رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

نخست‌وزیر عراق: خودمان قادر به برقراری امنیت در عراق هستیم

نخست‌وزیر عراق با اشاره به اینکه روابط این کشور با ایران تاریخی است، تأکید کرد که نیروهای عراقی خود قادر به تأمین امنیت عراق هستند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 19
کد خبر: ۱۷۳۶۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، امروز (یکشنبه)، در حاشیه کنفرانس مونیخ به مسائل مختلفی از جمله حضور نیروهای آمریکایی در عراق پرداخت.

 

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) و شبکه «العهد»، نخست‌وزیر عراق گفت: «ما در تلاش برای اصلاح ساختار اقتصاد هستیم. دولت‌های پیشین از گاز استفاده نکردند. این دولت مشکل‌ بیابان‌زایی را جزء اولویت‌های خود قرار داده است.»

 

محمد شیاع السودانی اضافه کرد: «نیروهای ما توان برقراری امنیت و ثبات در عراق را دارند. ما اصلاح بخش امنیتی را آغاز کرده‌ایم. موضع ما در خصوص عدم نیاز به نیروهای رزمی صریح و آشکار است. فقط به هیأت‌های مشاوره‌دهنده نیاز داریم.»

 

السودانی ادامه داد: «وجود اردوگاه الهول عاملی نگران‌کننده برای عراق است. ملت عراق بر نظام دموکراتیک پافشاری دارند. قانون نفت و گاز در سال جاری عملی خواهد شد. داعش از نظر نظامی به پایان رسیده است. ما برای استرداد تروریست‌های تحت تعقیب و جلوگیری از تأمین مالی آن‌ها نیازمند کمک جامعه بین‌المللی هستیم. دولت من به منظور مشخص کردن نیازمندی‌ها، مأموریت‌ها در مرحله آتی و مشخص شدن تعداد مستشاران، گفت‌و‌گویی را با ائتلاف بین‌المللی آغاز کرده است.»

 

وی در بخش دیگری عنوان کرد: «واشنگتن شریک راهبردی عراق است. ما روابط تاریخی با ایران داریم. فساد در عراق تهدیدی است برای طرح‌های توسعه و عمران. ما اصلاح نهادهایی که فاسدان را تحت پیگرد قرار می‌دهد، آغاز کرده‌ایم. ما استرداد پول‌ها و ردیابی افراد تحت‌تعقیب را آغاز کردیم که این برای اولین بار از سال ۲۰۰۳ رخ می‌دهد. بخشی از این فساد، تروریسم را تأمین مالی می‌کند. بستن پرونده آوارگان اولویت دولت است. عراق در شراکت اقتصادی خود پذیرای تمام کشورهاست.»

 

نخست‌وزیر عراق همچنین اظهار داشت: «ما با کویت روابط تاریخی داریم. تلاش‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های [کشورهای حاشیه] خلیج [فارس] در جریان است. نقش عراق در نزدیک‌سازی ایران و عربستان سعودی مورد قبول هر دو طرف است و گفت‌و‌گوها از سر گرفته خواهد شد.»/ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار