جمشیدی: راهبرد اصلی آمریکا و غرب تشدید فشار و پرهیز از جنگ است-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

جمشیدی: راهبرد اصلی آمریکا و غرب تشدید فشار و پرهیز از جنگ است

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: آمریکا و غرب بعد از تصویب برجام با تصور اینکه فشار بر ایران، هم نتیجه دارد و هم هزینه‌­ای ندارد و ایران، اقدامی انجام نخواهد داد، به گسترش دامنۀ تحریم‌ها و عدم انجام تعهدات خود ادامه دادند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 24
کد خبر: ۱۷۳۷۶

به گزارش راهبرد معاصر ، نشست پنجم از سلسله نشستهای معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور با موضوع »تنش­های اخیر بین ایران و غرب و چشم ­انداز آیندۀ آن» با سخنرانی محمد جمشیدی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران برگزار شد.

 

جمشیدی کارشناس مسائل آمریکا گفت: آمریکا و غرب بعد از تصویب برجام با تصور اینکه فشار بر ایران، هم نتیجه دارد و هم هزینه‌­ای ندارد و ایران، اقدامی انجام نخواهد داد، به گسترش دامنۀ تحریمها از سویی و عدم انجام تعهدات خود از سوی دیگر ادامه دادند. خروج آمریکا از برجام نیز با همین تحلیل انجام شد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت 98 تحت عنوان "مقاومت راهبردی" یا "مقاومت فعال"، مورد توجه آمریکا و غرب واقع شده و آنها این تهدید ایران را جدی گرفته اند، گفت: آنها هنوز راهبرد گذشته خود را تغییر نداده ­اند و همچنان فشار حداکثری و تحریم اقتصادی در دستورکارشان قرار دارد.

 

وی ادامه داد: به همین دلیل، تغییرات موجود در ادبیات طرف­ های غربی مانند عقب ­نشینی از تغییر رژیم، تقلیل شروط 12 گانه پومپئو، احتیاط بیشتر بولتون در اظهار نظرات، اغلب تغییری تاکتیکی است و می­خواهند با خریدن زمان و ادامۀ فشار، اثرات تحریم را در تسلیم شدنِ ایران ببینند؛ البته آنها نیم­‌نگاهی هم به شرایط و تحولات داخلی جمهوری اسلامی دارند و می­ خواهند آنهایی که در تهران هستند، به کمک بیایند و سیاست ایران را تعدیل کنند.

 

جمشیدی در ادامه با بیان اینکه در چشم­انداز آینده، جنگ و درگیری فیزیکی، در دستورکار آنها قرار نداشته و برای آنها فایده ای ندارد گفت: دلیل این امر آن است که درگیری و تنش، معادلۀ فشار بر ایران و تحریم را بی­فایده می­ کند، ضمن اینکه برایشان هزینه ­بر هم هست. اما با طولانی کردن این موضوع و زمان گرفتن از ما، منتظر اتفاقاتی در داخل کشور یا بهم ریختن انسجام اجتماعی و سیاسی هستند. بنابراین، مانند قبل، تشدید فشار و پرهیز از جنگ، راهبرد اصلی آمریکا و غرب برآورد می شود.

 

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: غربی ها از طریق میانجی­ ها و واسطه ­ها می ­خواهند همین سطح از فشار را مدتها ادامه دهند تا ایرانی ها خسته و تسلیم شوند یا از درون کشور، عامل فشاری به نفع آنها پیدا شود.

 

وی افزود: برآورد آنها از مقاومت ایران و رهبری، تردیدآمیز است و تصور می ­کنند می ­شود آن را به کمک تحولات و فرآیندهای داخلی، فرستادن میانجی و ایجاد کانالهای مذاکراتی شکست یا دچار تزلزل کرد.

منبع : فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار