چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا قیمت سکه پارسیان امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | سقوط یا صعود؟ گزارش لحظه‌ای بازار قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ تثبیت در کانال ۶۴ هزار دلاری آخرین قیمت دلار و یورو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان صعودی در بازار ارز | گزارش لحظه‌ای

دو ابهامی که مالیات برخانه‌های لوکس را به کمیسیون تلفیق بازگرداند

دو ابهامی که مالیات برخانه‌های لوکس را به کمیسیون تلفیق بازگرداند مالیات برخانه‌های لوکس چند سالی است که در قانون بودجه مطرح می‌شود. با این وجود و به سبب شمول املاک تجاری و معافیت شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر در اصلاحات کمیسیون تلفیق ابهاماتی به وجود آمده که موجب بازگشت این پایه مالیاتی به کمیسیون تلفیق شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 28
کد خبر: ۱۷۴۸۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  ردیف مروبط دریافت مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس چند سالی است که در قانون بودجه سالانه کشور تکرار و رقمی برای وصول مالیات در نظر گرفته می‌شود. البته معمولا عملکرد این ریف‌ها و میزان تحقق درآمدهای مربوط به آنها از رقم بودجه کمتر است چرا که در فرآیند شناسایی و قیمت‌گذاری مشکلاتی وجود دارد.

 

اما در هر صورت این پایه‌های مالیاتی به نوعی مالیات بر ثروت محسوب می‌شوند و پایه‌های مالیاتی جدیدی محسوب می‌شوند. با وجود تکرار ردیف‌های درآمدی مالیات بر خانه‌های لوکس طی چند سال اخیر، یک تغییر در متن بند «ذ» تبصره 6 لایحه بودجه سبب شده است تا ابهاماتی در خصوص آن ایجاد شود.

 

متن اصلی لایحه ارائه شده از سوی دولت به شرح زیر است:

واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مجاز که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از 200 میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مذکور می‌باشد.

 

متن تغییر یافته در کمیسیون تلفیق نیز به شرح زیر است:

واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مجاز با احتساب عرصه و اعیان و زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی اداری و تجاری در محدوده شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت که ارزش روز آنها بیش از 200 میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مذکور می‌باشد.

 

همین تغییر در متن سبب شده است تا ابهاماتی در این بند به وجود بیاید چرا که تا پیش از این عرصه و عیان و همچنین املاک دارای کاربری تجاری شامل مالیات بر خانه‌های لوکس نمی‌شدند. نکته دیگر نیز این است که شهرهای پایین‌تر یکصد هزار نفر معاف از این مالیات شده‌اند و این در حالی است که بخش قابل توجهی از املاک لوکس در مناطق کم جمعیت و روستایی قرار دارند.

 

حسینعلی حاجی دلیگانی نیز در این خصوص گفته است که این مسئله هنوز تعیین تکلیف نهایی نشده است و با توجه به ابهاماتی که در خصوص این بند وجود داشت، رئیس جلسه دستور ارجاع آن را به کمیسیون تلفیق برای بررسی مجدد داد.

 

این عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: مصوبه مربوطه به مالیات از خانه های لوکس باید به صورت جامع تر مورد بررسی قرار گیرد چرا که براساس پیشنهاد مطرح شده از سوی یکی از نمایندگان عبارت «واحدهای مسکونی» حذف شده و طبیعتا کل بند (ذ) تبصره 6 با مشکل و ابهام روبه رو می شود و بر این اساس رئیس جلسه دستور ارجاع آن را به کمیسیون تلفیق داد.

 

با توجه به این اظهارات و سابقه این پایه مالیاتی در سال‌های اخیر، بعید است تا خانه‌های لوکس از مالیات معاف شوند بلکه این بند احتمالا با تغییراتی مجددا به صحن مجلس باز خواهد گشت./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار