جزئیات سفر پزشکیان به قزاقستان و ترکمنستان یوسف پزشکیان استعفای وزیر راه و شهرسازی را تکذیب کرد وزیر ارتباطات: خسارت فیلترینگ بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است آیین‌نامه اجرایی مقابله و پیشگیری از جرائم پولشویی ابلاغ شد وزیر کشور: افزایش معنادار مشارکت در انتخابات را هدف‌گذاری کرده‌ایم فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: مردم به شایعات جنگ توجه نکنند؛ جای هیچ نگرانی نیست حضور پزشکیان در مراسم ختم خانواده سقاب اصفهانی اعلام ساعت کاری جدید ادارات زمستان ۱۴۰۴ + جزئیات تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه تصویب سه آیین‌نامه مهم در دولت / از خدمات سلامت اتباع تا جبران خسارات حوادث طبیعی وزیر دفاع: آمریکا و ایران در تعارض ذاتی با یکدیگر قرار دارند / تنها کشوری که پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل  داد، ایران بود سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در آمادگی کامل اطلاعاتی و عملیاتی قرار دارند مهاجرانی: امروز کشور نه از سیمکارت سفید بلکه از کاهش سرمایه اجتماعی ضربه می‌خورد ضربه کاری اطلاعات به ضدانقلاب/ ۳ عضو دیگر شبکه ضدامنیتی "شکار مزدور" بازداشت شدند شلیک همزمان موشک‌های بالستیک و کروز سپاه در رزمایش اقتدار

واکنش مسئولان به احیای روابط ایران و عربستان

تصمیم تهران و ریاض برای از سرگیری روابط با واکنش‌های مقامات داخلی و خارجی روبرو شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 11
کد خبر: ۱۷۶۱۹۹

به گزارش راهبرد معاصر،‌ پس از برگزاری 5 دور مذاکرات اولیه ایران با عربستان که به میزبانی عراق و عمان انجام شد، همچنین به دنبال سفر اخیر آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور به چین، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس‌جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فی‌مابین ایران و عربستان سعودی با همتای سعودی خود آغاز کرد. سرانجام پس از گفت‌وگوهای فشرده، شفاف و همه‌جانبه میان ایران و عربستان، دیروز جمعه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ دو کشور توافق کردند که پس از ۷ سال، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.

 

تصمیم تهران و ریاض برای از سرگیری روابط با واکنش های مقامات داخلی و خارجی روبرو شده است.

 

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: احیای روابط با عربستان یک گام مهم در راستای ثبات منطقه وخلیج فارس و توسعۀ سیاسی و اقتصادی ذیل همکاری‌های منطقه‌ای است. امیدواریم طرف مقابل هم در عمل حسن نیت خود را با عدم‌دخالت درامور داخلی کشور واتخاذ تصمیمات خیرخواهانه در مسائل منطقه به خصوص لبنان، یمن‌ و حمایت ازفلسطین نشان دهد.

 

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز اظهار کرد: در کشور توافق کردند در دو ماه آینده تبادل سفرا انجام شده و روابط دیپلماتیک دو کشور برقرار شود. دو کشور به مدت۷سال رابطه نداشتند و از این جهت مشکلاتی برای هر دو ایجاد شده بود. در حال ما هر سال زائر حج داریم و بحث عمره هم تعطیل شده بود. دو کشور ایران و عربستان دو دو قدرت مهم منطقه هستند و عربستان نقشه حائز اهمیتی بر روی کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد از این جهت این همکاری‌ها می‌تواند در زمینه های امنیتی، اقتصادی و سیاسی تأثیر گذار باشد.

 

حسینی با بیان اینکه درست است که ما در برخی مسائل اختلاف نظر داریم، افزود: اما بنای جمهوری اسلامی ایران بر همکاری بوده است به ویژه این دولت که سیاست همسایگی آن جواب داده است. ما پاسخ خوبی از این سیاست از همسایگان گرفته ایم. توافق با عربستان هم با واکنش فراوانی از سوی کشورهای همسایه مواجه شد. ما تماس هایی از سوی عراق، عمان، قطر و سایر کشورها با وزیر امور خارجه خود داشتیم و اینها موید این است که این توافق به نفع امنیت منطقه است. چندی پیش برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید برزیل به این کشور سفر کردم و در حاشیه این مراسم با وزیر خارجه عربستان ملاقات داشتم که در آن ملاقات کاملاً معلوم بود که آنها آماده برقراری روابط کشورمان هستند.

 

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در فضای مجازی با اشاره به توافق ایران و عربستان، نوشت: سیاست همسایگی آیت‌الله رئیسی بار دیگر جواب داد، در مذاکرات آقای «شی» با ایشان در پکن ابتکارهای سازنده منطقه‌ای مطرح شد که اینک به ثمر نشسته است، ترکیب سیاست همسایگی و اورآسیاگرایی هم باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی و هم گسترش ثبات و برادری و امنیت درون‌زا بدون مداخله خارجی می‌شود.

 

این خبر در حال تکمیل است...../ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار