ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

انتقاد اردوغان از عملکرد تحریک‌آمیز غرب در اوکراین

رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد که کشورهای غربی هیچ تلاش دیپلماتیک ملموسی برای حل مناقشه اوکراین انجام نداده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 26
کد خبر: ۱۶۵۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه با برجسته کردن نقش کشوررش در توافق تامین انتقال غلات بین روسیه و اوکراین، اعلام کرد که بر خلاف آنکارا، کشورهای غربی هیچ تلاش دیپلماتیک ملموسی برای حل مناقشه اوکراین انجام نداده‌اند.

 

اردوغان در مراسم جوانان در استان ارزروم در شرق ترکیه گفت: «متأسفانه غرب در اوکراین فقط اقدامات تحریک آمیز انجام داده است و برای میانجیگری در جنگ اوکراین و روسیه تلاشی نکرد.»

 

اردوغان گفت که ترکیه «این نقش میانجی را در سال 2022 بر عهده گرفته است» و قرار است سال آینده به تلاش های دیپلماتیک خود ادامه دهد و بر موفقیت کریدور دریای سیاه که به عنوان بخشی از قرارداد غلات استانبول در ماه ژوئیه ایجاد شده است، ادامه خواهد داد.

 

کریدور غلات به عنوان راهی برای تامین مواد غذایی برای نیازمندترین کشورها در اولویت بود، اما اردوغان نگرانی های پیشین روسیه را تایید کرد و گفت که حدود 44 درصد غلات صادر شده از اوکراین به جای کشورهای نیازمند به اروپا رفته است.

 

آنکارا در اوایل درگیری بین روسیه و اوکراین موضع بی طرفی اتخاذ کرد و از شرکت در تحریم های غرب علیه مسکو خودداری کرد. ترکیه در عین حال به همکاری نظامی خود با کیف از جمله فروش تعدادی پهپاد تهاجمی بیرقدار ادامه داده است.

 

قرارداد غلات که از آن به عنوان یک پیروزی نادر برای دیپلماسی یاد می شود، در ماه ژوئیه توسط نمایندگان روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل با یک مرکز هماهنگی مشترک در استانبول برای نظارت بر محموله ها انتقال غلات امضا شد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار