فیلم| لحظه دستگیری هانی کُرده شرور سطح یک به ضرب گلوله پلیس مدیرعامل پرسپولیس استعفا کرد/ جانشین درویش مشخص شد عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت

چطور با گازهای شیمیایی منتشرشده در محیط‌ برخورد کنیم؟

اگر با گازهای شیمیایی منتشرشده در محیط‌های باز و بسته روبرو شدید، راهکارهای مقابله و ایجاد ایمنی وجود دارد که در مطلب پیشرو با آن آشنا می‌شوید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۵ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 08
کد خبر: ۱۷۶۰۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، این روزها مصرف مواد شیمیایی در منازل به علت نظافت خانه‌ها و روف و روب منازل زیاد شده است. از طرفی دیگر در برخی مدارس سطح کشور با مسمومیت‌های دانش‌آموزان به علتی تقریبا نامعلوم روبرو هستیم.

 

بوی تخم مرغ گندیده، یا میوه خراب شده و... بوی مشمئز کننده و مسموم کننده‌ای است که این روزها تعدادی از دانش‌آموزان را با خود درگیر کرده و به بیمارستان می‌کشاند. کارشناسان معتقد هستند که این مسمومیت و درگیر شدن دانش‌آموزان با نشانه های تظاهرا بالینی مربوط به مواجهه با مواد شیمیایی است.

 

هنوز علت قطعی این مسمومیت مشخص نشده است اما در این گزارش قصد داریم شما را با برخی اصول مواجهه با مواد شیمیایی و نحوه خلاصی از آن آشنا کنیم.

 

پیمان صابریان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر درباره اینکه «اگر در معرض انتشار مواد شیمیایی در محیط قرار گرفتیم، چه باید بکنیم؟»، گفت:بستگی دارد که هنگام مواجهه با انتشار مواد شیمیایی در فضای باز باشیم یا بسته؟ اما به طور کلی هرگاه در هر محیطی دچار علائمی چون خارش، قرمزی و التهاب پوست شدید، در صورت امکان ابتدا سعی کنید با آرامش محیط را ترک کنید و پس از خروج از محیط اگر امکان آن را دارید لباس‌های خود را عوض کنید و البسه آلوده را در داخل پلاستیک قرار داده و کیسه را محکم ببندید.

 

وی ادامه داد: در صورت سوزش چشم و یا اشک ریزش، چشمان خود را با آب تمیز و ولرم بشوییم و اگر از لنز چشمی استفاده می‌کنیم، آن را سریعا از چشم خارج کنید.

 

صابریان در ادامه درباره اقدامات ایمنی هنگام انتشار مواد شیمیایی در محیط‌های بسته، گفت: هنگام خروج از محیط بسته‌ای که در آن عوامل شیمیایی منتشر شده‌است، چراغ‌ها، لوازم برقی و سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و سیستم‌های تهویه را خاموش کنید.

 

وی افزود: در و پنجره محل آلوده را ببندید و به توصیه‌های نیروهای امدادی گوش کنید و پس از رسیدن به محیط باز در صورت امکان در جهت خلاف باد حرکت کنید.

 

صابریان گفت: اگر در هنگام انتشار مواد شیمیایی در محیط باز بودید هر چه سریعتر خود را به خانه یا ساختمان عمومی نزدیک برسانید و تا زمانی که مسئولان اعلام نکردند آنجا را ترک نکنید و در هنگام ماندن در محیط امن درها و پنجره‌ها را ببندید. همچنین تجهیزاتی که هوا را از بیرون به داخل می‌کشد مثل دستگاه‌های تهویه را خاموش کنید و از شومینه استفاده نکنید.

 

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر گفت: اگر احساس کردید امکان ورود عامل شیمیایی به صورت گاز یا بخار به داخل ساختمان وجود دارد، تمام درزهای اتاق را ببندید و یک پارچه چند لایه یا حوله را روی بینی و دهان خود بگذارید.

 

وی مجددا تاکید کرد: اگر بیرون هستید و نمی‌توانید وارد فضای امن شوید، در جهت مخالف باد حرکت کنید./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار