اتهام‌زنی «ناتو» به ایران و درخواست برای آزادی نفتکش انگلیسی-راهبرد معاصر

اتهام‌زنی «ناتو» به ایران و درخواست برای آزادی نفتکش انگلیسی

سخنگوی سازمان ناتو با متهم کردن ایران به فعالیت‌های ثبات‌زدا و توقیف دو نفتکش در خلیج فارس، خواستار آزادی هرچه سریعتر این کشتی‌ها و خدمه آنها شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۳۰ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 21
کد خبر: ۱۶۹۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در واکنش به توقیف نفتکش خاطی انگلیسی در خلیج فارس توسط ایران، مدعی شد اعضای این سازمان نگران «فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران» هستند.

 

«اوآنا لونگسکو» سخنگوی ناتو بامداد یکشنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن دروغ‌پراکنی مبنی بر توقیف دو کشتی توسط ایران، گفت: «ما توقیف دو کشتی تجاری در تنگه هرمز را محکوم می‌کنیم. این چالشی واقعی برای آزادی ناوبری بین‌المللی است».

 

این در حالی است که نه تنها ایران تاکید کرده فقط یک نفتکش انگلیسی تحت نام «اِستنا بالک ایمپرو» را آنهم به دلیل برخورد با قایق صیادی، نقض قوانین کشتی‌رانی، خاموش کردن تجهیزات شناسایی و توجه نکردن به هشدارها توقیف کرده بلکه رسانه‌های جهانی نیز با انتشار تصاویر راداری تایید کردند که کشتی دوم (مورد نظر ناتو) به مسیر خود به سمت عربستان سعودی ادامه داده است.

 

به نوشته وبگاه ناتو، این سازمان بدون اشاره به شروع تنش‌ها بین تهران و لندن از زمان اقدام غیرقانونی انگلیس در توقیف نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل‌طارق، از ایران خواست که هرچه سریعتر این کشتی‌ها و خدمه‌های آنها را آزاد کند.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: «انگلیس ثابت کرده که اولویتش حل این مسئله از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی است. ناتو از تمام اقدامات دیپلماتیک برای حل این مشکل استقبال می‌کند. تمام متحدان از فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران نگران هستند».

 

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه جمعه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: عصر امروز (جمعه ۲۸ تیر ) این نفتکش انگلیسی را هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف کرد. (جزئیات بیشتر)

 

این در حالی است که دولت محلی جبل طارق که تحت حاکمیت لندن است روز 13 تیر، یک فروند نفتکش حامل نفت ایران به نام «گریس 1» را در مدیترانه توقیف کرده است. بهانه توقیف این کشتی، حمل نفت به سوی سوریه بوده که تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. ایران این تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و شورای امنیت سازمان ملل نیز آنها را تصویب نکرده است.

 

اقدام انگلستان در شرایطی صورت گرفته که بسیاری آن را هم‌راستا با تحریم‌های نفتی واشنگتن علیه تهران، پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ارزیابی می‌کنند. ایران با تاکید بر اینکه توقیف گریس 1 به منزله دزدی دریایی است، اعلام کرده که این اقدام لندن بی‌پاسخ نخواهد ماند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر