درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر 

فؤاد حسین:در پی نزدیک‌ کردن دیدگاه‌های کشورهای همسایه هستیم

فؤاد حسین:در پی نزدیک‌ کردن دیدگاه‌های کشورهای همسایه هستیم فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق شامگاه امروز پنجشنبه با ووپکه هوکسترا وزیر خارجه هلند دیدار کرد و روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای را بررسی کردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۲۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 19
کد خبر: ۱۶۹۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر شبکه خبری العهد گزارش داد، حسین در این دیدار که در حاشیه نشست سالانه داووس برگزار شد، گفت: دولت عراق در پی ارائه خدمات و بازسازی اقتصادی عراق است؛ زیرا با وضعیت مالی خوبی که عراق دارد می‌تواند بهترین خدمات را ارائه کند.

وی ادامه داد: سیاست خارجه عراق مبتنی بر نزدیک‌ کردن دیدگاههای کشورهای همسایه و تأکید بر اصل گفت‌وگو است که در راستای حفظ امنیت و ثبات منطقه است. این مسئله بر امنیت جهان نیز تأثیر خواهد گذاشت.

وزیر خارجه عراق خاطر نشان کرد: بین امنیت عراق و امنیت منطقه، وابستگی زیادی وجود دارد. عراق از نزدیک، پیگیر وضعیت امنیتی سوریه است. هر گونه ناامنی در داخل سوریه، تأثیر منفی بر امنیت عراق و منطقه دارد.

حسین با بیان اینکه گروههای تروریستی در اردوگاه الهول و زندانهای نزدیک به نوار مرزی عراق وجود دارد، تصریح کرد: عراق طی پنج دهه گذشته با جنگهای زیادی روبرو بوده است، ولی از سال ۲۰۲۳، سیاست خود را به صورت بنیادین تغییر داد و سیاست آغوش باز با کشورهای منطقه و جهان را در پیش گرفت.

در همین ارتباط، وبسایت العربی الجدید اخیرا به نقل از دو مقام عراقی نوشت که «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر این کشور از فؤاد حسین و تیمی از دفترش خواسته است که تلاش‌ها برای میانجی‌گری بین تهران و ریاض با هدف برگزاری نشستی میان طرفین را از سربگیرند.

یک مقام بلندپایه در دفتر السودانی در این باره گفت که او به وزیر خارجه و تیمش دستور داده است که کانال‌های ارتباطی میان تهران و ریاض برای نشستی جدید را فعال کنند و السودانی امیدوار است که در این رابطه به اولین دستاورد قابل توجه خود در عرصه خارجی برسد.

به گفته او السودانی از مفاد و جزئیات نشست‌های پیشین میان ایران و عربستان سعودی و عمده اختلافات و اشتراکات طرفین مطلع شده است.

العربی الجدید نوشت که رویکرد فعلی دولت السودانی نشان دهنده انطباق آشکار سیاست خارجی وی با دولت قبلی است. بارزترین نکات این همسویی از طریق تضمین مقامات عراقی مبنی بر عدم پیوستن به سیاست محور‌ها در منطقه و تلاش برای تنش‌زدایی در میان کشورها خود را نشان می‌دهد.

بغداد از آوریل ۲۰۲۱ میزبان پنج دور گفت‌و‌گو میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بوده است که آخرین آن در آوریل گذشته در زمان دولت مصطفی الکاظمی بود.

چندی پیش نیز در تاریخ سی‌ام آذر ماه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست بغداد ۲ به امان پایتخت اردن سفر کرده بود در توئیتی از گفت‌وگو با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در حاشیه این نشست خبر داد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار