۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی

جیک سالیوان:ارتباط واشنگتن با تهران برای آزادی زندانیان آمریکایی ادامه دارد

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت«ارتباط واشنگتن با تهران برای آزادی هر چه سریعتر زندانیان آمریکایی بازداشت شده در ایران ادامه دارد».
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۲ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 13
کد خبر: ۱۷۶۶۲۶

به گزارش راهبرد معاصر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که به دلیل (عدم) روابط آمریکا با تهران، واشنگتن نتوانست به عنوان میانجی در ایجاد روابط میان ایران و عربستان به ایفای نقش بپردازد.

وی در ادامه گفت: «در جریان مذاکرات عربستان با ایران، در ارتباط تنگاتنگ با ریاض بودیم و این کشور ما را در جریان تحولات قرار می‌داد».

سالیوان اضافه کرد: «از رقابت با چین استقبال می‌کنیم و درگیری با آن معنا ندارد و انتظار داریم که جو بایدن در آینده با همتای چینی خود به گفت‌وگو بپردازد».

مشاور امنیت ملی آمریکا افزود: «توافق ایران و عربستان موضوعی مثبت بوده چون از هدف آمریکا در کاهش تنش در منطقه حمایت می‌کند».

وی ادامه داد: «ارتباط واشنگتن با تهران برای آزادی هر چه سریعتر زندانیان آمریکایی بازداشت شده در ایران ادامه دارد».

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیشب (یکشنبه، ۲۱ اسفند ماه) در پی واکنش تعجب برانگیز طرف آمریکایی نسبت به اظهارات روز گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه درباره تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا گفت: از ماه مارس سال گذشته میلادی از طریق یک واسطه توافق مکتوبی در خصوص تبادل زندانیان به امضا رسیده که نماینده معرفی شده رسمی آمریکا نیز آن را امضا کرده است، اما به بهانه‌های مختلف تاکنون از سوی دولت آمریکا اجرا نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه با ذکر این نکته که در هفته‌های اخیر نیز تبادل پیام‌های غیرمستقیم برای بروزرسانی آن در جریان بوده، عنوان کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران تبادل زندانیان موضوعی کاملا انسانی است که نباید دستمایه بازی‌های سیاسی قرار گیرد.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان رئیس دستگاه دیپلماسی روز گذشته در گفت‌وگویی با خبرگزاری صدا و سیما درباره موضوع تبادل زندانیان گفت: در موضوع تبادل زندانیان موجود بین ایران و آمریکا به توافقی در روزهای اخیر دست یافتیم و اگر همه چیز از طرف آمریکایی خوب پیش برود، فکر می‌کنم در کوتاه مدت شاهد تبادل زندانیان نیز خواهیم بود.

وزیر خارجه با بیان اینکه ما این پرونده را یک پرونده کاملا انسانی می‌دانیم، افزود: از مارس سال گذشته در این رابطه یک سندی بین ما و آمریکا به صورت غیرمستقیم به امضا و تایید رسید، اما زمینه اجرای آن اکنون فراهم شده است. از نظر ما همه چیز آماده است، طرف آمریکایی در حال آخرین هماهنگی‌های فنی خود قرار دارد.

این اظهارات امیرعبداللهیان واکنش «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را به همراه داشت و مدعی شد که توافقی در این خصوص صورت نگرفته است. وی افزود: «ما بی وقفه برای آزادی سه آمریکایی که به ناحق در ایران بازداشت هستند در تلاش هستیم. تا زمانی که این افراد به جمع عزیزان خود بپیوندند، تلاش خود را متوقف نخواهیم کرد».

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه سخنانش خبر داد که «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه فردا به واشنگتن سفر خواهد کرد و درباره آخرین تحولات پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو به گفت‌وگو خواهند پرداخت.

وی ادامه داد: «هیچ مانعی برای توافق پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو تا زمان برگزاری نشست سران این ائتلاف وجود ندارد».

سالیوان به تحرکات اخیر چین در عرصه جنگ اوکراین اشاره کرد و گفت: «از مدت‌ها پیش رئیس جمهور چین را برای تماس با همتای اوکراینی خود برای گوش دادن به نقطه نظرات وی تشویق کرده‌ایم».

مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: «هنوز هیچ خبر قطعی درباره احتمال گفت‌وگوی تلفنی میان رؤسای جمهور چین و اوکراین در آینده نزدیک وجود ندارد»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر