به گزارش راهبرد معاصر، دولت چین روز سه شنبه جزئیاتی جدید از تحریمهایی که علیه دو شرکت تسلیحات سازی بزرگ «لاکهید مارتین» و «ریتیون میسایلز اند دیفنس» آمریکا اعمال کرده را اعلام کرد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت بازرگانی چین در بیانیهای که روز سهشنبه منتشر ساخت تایید کرد، از ماه فوریه اقدام به ممنوع کردن سفر مدیران اجرایی این شرکت ها به این کشور یا اقامت و کار آنها در خاک چین کرده است. همچنین طبق این بیانیه، دولت چین محدودیتهایی در حوزه صادرات و واردات را علیه این شرکت ها برقرار کرده تا «اجازه به استفاده از محصولات چین در کسب و کار نظامی آنها ندهد.»
این وزارتخانه دولت چین همچنین از شرکتهای چینی خواست «با تقویت فرآیند ارزیابی و حسابرسی، اطلاعات مربوط به معاملات را راستی آزمایی کرده» تا کاملا مطمئن شوند هیچ تجارتی با شرکتهای نظامی آمریکا و مشارکتی در فعالیتهای ضد چینی آنها ندارند.
این نهاد دولت چین در حالی جزئیات این تحریمها را منتشر کرد که همچنان تشدید تنش بین پکن و واشنگتن بر سر تایوان ادامه داشته و به حوزه تجارت بین دو کشور و تجارت بین چین و غرب کشیده شده است.
اخیرا چند رسانه انگلیسی حوزه اقتصاد نوشتند، چین دست به تلافی جویی «هدفمند» علیه شرکتهای خارجی در پاسخ به محدودیتهایی که در حوزه فن آوری تحت رهبری آمریکا علیه پکن اعمال شد زده است. از جمله تدابیری که چین به اجرا در آورد تحقیقات در مورد فعالیتهای غیرقانونی شرکت آمریکایی ساخت چیپست «میکرون تکنولوژی»، تعطیل کردن دفاتر شرکت آمریکایی «گروه مینتز» در پکن، اعمال جریمه 31 میلیون دلاری علیه شرکت حسابرسی «دیلویت» از بابت ارتکاب قصور در حسابرسی و بازداشت مدیر یک شرکت دارویی بزرگ ژاپنی به اتهام جاسوسی بوده اند. اوایل ماه جاری میلادی چند رسانه آسیایی نیز گزارش کردند، چین اعمال تحریمهایی علیه صادرات فن آوری مواد معدنی کمیاب آهنربا به آمریکا بنا به دلایل «امنیت ملی» را بررسی میکند.
از سوی دیگر نمایندگان بیش از 24 پیمانکار نظامی بزرگ آمریکا برنامهریزی کردهاند در ماه آینده میلادی به تایوان سفر کرده و در آنجا با مقامات این جزیره در زمینه تولید مشترک مهمات و پهپادها بحث و گفتگو کنند. اواخر ماه مارس نیز «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا گفت، ارتش آمریکا قصد استفاده از یک اعتبار یک میلیارد دلاری برای تسریع انتقال تسلیحات به این جزیره است.
پکن هشدار داده هر گونه تلاش از سوی استقلال طلبان مورد حمایت خارجی ها برای اعلام استقلال در تایوان ممکن است باعث توسل جستن چین به راه حل نظامی برای حل کردن مساله شود./ فارس