دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام در ترکیه

رئیس جمهور ترکیه طی اظهاراتی با حمله به رقبای انتخاباتی خود، گفت فقط کسانی به ارتش و صنایع دفاعی ترکیه حمله می‌کنند که آنها را تهدیدی برای موجودیت خود می‌بینند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۰۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه امروز (چهارشنبه) از احتمال برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری در ماه می سال جاری میلادی خبر داد.

 

اردوغان طی سخنرانی در جمع نمایندگان پارلمانی حزب عدالت و توسعه گفت که انتخابات سراسری در ترکیه شامل انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ممکن است در تاریخ ۱۴ می امسال برگزار شود. تاریخ اصلی انتخابات ۱۸ ژوئن تعیین شده است.

 

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی در این سخنرانی توضیح داد: «اکنون ما در سال ۲۰۲۳ با گفتن این جمله که حق اظهار نظر، تصمیم و آینده متعلق به ملت است، از ملت خود حمایت می‌کنیم. ما با وجود کسانی که به قیمومیت باور دارند و حق تعیین سرنوشت، تصمیم و آینده را به ملت ما واگذار نمی‌کند، قرن ترکیه را آغاز خواهیم کرد».

 

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه کسانی که به ارتش و صنایع دفاعی ترکیه حمله می‌کنند، آنها را تهدیدی برای موجودیت خود می‌بینند، تصریح کرد: «کل صنایع دفاعی بایکار با تمام شرکت‌ها، محصولات، کارکنان و دستاوردهایش هدف قرار گرفته است».

 

اردوغان با حمله به رقبای انتخاباتی خود، اظهار داشت: «ملت ما ۷۳ سال بعد در همان روز خواهند گفت که این کودتا که به صورت یک میز شش نفره در مقابل ما ظاهر شد، برای مشتاقان نااهل کافی است. من مجلس را که بالاترین مقام اراده ملی است به چالش می‌کشم، هر کاری بکنید باز هم موفق نخواهید شد».

 

وی در ادامه خطاب به هر کدام از سران احزاب رقیب گفت: «[کمال قلیچدار اوغلو] شما در موقعیتی نیستید که بتوانید به وزیر دفاع یا فرماندهان نیروی ما توهین کنید، ابتدا جایگاه خود را بدانید. [علی باباجان] برو پوشک‌فروشی و تولید منسوجات خانگی را ادامه بده. [احمد داوود اوغلو] ما دانشگاهی را به بنیاد آنها اختصاص دادیم، زمانی که او نخست وزیر شد، برای خود مال و منالی دست‌وپا کرد. [مرال آکشنر] خانم، ملت ما به خوبی می‌داند که آیا اردوغان و دوستانش در مورد مسئله روسری سوء استفاده خواهند کرد یا خیر».

 

رئیس جمهور ترکیه پیش از این گفته بود که برای آخرین بار در انتخابات ریاست جمهوری امسال نامزد می‌شود. بر اساس سیستم جدید در ترکیه، یک فرد حداکثر دو بار می‌تواند به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود. دوره پنج ساله ریاست جمهوری اردوغان در ژوئن ۲۰۲۳ به پایان می‌رسد و بحث در مورد اینکه آیا او می‌تواند دوباره نامزد شود یا خیر ادامه دارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده