غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ارزیابی مثبت باکو از ادامه مذاکرات با ایران

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ادامه گفت‌‌وگو با جمهوری اسلامی ایران را «مثبت» ارزیابی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۷ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 10
کد خبر: ۱۷۹۲۵۲

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «ترند نیوز»، «آیهان حاجی زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان روز دوشنبه در نشست خبری در خصوص وضعیت مذاکرات باکو و تهران گفت: «در جریان گفت‌وگوهای تلفنی اخیر وزیران امور خارجه جمهوری آذربایجان و ایران، تبادل نظر مفصلی درباره وضعیت دو کشور انجام شد.»

به گفته وی، جمهوری آذربایجان این مذاکرات را مثبت ارزیابی می‌کند و ادامه رایزنی‌ها را مهم می‌داند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آذربایجان افزود:« جمهوری آذربایجان همواره علاقه‌مند به توسعه روابط و حسن همجواری با همه کشورهای همسایه از جمله ایران است. احترام متقابل به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها از اولویت‌های تغییر ناپذیر سیاست خارجی باکو است. جمهوری آذربایجان تلاش‌های خود را برای تضمین امنیت ملی دنبال می‌کند.»

«حسین امیرعبداللهیان» و «جیحون بایراموف» وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ‌‌و جمهوری آذربایجان در دو دور گفت‌وگوی تلفنی در روز یکشنبه درباره تحولات موجود در مناسبات دوجانبه و برخی موضوعات منطقه‌ای به رایزنی پرداختند.

در این گفت‌وگوهای صریح و شفاف، مشکلات و سوءتفاهمات موجود و راه‌حل‌های برون رفت از وضعیت جاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و دو وزیر خارجه بر احترام متقابل به حسن همجواری و حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر تأکید کردند.

این گفت‌وگوها پس از اتفاقات اخیر در مناسبات دوجانبه و برخی اقدامات غیرسازنده از سوی جمهوری آذربایجان صورت گرفته است. جمهوری آذربایجان چندی است رویکردی غیردوستانه و تنش آفرین را در قبال جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند و اخیرا در اقدامی غیرسازنده چهار کارمند سفارت جمهوری اسلامی ایران را عنصر نامطلوب خواند و ۴۸ ساعت به آنها فرصت داد خاک این کشور را ترک کنند. از سوی دیگر پارلمان این کشور نیز جمعه ۱۸ فروردین ماه بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کرد.

امیرعبداللهیان در دو دور گفت‌وگو با همتای آذربایجانی با اشاره به توطئه رژیم صهیونیستی علیه انسجام، امنیت و پیشرفت کشورهای منطقه، یادآور شد: از وجود اختلاف بین کشورهای منطقه، صرفا دشمنان سود می‌برند.

در این تماس‌های تلفنی ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانه‌ای در راستای منافع دو ملت و دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورد تأکید قرار گرفت./فارس

ارسال نظر