ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

زنگ خطر توافق ایران و عربستان برای واشنگتن و تل‌آویو

زنگ خطر توافق ایران و عربستان برای واشنگتن و تل‌آویو یک نشریه مطرح پاکستانی در یادداشتی پیرامون توافق تهران و ریاض نوشت، این توافق زنگ خطر را در پایتخت‌های مهم، به ویژه واشنگتن و تل آویو به صدا درآورده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر نشریه «داون» روز یکشنبه در ستون یادداشت سردبیری خود نوشت، روز جمعه در پکن مقامات ارشد کشورهای چین، ایران و عربستان با لبخند به جهانیان اعلام کردند که ریاض و تهران تصمیم به برقراری مجدد روابط دیپلماتیک گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، با توجه به روابط دو کشور به ویژه در دهه‌های پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، این دستاورد بدی نیست. در این توافق اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، چشم‌انداز جدیدی از همکاری بین دو کشور تاثیرگذار جهان اسلام را ایجاد خواهد شد.

این نشریه با اشاره به سابقه‌ای از روابط گرم و تنش زای ایران و عربستان در ادوار گذشته نوشت، از زمان انقلاب تاکنون روابط ایران و عربستان به تناوب روابط گرم و خصومت آمیز بوده است. در طول این دوره و قبل از آن، هر دو طرف برای نفوذ در لبنان، بحرین، عراق و به‌ویژه یمن رقابت کرده‌اند. بنابراین، تنش زدایی سعودی-ایران پتانسیل ایجاد ثبات در همه این کشورها به ویژه یمن را دارد.

این نشریه در ادامه نوشت، علاوه بر این، بهبود روابط بین قدرت‌های شیعه و سنی پیشرو در جهان اسلام می‌تواند به معنای روابط بهتر بین مسلمانان باشد. این امر به ویژه در مورد کشورهایی مانند پاکستان که شاهد خشونت‌های فرقه‌ای هستند صادق است.

نشریه داون با اشاره به نقش میانجیگری چین در این زمینه و نگرانی رژیم صهیونیستی و آمریکا نوشت، چین خواهان ثبات در بازار مهم خلیج فارس است و در عین حال روابط خوبی با ریاض و تهران دارد. البته عراق و عمان نیز نقش مهمی در آوردن تهران و ریاض به میز مذاکره داشته اند. با این حال، این توافق زنگ خطر را در پایتخت‌های مهم، به ویژه واشنگتن به صدا درآورده است. هرچند آمریکا از این اقدام استقبال کرده اما به نظر می‌رسد آمریکا نسبت به خروج ایران از انزوا که برای حفظ آن بسیار سخت تلاش کرده محتاط است.در تل‌آویو، نگرانی در حد وحشت وجود دارد، زیرا شخصیت‌های ارشد اپوزیسیون توافق صلح را شکست سیاست خارجی رژیم اسرائیل می‌خوانند.

این نشریه در خاتمه نوشت، مسیر صلح برای سعودی‌ها و ایرانی‌ها آسان نخواهد بود، اما به خاطر مردم و جهان اسلام، هر دو طرف باید این کار را انجام دهند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار