علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد

بیانیه مسکو درباره تقابل جنگنده روس با پهپاد آمریکایی

بیانیه مسکو درباره تقابل جنگنده روس با پهپاد آمریکایی وزارت دفاع روسیه شامگاه سه‌شنبه بیانیه‌ای درباره حادثه برخورد جنگنده این کشور با پهپاد آمریکایی بر فراز دریای سیاه منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 14
کد خبر: ۱۷۶۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر در این بیانیه آمده است: صبح روز 14 مارس امسال، یک پهپاد MQ-9‌ آمریکایی بر فراز دریای سیاه و در نزدیکی شبه جزیره کریمه که بر اساس کنترل حریم هوایی نیروی هوافضای روسیه، در جهت مرزهای دولتی فدراسیون روسیه در حال پرواز بود.

پرواز این پهپاد با فرستنده خاموش در حال انجام بوده و در حال نقض مرزهای منطقه موقت ایجاد شده از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین بود. این مرزها به کلیه کاربران حریم هوایی بین‌المللی ابلاغ و مطابق با استانداردهای بین‌المللی منتشر شده است.

در راستای شناسایی متجاوز، جنگنده‌های نیروی هوایی به پرواز در آمدند و در نتیجه مانورهای تیزی که پهپاد حدود ساعت 9:30 دقیقه به وقت مسکو در حال انجام بود، این پهپاد کنترل خود را از دست داده و با کاهش ارتفاع مواجه شده و با سطح آب برخورد کرد.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «جنگنده‌های روس از تسلیحات هوابرد استفاده نکرده و هیچ تماسی نیز با پهپاد نداشته و در سلامت به پایگاه هوایی خود بازگشتند».

در پی این حادثه «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه گفت که در بالاترین سطوح در حال تعامل مستقیم با روس‌ها هستیم تا اعتراض شدید خود را به رهگیری غیرحرفه‌ای ناایمن (جنگنده روس) را ابراز کنیم.

وی در ادامه گفت: «سفیر روسیه را به وزارت خارجه فرا خوانده‌ایم تا این پیام را به وی ابلاغ کرده و سفیر آمریکا در مسکو نیز این پیام را به وزارت امور خارجه روسیه تحویل خواهد داد».

شامگاه سه‌شنبه سانحه‌ای برای یک فروند پهپاد «ام کیو-۹ ریپر» ساخت آمریکا بر فراز دریای سیاه رخ داده و طی آن این هواپیمای بدون سرنشین با یک جنگنده روسیه برخورد کرده و این پهپاد به داخل دریا سقوط کرده است

منابع نظامی غربی به «خبرگزاری فرانسه» گفتند که این «حادثه» مربوط به پرواز پهپاد ریپر آمریکا بر فراز دریای سیاه است. این منطقه با فعالیت شدید نظامی ناتو در نزدیک خطوط جنگ اوکراین مواجه است.

به گفته فرماندهی آمریکا در اروپا، اوایل صبح امروز یک جنگنده «سوخو-۲۷» روسیه یک فروند پهپاد ریپر نیروی هوایی ایالات متحده را در ماموریتی بر فراز دریای سیاه رهگیری کرد، اما در این ماموریت هواپیمای روسی با پهپاد برخورد کرد و باعث سقوط پهپاد به داخل دریای سیاه شد.

کاخ سفید در این باره این حادثه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در جریان این سانحه قرار گرفته است. سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده که رفتار ناامن و غیرحرفه‌ای روسیه باعث سقوط پهپاد ام کیو-۹ شد.

این در حالی است که روسیه بارها نسبت به حضور نیروهای خارجی در منطقه و امکان محاسبات نظامی اشتباه هشدار داده است. مقامات روسی گفته‌اند که با توجه به سیر تحولات در اوکراین، روسیه و کشورهای غربی وارد جنگی نیابتی شده‌اند و این ممکن است به جنگ مستقیم تبدیل شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار