سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

هشدار چین به تایوان درباره استقرار ناو هواپیمابر در آب‌های منطقه

هشدار چین به تایوان درباره استقرار ناو هواپیمابر در آب‌های منطقه چین به تایوان درباره استقرار ناو هواپیمابر در آب‌های منطقه هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۵ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۵۴۲

به گزارش راهبرد معاصر وزارت دفاع جزیره تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که ناو هواپیمابر چین به همراه ناو گروه خود همزمان با ملاقات «تسای اینگ ون» رئیس جمهور تایوان با «کوین مک کارتی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در «لس‌آنجلس» در آب‌های جنوب شرقی این جزیره مستقر شد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» چین نسبت به برگزاری این نشستها هشدار داده است. این کشور در آگوست گذشته و پس از دیدار «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان سابق آمریکا از تایوان رزمایش‌هایی را اطراف تایوان برگزار کرد.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که کشتی‌های چینی که توسط ناو «شاندونگ» هدایت می‌شد، از کانال «باشی» که تایوان را از فیلیپین جدا می‌کند و سپس به آب‌های جنوب شرقی تایوان عبور کردند.

چین تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به خود می‌داند و بارها اعلام کرده که روابط دیپلماتیک و مراودات آمریکا و متحدانش با این جزیره، مغایر اصل «چین واحد» و ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی چین است.

در بیانیه تایوان آمده است که نیروهای دریایی و هوایی تایوان و سامانه های راداری از نزدیک آنها را زیر نظر دارند. وزارت دفاع تایوان مدعی شده که این اقدام علاوه بر اینکه تهدیدی اساسی برای امنیت ملی است، وضعیت موجود امنیت و ثبات منطقه را نیز از بین می برد.

چین پیشتر و در زمان‌های حساس مشابه، ناوهای هواپیمابر خود را نزدیک تایوان مستقر کرده بود.در مارس سال گذشته، چند ساعت قبل از گفتگوی روسای جمهور چین و ایالات متحده، کشتی شاندونگ از تنگه تایوان عبور کرد.

تسای اینگ اخیرا در یک سخنرانی در اندیشکده آمریکایی «بنیاد هادسن» در نیویورک، چین را مقصر تنش‌ها در تنگه تایوان خواند.

رئیس‌جمهور تایوان مدعی شد: «چین به عمد تنش‌ها را افزایش می‌دهد، اما تایوان همیشه با احتیاط و آرام پاسخ می‌دهد تا جهان ببیند که تایوان طرف مسئول در روابط بین تنگه‌ای است.»

اظهارات مقام‌های تایوانی در شرایطی مطرح شده که چین بارها به مسئولان این جزیره و حامیان غربی آن درباره تمایلات «جدایی طلبانه» هشدار داده و وعده داده است که با تمام ابزارها از جمله گزینه نظامی مانع جدایی تایوان از چین خواهد شد./فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار