمی وارد مشهد مقدس شد مهدی محمودیان و عبدالله مومنی و ویدا ربانی آزاد شدند اولتیماتوم جدید سپاه / هر زمان بزرگان بگویند، تنگه را می‌بندیم بیانیات مهم رهبر انقلاب درباره حوادث دی ماه ۱۴۰۴ پاسخ کوبنده رهبر انقلاب به تهدیدهای ترامپ + ویدیو

افزایش قیمت خودرو در کمیسیون صنایع مجلس بررسی شد

اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه امروز خود دلایل افزایش قیمت خودرو را مورد بررسی قرار دادند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۸ - ۰۴ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 25
کد خبر: ۱۶۵۴۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در تشریح نشست امروز (یکشنبه 4 دی) کمیسیون متبوع خود، اظهار کرد: نخستین دستورکار امروز کمیسیون بررسی بازار خودرو و دلایل افزایش قیمت خودرو بود؛ کمیسیون معتقد بود که باید 3 رویکرد کوتاه‌مدت و سریع، میان‌مدت و بلندمدت برای موضوع خودرو اتخاذ کرد. 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با اشاره به اقداماتی که باید به سرعت و بدون تعلل و بدون فشار به منابع ارزی کشور انجام داد، افزود: می‌توان تعداد واردات خودرو را در همان سقف یک میلیارد دلار افزایش داد؛ پیشنهاد کمیسیون این بود که می‌توان با واردات خودروهای کارکرده 3 تا 5 ساله تعداد خودروهای وارداتی با یک میلیارد دلار پیش‌بینی شده توسط دولت را چند برابر کرد، در واقع تعداد واردات آن‌ها بیشتر می‌شود، در نتیجه تعادل ایجاد خواهد شد؛ این موضوع در بازه زمانی کنونی به دلیل عرضه بیشتر نیاز است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از پیشنهادات امروز این بود که می‌توان سقف ارزی پیش‌بینی شده برای واردات خودرو را افزایش داد، در واقع برای اعتبارات این موضوع باید از محل‌هایی که ضرورت ندارد، تأمین شود، به طور مثال برای واردات گوشی‌های بیش از یک هزار دلار، منابعی وجود دارد که می‌توان به صورت موقت برای امسال یا چند ماه آن را قطع کرد و اعتبارات آن را به واردات خودرو تخصیص داد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ارز ایرانیان خارج از کشور را یکی دیگر از راهکارهای تأمین ارز مورد نیاز برای وردات خودرو دانست.

طاهری در پاسخ به اینکه آیا به‌کارگیری این راهکارها به قانون نیاز دارد، توضیح داد: خیر؛ دولت می‌تواند آن را انجام دهد، زیرا در قانون مربوط به واردات خودرو، اشاره‌ای به اینکه خودرو باید نو باشد، نشده است.

وی با بیان اینکه برای راهکار میان‌مدت باید سریعتر اقدامات لازم برای سرمایه‌گذاری در حوزه افزایش تولید داخل انجام شود، ادامه داد: ما در این حوزه حداقل به تولید 3 میلیون خودرو نیاز داریم، در حالیکه اکنون این تعداد در بیشترین حالت به یک میلیون و 500 هزار دستگاه می‌رسد، بنابراین باید برنامه‌ریزی دقیق رشد تیراژ تولید را محقق کرد تا با رشد تولید، بخشی از نیاز داخل تأمین شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: کاهش تورم، جبران کسری بودجه، اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، ایجاد مانع برای دلالی و.. از جمله راهکارهای بلندمدت است.

وی تصریح کرد: ما با عرضه خودرو در بورس با روش کنونی قطعا مخالف هستیم زیرا کالایی که با کمبود عرضه روبه‌رو است، زمانیکه در بورس عرضه می‌شود علاوه بر شفافیت به آن رونق نیز می‌بخشیم؛ کالایی که گران و کم است عرضه آن در بورس با مدل کنونی موجب آسیب و افزایش قیمت بیشتر می‌شود.

طاهری افزود: دومین دستور کار نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن بررسی تبصره یک ماده 45 قانون آیین‌نامه داخلی با موضوعیت عملکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: پس از بررسی درخواست متقاضیان و توضیحات مسئولان مربوطه مقرر شد ظرف یک ماه پاسخ مکتوب در این حوزه ارائه شود و در نهایت پیشنهادات مربوط به قانونگذاری به منظور ارتقای مدیریت شهرک‌های صنعتی تدوین و ارائه شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار