دستور ترامپ برای ازسرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای نتانیاهو: حماس را به زانو در می‌آوریم رایزنی سفیر اندونزی در تهران با سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سازمان ملل: گزارش‌ها در مورد کشتار ۱۰۰ فلسطینی در غزه، وحشتناک است سرایا القدس: عملیات ما در کرانه باختری متوقف نخواهد شد جنجال در دادگاه عالی اسرائیل هنگام بررسی خدمت نظامی حریدی‌ها درخواست سازمان همکاری اسلامی برای برقراری آتش‌بس در سودان قطر: ایران حق دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد گروسی: تسریع غنی‌سازی اورانیوم را در ایران مشاهده نکردیم الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد معاون ترامپ: اقدام کنست اسرائیل در الحاق کرانه باختری، احمقانه بود حماس: از جانب ما هیچ نقض آتش‌بسی صورت نگرفت پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم غریب آبادی: چالشی نسبت به بازگشت اتباع افغانستانی گزارش نشده است پوتین: شهپاد‌های هسته‌ای ساخته‌ایم؛ بوروستنیک در چند ثانیه پرتاب می‌شود

هشدار چین به تایوان درباره استقرار ناو هواپیمابر در آب‌های منطقه

چین به تایوان درباره استقرار ناو هواپیمابر در آب‌های منطقه هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۵ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۵۴۲

به گزارش راهبرد معاصر وزارت دفاع جزیره تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که ناو هواپیمابر چین به همراه ناو گروه خود همزمان با ملاقات «تسای اینگ ون» رئیس جمهور تایوان با «کوین مک کارتی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در «لس‌آنجلس» در آب‌های جنوب شرقی این جزیره مستقر شد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» چین نسبت به برگزاری این نشستها هشدار داده است. این کشور در آگوست گذشته و پس از دیدار «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان سابق آمریکا از تایوان رزمایش‌هایی را اطراف تایوان برگزار کرد.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که کشتی‌های چینی که توسط ناو «شاندونگ» هدایت می‌شد، از کانال «باشی» که تایوان را از فیلیپین جدا می‌کند و سپس به آب‌های جنوب شرقی تایوان عبور کردند.

چین تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به خود می‌داند و بارها اعلام کرده که روابط دیپلماتیک و مراودات آمریکا و متحدانش با این جزیره، مغایر اصل «چین واحد» و ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی چین است.

در بیانیه تایوان آمده است که نیروهای دریایی و هوایی تایوان و سامانه های راداری از نزدیک آنها را زیر نظر دارند. وزارت دفاع تایوان مدعی شده که این اقدام علاوه بر اینکه تهدیدی اساسی برای امنیت ملی است، وضعیت موجود امنیت و ثبات منطقه را نیز از بین می برد.

چین پیشتر و در زمان‌های حساس مشابه، ناوهای هواپیمابر خود را نزدیک تایوان مستقر کرده بود.در مارس سال گذشته، چند ساعت قبل از گفتگوی روسای جمهور چین و ایالات متحده، کشتی شاندونگ از تنگه تایوان عبور کرد.

تسای اینگ اخیرا در یک سخنرانی در اندیشکده آمریکایی «بنیاد هادسن» در نیویورک، چین را مقصر تنش‌ها در تنگه تایوان خواند.

رئیس‌جمهور تایوان مدعی شد: «چین به عمد تنش‌ها را افزایش می‌دهد، اما تایوان همیشه با احتیاط و آرام پاسخ می‌دهد تا جهان ببیند که تایوان طرف مسئول در روابط بین تنگه‌ای است.»

اظهارات مقام‌های تایوانی در شرایطی مطرح شده که چین بارها به مسئولان این جزیره و حامیان غربی آن درباره تمایلات «جدایی طلبانه» هشدار داده و وعده داده است که با تمام ابزارها از جمله گزینه نظامی مانع جدایی تایوان از چین خواهد شد./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار