جنگ ترکیبی ضد ایرانی غرب با اقدام علیه سپاه-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند
ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

جنگ ترکیبی ضد ایرانی غرب با اقدام علیه سپاه

ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه تلاش برای قرار دادن نام سپاه در فهرست موسوم به «گروه‌های تروریستی» بخشی از جنگ ترکیبی غربی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: سپاه مانع گسترش داعش و تصرف جغرافیای غرب آسیا و عامل شکست این گروه تروریستی و نابودی آن شد. لذا به نظر می‌آید با توجه به کینه‌ای که اروپایی‌ها از سپاه به دل دارند، دست به چنین اقدام سخیفی زدند.
ناصر دهقانی؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 29
کد خبر: ۱۷۰۳۲۰

جنگ ترکیبی ضد ایرانی غرب با اقدام علیه سپاه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ پارلمان اروپا در ادامه دومینوی حقوق بشری خود علیه جمهوری اسلامی ایران به مصوبه ای بدعت گذاری شده علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رأی مثبت داد.  قطعنامه‌ای با عنوان «پاسخ اروپا به اعتراضات و اعدام ها در ایران پنج شنبه گذشته روی میز اعضای پارلمان اروپا قرار گرفت و به تأئید اکثریت رسید؛ قطعنامه ای که آن را باید مهره تازه دومینوی حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی دانست. مسیری که از سال‌ها قبل شروع شده و البته اقدامی غیرمنتظره و غیرقابل پیش بینی نیز نبود. پیش تر آمریکا با ید طولای اقدامات تروریستی در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در فهرست موسوم به «سازمان‌های تروریستی» این کشور قرار داد.


صرف نظر از اینکه ادعاهای تازه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ریشه در چه اهدافی دارد، مشروعیت حقوقی این مصوبه محل سؤال است. پارلمان اروپا در این مصوبه از شورای اروپا و کشورهای عضو اتحادیه خواسته است بسیج را نیز در فهرست سازمان های تروریستی و هدف تحریم قرار دهند. همین بند از قطعنامه مؤید آن است که مصوبه پارلمان اروپا لازم‌الاجرا نیست.


به فاصله چند روز، اکثریت قریب به اتفاق وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا امکان افزودن نام سپاه به فهرست سازمان های تروریستی را زیر سؤال بردند و آن را مشروط به حکم دادگاهی از یکی از کشورهای اروپایی دانستند. این که خود مصداق عقب نشینی زودهنگام اروپایی ها از مصوبه ضد ایرانی است، یعنی یکی از اعضای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا باید پیش گام شود و حکمی را از طرف دادگاه مبنی بر اینکه سپاه به اقدامات تروریستی در آن کشور متهم شده باشد، ارائه کند. استدلال مطرح شده در این حکم البته باید به حدی متقن باشد که در دیوان دادگستری اروپا محکمه پسند ارزیابی شود.

شکست داعش به وسیله سپاه بر باد دادن تمام سرمایه گذاری ها و نابود کردن مدیریت منطقه به وسیله گروه های دست ساز اروپاست، لذا این شکست ها را به نوعی باید جبران می کردند


ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی درباره اهداف پارلمان اروپا از اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به «راهبرد معاصر» گفت: اقدام پارلمان اروپا گرچه ضمانت اجرایی ندارد و بیشتر حالت توصیه ای برای اتحادیه اروپاست، اما زمینه مشروعیت بخشی به این اقدام احتمالی را به وسیله اتحادیه اروپا فراهم می کند.

 


وی درباره دلایل اقدام اخیر شورای اروپا افزود: باید به پیشینه عملکرد سپاه پاسداران در حوزه هایی که در تنش با عملکرد و اهداف کشورهای اروپایی و آمریکا رخ داده، یعنی حوزه هایی که تقابل و تنش میان دو حوزه منافع ما و اتحادیه اروپا و آمریکا چالش برانگیز بوده است، مراجعه کرد. اقدامات سپاه در غرب آسیا ازجمله گسترش گفتمان مقاومت و شکست گروه تروریستی داعش به وسیله گفتمان مقاومت برآمده از اراده سپاه و همچنین شکست فشار حداکثری غرب ازجمله علت هایی است که اروپایی ها را به تکاپو برای فشار بر سپاه واداشته است.


کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: شکست داعش به وسیله سپاه بر باد دادن تمام سرمایه گذاری ها و نابود کردن مدیریت منطقه به وسیله گروه های دست ساز اروپاست، لذا این شکست ها را به نوعی باید جبران می کردند. علاوه بر این، اروپایی ها برای سر و شکل گرفتن دوره تازه ای از مذاکرات هسته ای با عنوان رفع تحریم ها به دست بالا نیاز دارند. آن هم در شرایطی که به دلیل انفعال و نیز تحت تأثیر آمریکایی ها قرار داشتن، بدهکار عرصه مذاکره و علاقمند هستند رقیب خود (ایران) را در موضع ضعف و فشار قرار دهند تا به زعم خود مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی، یعنی سپاه پاسداران را تضعیف کنند.


دهقانی گفت: در ماه های اخیر شاهد اغتشاشات در داخل کشور با هدایت غربی ها بودیم که به لحاظ بین المللی و نیز ثبات سیاسی برای نظام جمهوری اسلامی هزینه بر بود، ولی شکست خورد و با وجود هزینه هایی که برای نظام جمهوری اسلامی داشت، نتوانست به هدف خود دست یابد. لذا آنها برای زنده نگه داشتن چهره ای آشوب زده از جمهوری اسلامی نزد افکار عمومی جهان، دست به چنین اقدامی زدند. به نظر می آید در همه موضوعات به دلیل ویژگی های نظام جمهوری اسلامی و ظرفیت های سپاه، به دنبال بازی کردن با مهره های خود و به میدان آوردن ابزارها و اهرم هایی هستند که در اختیار دارند.


وی درباره اهداف اروپا از چنین اقدامی تصریح کرد: تلاش برای قرار دادن نام سپاه در زمره گروه های تروریستی بخشی از جنگ ترکیبی غربی ها علیه جمهوری اسلامی ایران است. در این زمینه شاهد عملیات روانی و نیز تلاش برای تغییر ادراک رهبران کشور در اتخاذ موضع درست هستیم ازجمله تلاش برای بازداشتن نقشه های پیشران علمی کشور، بازداشتن دانشگاه ها برای دستیابی به عرصه های جدیدی از دانش و فناوری، فلج کردن اقتصاد کشور با ابزار تحریم، برهم زدن ثبات اقتصاد داخلی با سوءاستفاده از تنش های بازار ارز و دلار که همه این موارد  در راستای بر هم زدن آرامش روانی مردم انجام می شود.


دهقانی گفت: بُعد دیگر جنگ روانی خدشه دار کردن وجهه جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل است. در این راستا شاهد فعال شدن همه گروه های اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از کشور به ویژه در کشورهای اروپایی بوده ایم. در واقع اقدام علیه سپاه مکملی برای تلاش های جریان ضد انقلاب برای مخدوش کردن وجهه جمهوری اسلامی و تلاش برای بی ثباتی سیاسی در کشور و به بار نشستن اهداف جریان های ضد انقلاب است.

بُعد دیگر جنگ روانی خدشه دار کردن وجهه جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل است. در این راستا شاهد فعال شدن همه گروه های اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از کشور به ویژه در کشورهای اروپایی بوده ایم


این کارشناس سیاست خارجی درباره نقش پررنگ سپاه در امنیت و آرامش منطقه یادآور شد: آنچه مسلم است، اینکه کشورها و شخصیت های اروپایی اعتراف می کنند و تیتر یک و تصویر روی جلد مجله نیوزویک در سال 2016 نشان می دهد شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران کسی است که داعش را به نابودی کشاند. داعش جریانی تروریستی، برهم زننده نظم منطقه و جریان تهدیدکننده انسان هاست. زمانی که داعش متولد شد، فعالیت هایش در سواحل مدیترانه و در سوریه یعنی نزدیک ترین نقطه جغرافیایی در آسیا نسبت به اروپا بود و طبعاً خطری برای اروپا به شمار می رفت.


دهقانی گفت: شهید سلیمانی در طراز عالی ترین شخصیت سپاه پاسداران نماد بازگرداندن صلح و آرامش به منطقه، حذف جریان های برهم زننده نظم و آرامش منطقه تلقی می شود و این همان نقشی است که سپاه در منطقه ایفا کرده است.


وی به دلایل اروپا برای اقدام علیه سپاه پرداخت و عنوان کرد: مبارزه با تروریسم از نظر غربی ها وقتی مشروعیت دارد که در راستای منافعشان باشد. در گذشته، جمهوری اسلامی ایران و سپاه را برهم زننده آرامش و بی ثبات کننده منطقه غرب آسیا می خواندند، اما امروز به اعتراف روشنفکران و آزاداندیشان، غربی ها و آمریکایی ها هستند که ثبات و آرامش موجود در غرب آسیا را برنمی تابند و مداوم با طرح ها و کمک گروه های تروریستی درصدد برهم زدن نظم و آرامش منطقه هستند.


کارشناس سیاست خارجی تأکید کرد: نقشی که سپاه ایفا کرد، مبارزه با گروه های تروریستی بوده است حتی اگر علیه منافع غرب بوده باشد و همین موضوع خشم آنها را برانگیخته است. سپاه و به طور مشخص شخصیت شهید سلیمانی در عرصه های مختلف شکست های سنگینی را بر توطئه های آمریکا در منطقه وارد کرده است که در جنگ 33 روزه لبنان این نقش به خوبی مشاهده شد. سپاه مانع گسترش داعش و تصرف جغرافیای غرب آسیا و عامل شکست این گروه و نابودی آن شد. لذا به نظر می آید با توجه به کینه ای که اروپایی ها از سپاه و شهید سلیمانی به دل دارند، دست به چنین اقدام سخیفی زدند.


دهقانی اقدام پارلمان اروپا را فاقد مشروعیت حقوقی خواند و تصریح کرد: غربی ها برای تروریستی خواندن سپاه شرایط و دلایل متقن حقوقی و محکمه پسندی نیاز دارند، به همین دلیل این موضوع را ابتدا در شورای اروپا مطرح کردند که مصوبه آن حالت توصیه ای است و الزام آور نیست. در واقع به نظر می آید اروپا ذائقه سنجی کرد، اما اگر بخواهد به مرحله اجرا برسد باید در اتحادیه اروپا تصویب شود که در آن صورت الزام آور می شود و جنبه حقوقی پیدا می کند. در آنجا نیز به دلایل متقن نیاز دارد که در حال حاضر بنا به اعتراف دیپلمات های اروپایی چنین دلایل مستندی در دست نیست.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار