فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است

ادامه تلاش‌های مسکو برای حل مسئله گذرگاه لاچین

ادامه تلاش‌های مسکو برای حل مسئله گذرگاه لاچین سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن ابراز نگرانی از انسداد گذرگاه لاچین تصریح کرد که مسکو به تلاش برای حل این مشکل ادامه می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۰۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته (جمعه) ضمن ابراز نگرانی از وضعیت گذرگاه «لاچین» تصریح کرد که مسکو همچنان به تلاش‌های خود برای رفع مسئله لاچین ادامه می‌دهد.

 

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، زاخارووا در جمع خبرنگاران ضمن ابراز نگرانی در خصوص عدم پیشرفت در رفع مسدودی گذرگاه لاچین گفت: «ما نگرانی خود را در خصوص فقدان پیشرفت در بازگرداندن عملکرد کامل کریدور لاچین برای تردد افراد و وسایل نقلیه و محموله‌ها در هر دو جهت مطابق با بیانیه 9 نوامبر ۲۰۲۰ رهبران روسیه، (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان ابراز می‌کنیم».

 

وی سپس ادامه داد: «روسیه به ویژه فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه به اقدامات خود برای حل این وضعیت ادامه می‌دهد».

 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که حافظان صلح روسیه سهم به سزایی در حفظ امنیت مناطق حوزه مسئولیت خود که در نشست ۳۱ اکتبر رهبران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سوچی مورد توجه قرار گرفت، دارند.

 

زاخارووا در این خصوص توضیح داد: «ما هرگونه حمله آشکار یا اقدام تحریک‌آمیز علیه حافظان صلح خود را غیرقابل قبول می‌دانیم و اقدامات عامدانه، آسیب‌های ملموسی به فرایند عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان وارد می کند».

 

وی در ادامه با تأکید بر لزوم پایبندی ایروان و باکو به مفاد بیانیه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ گفت: « ما از باکو و ایروان می‌خواهیم که تمام مفاد بیانیه رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ را بشدت رعایت کنند».

 

زاخارووا ادامه داد: «ما تأکید می‌کنیم که گذرگاه لاچین می‌بایست تنها برای اهداف تعیین شده در این سند مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم که طرفین در خصوص توسعه ذخایر ذغال سنگ در این منطقه به توافق برسند».

 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد که مسکو خواستار «اجرای همه جانبه کل بسته توافقات مهم سه جانبه با هدف رفع انسداد روابط اقتصادی و حمل و نقل در منطقه، تعیین حدود مرز ارمنستان-آذربایجان، تدوین پیش‌نویس معاهده صلح بین باکو و ایروان و ایجاد خطوط ارتباطی بین شخصیت‌های عمومی، کارشناسان و حقوقدانان و قانونگذاران دو کشور می‌باشد».

 

گروهی از اهالی جمهوری آذربایجان که مدعی هستند که از فعالان محیط زیست می‌باشند، اخیراً مسیر لاچین را که تنها مسیر زمینی مردم، کالاها، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی برای رسیدن به قره باغ کوهستانی از ارمنستان و از طریق خاک جمهوری آذربایجان است، مسدود کرده‌اند.

 

محاصره گذرگاه لاچین موجب شده که بسیاری از ساکنان این منطقه ارمنی‌نشین با مشکل کمبود سوخت مواجه شوند. این اقدام جمهوری آذربایجان واکنش‌های منفی زیادی به همراه داشته و حتی اعضای کنگره آمریکا نیز خواستار بازگشایی این گذرگاه شده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار